Elevorganisasjonen mener vannets kretsløp, det samiske alfabetet og halvparten av kristendomsundervisningen må ut av skolen

Del

Siste frist for å komme med innspill til nye læreplaner var 18. juni. Nå skal Utdanningsdirektoratet lese gjennom over 7000 innspill før planene ferdigstilles og tas i bruk høsten 2020. Elevorganisasjonen håper det neste skoleåret blir det siste med overfylte og utdaterte læreplaner.

Alida de Lange D'Agostino, leder i Elevorganisasjonen. Foto: Agathe Waage
Alida de Lange D'Agostino, leder i Elevorganisasjonen. Foto: Agathe Waage

- Vi er bekymret. Utgangspunktet til fagfornyelsen var at læreplanene måtte slankes for at elevene skal få tid til å faktisk lære, og at det man lærer skal være relevant. I dag er vi langt unna målet, sier leder i Elevorganisasjonen, Alida de Lange D’Agostino.

Læreplanene ble sist endret på i 2006. Utdanningsdirektoratet har mottatt over 7000 høringssvar fra ulike aktører og enkeltpersoner. Nå mener Elevorganisasjonen det er på tide å prioritere hva man faktisk skal lære i skolen.

- I flere fag er det blitt foreslått bredere, og i noen, flere kompetansemål, hvor mange av dem er unødvendige. Vi mener man kan kutte kompetansemål om for eksempel vannets kretsløp, det samiske alfabetet, og halvparten av kristendomsundervisningen.

D’Agostino mener faggruppene burde ta disse avgjørelsene, men opplever i dag at læreplanene er så omfattende at Elevorganisasjonen føler de selv må ta ansvar med et lite spark bak.

- Det er vanskelig å kutte kompetansemål, men når hverken faggruppene eller politikerne tar ansvar må vi si tydelig ifra. Vi vet at stofftrengsel i skolen er roten til mye stress og press blant elever, og da må vi prioritere hva som faktisk skal være i skolen.

Nøkkelord

Kontakter

Alida de Lange D'Agostino, leder i Elevorganisasjonen
Tlf: 913 86 220
Mail: alida@elev.no

Bilder

Alida de Lange D'Agostino, leder i Elevorganisasjonen. Foto: Agathe Waage
Alida de Lange D'Agostino, leder i Elevorganisasjonen. Foto: Agathe Waage
Last ned bilde

Om Elevorganisasjonen

Elevorganisasjonen
Kolstadgata 1
0652 Oslo

http://elev.no/

Elevorganisasjonen er en interesseorganisasjon av, med og for elever og lærlinger. Vi organiserer over 170 000 elever i Norge.