Eksklusiv XPENG-modell til Norge

Del

XPENG Norge og XBI lanserte flaggskipmodellen XPENG P7 for et samlet pressekorps på Lily Country Club tidligere denne uken. De avduket også den eksklusive XPENG P7 Wing Edition som kommer i et begrenset opplag, og lettet samtidig litt på sløret rundt planer og ambisjoner.

Det var en tydelig stolt Christian Hem, salgsdirektør i XPENG Norge, som offisielt lanserte deres etterspurte flaggskipmodell XPENG P7 fra scenen på Lily Country Club. Lanseringen markerte på mange måter starten på XPENG og XBIs tilstedeværelse i det norske markedet, samtidig som mange har ventet lenge på at XPENG P7 skulle bli tilgjengelig.

- Ja, nå er vi ordentlig i gang, og det kjennes ufattelig bra. På bare noen få måneder har vi fått på plass en norsk organisasjon, vi har signert importøravtale med XBI, vi har åpnet hele 17 forhandlere og har 20 servicepunkt klare for eksisterende og nye XPENG-kunder. Det tror jeg må være Norgeshistoriens raskeste etablering, undrer Christian Hem.

Salgsdirektøren peker også på samarbeidet med XBI som et av suksesskriteriene for den raske etableringen, og mener XBI blir en sentral medspiller i å nå XPENGs store ambisjoner på det norske markedet. XBI som importør og forhandler vil gi tilstedeværelse og nærhet til eksisterende og potensielle kunder, og servicepunktene som er etablert vil sørge for et smidig bilhold. Rune Gjerstad i XBI er enig, og mener de sammen utgjør et godt lag.

- Samarbeidet med XPENG er svært givende, og vi har sammen gledet oss til lanseringen av flaggskipmodell P7. Den fikk god respons fra journalistene i salen, og vi både håper og tror at dette vil bli en populær bil for norske kunder. Nå gleder vi oss til at nye kunder kan se og ikke minst prøvekjøre modellen hos alle våre 17 forhandlere, sier Rune Gjerstad, daglig leder i XBI.

Partene hadde også en overraskelse i ermet, nemlig XPENG P7 Wing Edition. Dette er en helt unik versjon av XPENG P7. Bilen er kommer i et svært begrenset antall - kun for det norske markedet foreløpig. Den har ikoniske saksedører og helt spesielle interiørmessige detaljer. Saksedørene er selvfølgelig elektroniske, og har intelligente sensorer slik at de kan åpnes og lukkes helt trygt.

- Det er skapt en helt egen signaturfarge for P7 Wing. Etter flere hundre blandeforsøk kom designerne frem til en spesiell grønnfarge, men den kan også leveres i Vibrant Red og Inky Black. Wing edition gir en unik luksusfølelse, med avanserte saksedører som man bare finner på sportsbiler i et betydelig dyrere prissegment. Den har i tillegg teknologien og designelementene fra P7, og vil koste 599.900,-. Det er åpent for bestilling av biler, så her blir det først til mølla, sier Hem.

XPENG har i dag to attraktive modeller for salg i markedet, og flere kommer allerede neste år. I tillegg kunne XPENG også fortelle at de vil gi kundene tilgang til et godt utbygd ladenettverk som sikrer effektiv lading. 

XPENG P7 med bakhjulstrekk har en startpris på 447 820,- mens den meget velutstyrte toppmodellen P7 AWD HP med firehjulstrekk er priset fra kr. 507.820,-.

- XPENGs ambisjon er å være topp 3 elbilprodusent på det norske markedet innen utgangen av 2025. Med de offensive planene vi har bør dette målet absolutt være innenfor rekkevidde. Vi jobber raskt og effektivt i XPENG. Etableringen i Norge er ikke bare viktig for det norske markedet, det vil også bli vår spydspiss videre ut i både Skandinavia og Europa. Jeg gleder meg til fortsettelsen, det er masse spennende på gang, avslutter daglig leder for XPENG Norge, Elvis Cheng. 

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Christian Hem, salgsdirektør XPENG Norge og Rune Gjerstad, daglig leder i XBI
Christian Hem, salgsdirektør XPENG Norge og Rune Gjerstad, daglig leder i XBI
Last ned bilde
Last ned bilde

Om XPENG Norge

XPENG NorgeXPENG Motors er en av Kinas ledende selskaper innen smarte elektriske biler. Selskapet designer, utvikler, produserer og selger smarte elbiler som er sømløst integrert med ny teknologi som AI og avanserte førerassistenter. XPENG har satset på en egen utviklingsavdeling og intelligent produksjon for å gi sine kunder en bedre mobilitetsopplevelse. I dag jobber ca. 50 % av de over 10.000 ansatte med utvikling og intelligente løsninger. Ledende eksperter fra internett-, bil- og teknologibransjen har gått sammen i ledelsen, med et åpent tankesett og en langsiktig sektorovergripende visjon. XPENG skal skape smarte elektriske biler bygd på teknologi og data, og forme fremtidens mobilitetsopplevelse. XPENG er tilstede med egen organisasjon i Norge og har lansert elbilene G3 og P7. Norge er det første markedet i Europa hvor XPENG har etablert seg.

Følg pressemeldinger fra XPENG Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra XPENG Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra XPENG Norge

Xpeng forsterker Norgessatsingen ytterligere20.9.2021 15:27:48 CEST | Pressemelding

Siden oppstarten i Norge har det skjedd mye rundt selskapet XPENG. Modellen G3 er allerede å se på norske veier, og i sommer åpnet forhåndsbestillingen av flaggskipmodellen XPENG P7. I tillegg er nye forhandler- og serviceavtaler med det nyopprettede selskapet XBI Norge på plass. I løpet av sommeren har det kommet flere norske ansatte, og flere er ventet i løpet av høsten. Nyansatte Elvis Cheng har tatt på seg rollen som daglig leder i den norske XPENG-organisasjonen.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom