Stortinget

Ekstern gjennomgang av Stortingets pendlerboligordning

Del

Utvalget som skal foreta en ekstern gjennomgang av reglene for ordningen med pendlerboliger for stortingsrepresentanter er nå offentliggjort.

Utvalgsleder Therese Johnsen har bakgrunn fra blant annet Riksrevisjonen. Foto: Riksrevisjonen / Ilja Hendel.
Utvalgsleder Therese Johnsen har bakgrunn fra blant annet Riksrevisjonen. Foto: Riksrevisjonen / Ilja Hendel.

Stortingets presidentskap besluttet i september at det skal foretas en ekstern gjennomgang av reglene for ordningen med pendlerboliger for stortingsrepresentanter. Formålet med gjennomgangen er å sikre at regelverket er mest mulig i samsvar med intensjonen bak ordningen. Vilkår for tildeling, krav til rapportering og kontroll blir en del av gjennomgangen.

Utvalget skal levere sin rapport til Stortingets presidentskap innen 1. oktober 2022.

– Det blir en fullstendig og uavhengig gjennomgang av både gjeldende regler, retningslinjer og praksis. Oppdraget vi har påtatt oss blir viktig for å få ryddet opp og sikre et solid og godt regelverk som er tydelig og som har gode kontrollmekanismer. Tillit er viktig, men kontroll er nødvendig for god praksis av regelverk, sier utvalgsleder Therese Johnsen, som har bakgrunn fra blant annet Riksrevisjonen.

− Dette utvalget er nøye valgt og bredt sammensatt for å sikre bred og relevant kompetanse og nødvendig uavhengighet, sier første visepresident Svein Harberg.

 Les mandatet for gjennomgangen [lenke]

Utvalget får følgende medlemmer:


1. Therese Johnsen (leder), Oslo: Tidligere ekspedisjonssjef i Riksrevisjonen og avdelingsdirektør i Statskonsult. Nå pensjonist.

2. Eirik Holmøyvik, Bergen: Professor i rettsvitenskap ved Universitetet i Bergen, med spesialisering innen konstitusjonell rett.

3. Amund Noss, Oslo: Partner i CMS Kluge advokatfirma. Tidligere ekspedisjonssjef og leder av Finansdepartements skattelovavdeling, og erfaring fra Regjeringsadvokaten.

4. Brit Brenno, Oslo: Tidligere assisterende direktør i Stortingets administrasjon og leder av konstitusjonell avdeling. Nå pensjonist. Var sekretær for et utvalg som på begynnelsen av 2000-tallet utredet ulike ordninger og ytelser for stortingsrepresentantene.

5. Thrine Skaga, Tjøme: Assisterende daglig leder i Fagforbundet. Advokat.

6. Tore Frellumstad, Nesoddtangen, advokat i Abelia.

7. Fredric Holen Bjørdal: Representerte Arbeiderpartiet på Stortinget (2013-2021) for Møre og Romsdal. 

8. Kent Gudmundsen: Representerte Høyre på Stortinget 2013–2021 for Troms.

9. Karin Andersen: Representerte Sosialistisk Venstreparti på Stortinget 1997–2021 for Hedmark.

Tekst redigert 23.11.21, oppdatert med nytt medlem (nummer 6) og endret medlem (nummer 7). 

Kontakter

Bilder

Utvalgsleder Therese Johnsen har bakgrunn fra blant annet Riksrevisjonen. Foto: Riksrevisjonen / Ilja Hendel.
Utvalgsleder Therese Johnsen har bakgrunn fra blant annet Riksrevisjonen. Foto: Riksrevisjonen / Ilja Hendel.
Last ned bilde

Om Stortinget

Stortinget
Stortinget
Postboks 1700 Sentrum
0026 Oslo

23 31 30 50http://www.stortinget.no

Stortinget er Norges nasjonalforsamling. De viktigste oppgavene til Stortinget er å vedta lover, bestemme statens budsjett og kontrollere regjeringen.

Følg pressemeldinger fra Stortinget

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Stortinget på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Stortinget

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom