Nasjonal kommunikasjonsmyndighet

Elsäkerhetsverkets vedtak om Easee ladere

Del
Det svenske Elsäkerhetsverket har vedtatt at to elbilladere fra Easee får omsetningforbud i Sverige. I utgangspunktet er det felles EØS-regler som gjelder, og et omsetningsforbud i et EØS- land vil som hovedregel medføre det samme i alle EØS-land.

— Vi har nettopp mottatt informasjonen fra Elsäkerhetsverket, og vi trenger noe tid til å se hva det innebærer i sin helhet, sier avdelingsdirektør i Nkom John-Eivind Velure.

I utgangspunktet er det felles EØS-regler som gjelder, og et omsetningsforbud i et EØS-land vil som hovedregel medføre det samme i alle EØS-land. Det er Easees ansvar å følge opp vedtaket fra Elsäkerhetsverket i de landene som de har solgt produktene sine.

Elsäkerhetsverket sier i sitt vedtak at det ikke er umiddelbar fare for liv og helse ved å bruke produktene, men de har pålagt Easee å stanse salget og utbedre de feil de har påpekt. Easee har allerede varslet at de vil anke vedtaket.

— Nkom er opptatt av at de produktene som selges i Norge er trygge, og vi vil følge saken i Sverige tett. Samtidig vurderer vi hvilke konkrete tiltak som er nødvendig å gjøre i denne saken, sier Velure.

Nøkkelord

Kontakter

Rita Lund ThuneFungerende avdelingsdirektør for Kommunikasjon og samfunnsansvarNasjonal Kommunikasjonsmyndighet

Tel:+47 922 06 466rlt@nkom.no

Bilder

Last ned bilde
John-Eivind Velure er avdelingsdirektør i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet
John-Eivind Velure er avdelingsdirektør i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet
Last ned bilde

Lenker

Om Nasjonal kommunikasjonsmyndighet

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet
Nasjonal kommunikasjonsmyndighet
Nygård 1
4790 Lillesand

+47 22 82 46 00https://www.nkom.no/

Følg pressemeldinger fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom