UiO - Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Elbildeling: En nisje i nisjen

Del

En nylig levert masteroppgave retter søkelyset mot kombinasjonen av to typiske trender innen transportsektoren for tiden: Bildeling og fossilfrie biler. Til tross for at konseptet bildeling allerede har eksistert i flere tiår, kan det sies å være en nisje fordi det fremdeles bare appellerer til en bestemt gruppe mennesker og ikke til befolkningen generelt.

Oppgaven ser på den norske elbildelingstjenesten Move About. Move About kombinerer helelektriske biler med bildeling i en elbilby som Oslo og i en bildelingsby som Göteborg. 

Funnene viser at bildelingstjenester mest sannsynlig vil oppleve oppskalering etter hvert. Fenomenet vil både modnes og bli akseptert blant befolkningen i tiden framover, samt at den teknologiske utviklingen vil fortsette å fremme bildeling i framtiden.

Loakle forhold som politisk støtte, en kritisk masse av brukere, og hvorvidt forbukerene opplever tjenesten som bildelingsløsningene oppleves som trygt, smart, effektivt og enkel påvirker muligheten til dette markedet.

Ta gjerne kontakt for å få hele oppgaven tilsendt.

Kontakter

Om UiO - Det samfunnsvitenskapelige fakultet

UiO - Det samfunnsvitenskapelige fakultet
UiO - Det samfunnsvitenskapelige fakultet
Moltke Moes vei 31
0851 Oslo

+47 22 85 62 64http://www.sv.uio.no/

Følg pressemeldinger fra UiO - Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra UiO - Det samfunnsvitenskapelige fakultet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra UiO - Det samfunnsvitenskapelige fakultet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom