Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU)

Ekspertliste: Klimatoppmøtet i Glasgow

Del
NMBU har flere forskere med kunnskap om klimaendringer, klimatilpasning, klimapolitikk og klimaavtaler, som er tilgjengelige for intervju i forbindelse med COP26. Vi har også to forskere som er til stede i Glasgow.
NMBU har flere forskere på klimaendringer og klimaavtaler som kan kontaktes i forbindelse med COP26.
NMBU har flere forskere på klimaendringer og klimaavtaler som kan kontaktes i forbindelse med COP26.

Guri Bang, førsteamanuensis ved Fakultet for landskap og samfunn

Tidligere klimaforsker ved Cicero og NUPI. Forsker på internasjonalt klimasamarbeid, populisme og klimapolitikk og klima- og energipolitikk i USA. Under COP26 vil hun særlig følge med på hva USA og Kina sier om sine økte ambisjoner.

Bang sier dette om COP26: – Det blir særlig interessant å følge hva USA og Kina sier om økte ambisjoner. Det er viktig for gjennomføringen av avtalen at disse to store utslippslandene, og andre medlemmer av G20, går foran og viser troverdighet og vilje til å øke ambisjonene.

E-post: guri.bang@nmbu.no Mobil: + 47 416 84 867

Siri Hallstrøm Eriksen, professor ved Fakultet for landskap og samfunn

Forsker blant annet på sårbarhet og klimatilpasning. Hun er en av forfatterne i neste delrapport fra FNs klimapanel, om virkninger, klimatilpasning og sårbarhet, som lanseres første kvartal 2022. Der er hun hovedforfatter på et kapittel som handler om hvordan verdenssamfunnet kan endre seg mot mer bærekraftig og klimarobust utvikling.

Eriksen sier følgende om COP26, der klimatilpasning står på agendaen: – Klimatilpasning var lenge ‘politisk ukorrekt’, blant annet fordi man fryktet at det skulle ta fokuset bort fra utslippsreduksjon. Dette har endret seg. Man erkjenner nå at selv ved dramatiske kutt vil det være store behov for klimatilpasning.

E-post: siri.eriksen@nmbu.no Tlf: +47 67 23 13 73 Mobil: 92 66 25 59

Tor A. Benjaminsen, professor ved Fakultet for landskap og samfunn

Forsker på klimaendringer og konflikter. Har, i likhet med Siri Eriksen, bidratt som forfatter i neste delrapport fra FNs klimapanel, som lanseres første kvartal 2022.

Benjaminsen sier dette om COP26: – Jeg tror dessverre det er alt for seint å klare å holde seg innenfor 1.5 gradersmålet. Kloden er nok på vei mot godt over 2 grader. Jeg frykter at Glasgow-møtet vil føre til en sementering av en grønn vekst-strategi som bare fører til mer ressursutvinning og naturødeleggelse.

E-post: t.a.benjaminsen@nmbu.no Tlf: +47 67 23 13 53

Ståle Navrud, professor ved Handelshøyskolen

Forsker på tilpasning til klimaendringer og skadekostnader av ekstremvær. Var medlem av FNs klimapanel for forrige hovedrapport.

Navrud sier dette om COP26: – Jeg håper på det beste og er optimistisk. Både befolkning, næringslivsledere, frivillige organisasjoner og myndigheter har store forventinger til at landene lykkes med å avtale og fordele utslippskutt som gjør at vi kan nå 1.5 gradersmålet.

E-post: stale.navrud@nmbu.no Tlf: +47 67 23 11 42

Les mer om forventningene våre forskere har til klimatoppmøtet i Glasgow i denne saken

Til stede i Glasgow:

Tomohiro Harada, stipendiat ved Institutt for internasjonale miljø- og utviklingsstudier. Er til stede i Glasgow fra 31. oktober – 12. november.
Kan nås på mail: tomohiro.harada@nmbu.no 

Magnus Merkle, stipendiat ved Handelshøgskolen. Forsker på sosioøkonomiske effekter av klimapolitikk. Er til stede i Glasgow fra 31. oktober – 6. november.
Kan nås på mail: magnus.merkle@nmbu.no eller mobil: +44 565 457 495.

Les mer om NMBUs deltakelse i Glasgow i denne saken.

Nøkkelord

Kontakter

Guri BangFørsteamanuensisFakultet for landskap og samfunn, NMBU

Forsker på internasjonalt klimasamarbeid, klimaforhandlinger og USAs klimapolitikk.

Tel:+47 416 84 867guri.bang@nmbu.no

Bilder

NMBU har flere forskere på klimaendringer og klimaavtaler som kan kontaktes i forbindelse med COP26.
NMBU har flere forskere på klimaendringer og klimaavtaler som kan kontaktes i forbindelse med COP26.
Last ned bilde

Dokumenter

Om Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU)

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU)
Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU)
Christian Magnus Falsens vei 30
1433 Ås

67 23 00 00/ 917 33 440 (pressevakt)https://www.nmbu.no/

NMBU har studier og forskning som møter de store globale spørsmålene om miljø, bærekraftig utvikling, bedre folke- og dyrehelse, klimautfordringer, fornybare energikilder, matproduksjon og areal- og ressursforvaltning.

Følg pressemeldinger fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU)

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU)

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye