Sony Music Norway

Eirik Lyng lyser opp mørketiden

Del

Sekstenåringen slipper "Hvis ikke det blir oss", oppfølger til suksessdebuten "En som dæ", fredag 8.november.

Eirik Lyng "Hvis ikke det blir oss" artwork
Eirik Lyng "Hvis ikke det blir oss" artwork

"Hvis ikke det blir oss" har Eirik Lyng skrevet med sine faste samarbeidspartnere Jim Bergsted og Helge Reinsnes Moen. En låt om uoppnåelig kjærlighet og ungdommelig desperasjon, med kompliserte og foranderlige følelser. 

"Den handle om å bare ha sykt crush på en jente og ikke ane ka man ska gjøre hvis ho ikke like dæ tilbake." Ikke uvanlig for en 16-åring å tenke og føle. "E det OK å si at den liksom beskrive korsen det e når man e så forelska at man e fette desp?"
Vi sier ja, men vet ikke helt om Språkrådet er enige.

Men det handler ikke bare om nordnorske spesialgloser når Eirik sier han er mer ufiltrert som låtskriver enn hva han klarer å være i virkeligheten. Det er skummelt å si hva man føler, og avslag er ikke enklere å takle selv om hjertesorg gjerne blir til inspirasjon. Og Eirik innser at han nok ikke har det så mye vanskeligere enn de fleste andre. "Når det gjeld erfaring og antall hjerteknus e æ nok ganske normal. Og Jim og Helge lede stort. Dem har det jo helt likens som æ, for kjærligheten blir åpenbart ikke enklere med åran. Eller, kanskje dem bare e litt ekstra uheldig?" 

Bortsett fra i kjærligheten kan man vel si at Eirik er ganske heldig, han har i hvert fall hatt en veldig fin høst. Debutlåten "En som dæ" fikk strålende tilbakemeldinger, og et høydepunkt var å opptre live hos Christine på P3. "Æ e så takknemmelig for alle gode tilbakemeldinga, og alle muligheta æ får". Som for eksempel at han skal spille på Trondheim Calling i 2020.

Og 2020 ser ut til å bli et godt år. Men det blir ingen morsomme vitser om 20/20-syn. "Det e nu bare i Nord Amerika de sier 20/20 om perfekt syn, her i Norge sier vi 6/6 om personer som ikke treng brilla" for Eirik er en brilleentusiast som synes både han selv og andre ser mye bedre ut med briller på. "Æ elske at æ har fått eget snapchat-filter med brilla. Og æ jobbe til og med på en brillebutikk, så livet mitt e brilla, musikk og skole". Ja, og kombinert flyskrekk og flyskam. For det blir mange turer til Oslo. "Det hadde vært så digg å kunne ta nattog fra Alta til Oslo, kan noen tipse regjeringa eller Vy eller noen?" 

Men lenge før det kommer jernbane til Finnmark slipper altså Eirik Lyng låta "Hvis det ikke blir oss".
Dette lysglimtet av en låt for mørketiden slippes fredag 8. november.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Eirik Lyng "Hvis ikke det blir oss" artwork
Eirik Lyng "Hvis ikke det blir oss" artwork
Last ned bilde
Eirik Lyng (c) Jonathan Vivaas Kise
Eirik Lyng (c) Jonathan Vivaas Kise
Last ned bilde
Eirik Lyng (c) Jonathan Vivaas Kise
Eirik Lyng (c) Jonathan Vivaas Kise
Last ned bilde

Lenker

Om Sony Music Norway

Sony Music Norway
Sony Music Norway
Gjerdrums vei 10A
0484 Oslo

+47 22 88 00 00http://www.sonymusic.no

Vi er Norges ledende plateselskap, og representerer et bredt spekter av aktive internasjonale og norske artister, i tillegg til en omfattende katalog av stor musikkhistorisk betydning, kvalitet og innflytelse.

I Sony Music Entertainment Norway respekterer og beundrer vi våre artister og vi er stolte av å kunne representere og støtte deres visjoner og kreative tiltak. Vi er 40 ansatte som medvirker til å skape et vekstgrunnlag som fremmer musikkens utvikling og som skaper det gode arbeidsmiljøet som kjennetegner oss som virksomhet.

Sony Music Entertainment Norway A/S utgir bl.a. Beyoncé, Madcon, The Chainsmokers, Kygo, Alan Walker, Maria Mena, Camila Cabello, Jesper Jenset, Khalid, Rat City, Calvin Harris, Stina Talling, Miley Cyrus, HAYES, Justin Timberlake, Katastrofe, EMIR, Amanda Delara, Foo Fighters, Morgan Sulele, Ina Wroldsen, Hkeem, P!nk, Lars Vaular, Bruce Springsteen m.fl.