First House

Einar Lunde og Geir Helljesen blir nytt radarpar

Del

Einar Lunde, som nylig gikk av med pensjon etter 44 års tjeneste i NRK skal samarbeide nært med Geir Helljesen som profesjonell konferansier, møteleder, kåsør, foredragsholder og frilanser. – Som Geir Helljesen vil jeg samarbeide med en rekke aktører i markedet, og faglig få ta del i First House miljøet, sier Einar Lunde. Det er hyggelig å se at vi seniorer blir ønsket velkommen i næringslivet, og jeg gleder meg til ta fatt på en ny periode i mitt yrkesaktive liv.

Einar Lunde blir dermed en av tre nestorer: Geir Helljesen, Per Terje Vold og Einar Lunde som har et faglig samarbeid med First House. Per Terje Vold er tidligere toppsjef i Oljeindustriens Landsforening og Prosessindustriens Landsforening, og har en rekke verv innen olje-, energi- og offshoresektoren i tillegg til sitt samarbeide med First House. Geir Helljesen gikk av fra NRK med pensjon i fjor, og er en mye brukt konferansier og ekspert-kommentator. Lunde presiserer at han ikke skal være rådgiver, konsulent eller lobbyist, men heller være en utøver, en ”artist” og foredragsholder.

- Etter 40 år som ankermann og korrespondent i Dagsrevyen gleder jeg meg til å ha spennende år i en helt ny rolle. Tidligere i uken ledet jeg min første konferanse med internasjonal deltakelse fra blant annet US Secret Service og FBI i regi av det amerikanske handelskammeret Amcham, revisjons- og rådgivningsselskapet PWC, it-konsulentselskapet CSC og First House om informasjonsteknologi, internett- og cyberspace-kriser. Mandag skal jeg lede ”Oslo Business for Peace”-konferansen i regi av Oslo Handelskammer og Business for Peace stiftelsen. Denne konferansen samler toppledere fra næringslivet fra hele verden i Oslo Rådhus, sier Einar Lunde.

– Selv om jeg er 67 år, føler jeg at jeg har mye å bidra med fremover. Derfor har jeg etablert mitt eget selskap, jeg får mitt eget kontor et annet sted i byen, men har valgt å samarbeide med et attraktivt faglig miljø. Det å være del av et kollegium tror jeg er viktig både faglig og sosialt, og jeg ser at min kunnskap og erfaring kan brukes også utenfor journalistikken. Gjennom å arbeide med yngre krefter, i et miljø preget av tverrfaglig kompetanse innen kommunikasjon, ledelse, finans og politikk håper jeg fortsatt på mange aktive år, fremover sier Einar Lunde.

– Vårt mål er å skape et solid og tverrfaglig miljø av seniorkompetanse. At Einar Lunde ønsker å samarbeide med Geir Helljesen og Per Terje Vold og dermed bli en del av vårt faglige nettverk gjør oss stolt, sier Per Høiby som er adm. direktør i First House. Einar Lundes bakgrunn og kompetanse vil være av stor verdi både for vårt faglige miljø og for våre kunder, sier Høiby.

Kontaktpersoner:

Einar Lunde, frilanser og samarbeidspartner, aktiv pensjonist, mobil 920 12 495 

Geir Helljesen, frilanser og samarbeidspartner, aktiv pensjonist, mobil 905 51 386

Per Høiby, adm. direktør, mobil 994 55 225, ph@firsthouse.as

For fotos: brj@firsthouse.as

Einar Lunde (født 13. mars 1943 i Oslo) er en norsk kringkastingsmann. Han begynte i 1966 som sommervikar og frilans i NRK radio. Deretter i 1968, som sommervikar i NRK Dagsrevyen, der han siden 1970 har vært fast nyhetsanker. Fra 1982 til 1986 var Lunde NRKs Afrika-journalist, og var fra 1990 tilbake som nyhetsanker. Lunde studerte ved Concordia College i Moorhead i den amerikanske delstaten Minnesota og ved Universitetet i Oslo (UiO). Allerede i studietiden ved Concordia hadde han et eget musikk og nyhetsprogram på den lokale studentradioen, og har senere ledet to TV-aksjoner her i landet, den ene i 1981 og den andre i 1986. I 1986 ble han tildelt Brobyggerprisen og i 2006 fikk han Seerprisen. Over en toårsperiode fra 1973 til 1975 hadde Lunde permisjon fra NRK og arbeidet som programmedarbeider i «The Radio Voice of the Gospel» i Addis Abeba, Afrikas største radiostasjon. Den siste Dagsrevyen til Einar Lunde var mandag 27. september 2010, på dagen 40 år etter at han ledet sin første Dagsrevy som den første faste programlederen i NRK flaggskipets historie. Da gikk han av med pensjon etter 44 års tjeneste i NRK. Einar Lunde har skrevet to bøker om sine eventyrlige opplevelser; ”Paradisveien” og ”Safari” på Schibsted forlag. De har til sammen kommet ut i 12 opplag hittil.

Geir Helljesen (70) NRK-veteran og ”grand-old-man” blant Norges politisk journalister. Geir Helljesen har vært journalist frem til han gikk av med pensjon etter valget i høst. Helljesen jobbet frem til det i politisk avdeling i NRK, og har særlig vært kjent som ekspertkommentator og analytiker under kommunevalg og stortingsvalg. Helljesen begynte i Dagsrevyen i 1968 og har vært medlem av NRKs styre som representant for de ansatte fra 1990 til 2008. Hellljesen kommer opprinnelig fra Bergen, men har bodd i Oslo hele sitt voksne liv. Han har også vært sjef i Dræggens Buekorps. Geir Helljesen fikk hedersprisen under Gullruten 2008 for sitt mangeårige journalistiske arbeid. I 2005 fikk han NRKs pris som «årets journalist», Han ble 11. november 2009 utnevnt til ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Per Terje Vold (født 1945) var administrerende direktør i Oljeindustriens Landsforening (OLF) frem til 31. desember 2009. Han er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole i Bergen. Han har i tillegg Cand.mag i realfag fra Universitetet i Oslo. Han var Energirådgiver i OECD fra 1982 til 1984. I perioden fra 1986 til 1987 arbeidet han i Norsk Olje. I 1987 ble han administrerende direktør i Custos Finans Øst og i 1988 ble han administrerende direktør i Storebrand Finans. Denne stillingen hadde han frem til han ble Konsernsjef i UNI Storebrand. Han hadde denne stillingen frem til han ble direktør i Statoil i 1995. Etter fire år i Statoil ble han administrerende direktør i Prosessindustriens Landsforening, en stilling an hadde frem til at han ble administrerende direktør i Oljeindustriens Landsforeningig 2004. Han skulle gått av som OLF-sjef i mai 2007 da han fylte 62 år, men styret ba han fortsette til april 2009. I mars 2009 ba styret på nytt om enda en forlengelse av kontrakten frem til årsskiftet. Styret uttalte i denne anledning at Per Terje Vold hadde vært med å utvikle OLF til bli en organisasjon med tyngde og handlekraft. Per Terje Vold ble januar 2010 tildelt Norsk Petroleumsforenings Hederspris i forbindelse med årets Oljeindustripolitiske seminar i Sandefjord. NPF-Prisen tildeles årlig en person eller institusjon som gjennom sitt arbeid og/eller engasjement har bidratt til å sette en problemstilling som er viktig for bransjen på den nasjonale dagsorden.

Kort om First House

First House er et kommunikasjonsrådgivende selskap med senior kompetanse og fokus på analyse, strategi og gjennomføring for oppdragsgivere innen privat og offentlig sektor. Selskapet tilbyr sine tjenester med basis i tre fundamenter: Finansiell kommunikasjon, politisk kommunikasjon og media- og krisehåndtering. Selskapet har 18 ansatte og startet formelt i januar 2010. First House er medlem i bransjeforeningen Norske Informasjonsrådgivere, NIR. For mer informasjon www.firsthouse.as

  

Om First House

First House
First House
Haakon VII's gate 10
0161 Oslo

210 46 200http://www.firsthouse.no

Vi tilbyr rådgivning på strategisk nivå innen finansiell og politisk kommunikasjon, virksomhetskommunikasjon, krise- og mediehåndtering. Selskapet har vært i etablert drift siden 1. januar 2010.

Følg saker fra First House

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra First House på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra First House

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom