Eika Gruppen

Eika kjøper seg inn i EedenBull

Del

Eika kjøper seg inn i FinTech-selskapet EedenBull – en fremtidsrettet leverandør av nye, innovative betalingsløsninger.

-For oss er det viktig å etablere partnerskap med aktører som besitter høy kompetanse innenfor sine områder, sier adm. direktør Terje Gromholt i Eika Kredittbank. Her med adm.dir. i EedenBull, Nici Bisgaard.
-For oss er det viktig å etablere partnerskap med aktører som besitter høy kompetanse innenfor sine områder, sier adm. direktør Terje Gromholt i Eika Kredittbank. Her med adm.dir. i EedenBull, Nici Bisgaard.

Nye teknologier, nye reguleringer og nye leverandører endrer for alltid måten privatpersoner og bedrifter tenker betaling på. Med denne investeringen sikrer Eika seg en strategisk posisjon på et av de mest spennende områder innen digitale og brukervennlige løsninger for kort og betaling. Avtalen gir Eikas lokalbanker tilgang til EedenBulls eksisterende og fremtidige løsninger og derigjennom økt konkurransekraft i betalingsmarkedet.

EedenBull ble etablert i 2018 av en gruppering med lang, internasjonal erfaring fra kort og betaling. Selskapet har allerede markert seg som en attraktiv partner for banker i inn- og utland og lanserer i disse dager sitt nye betalings- og administrasjonsløsning for små og mellomstore bedrifter, blant annet i samarbeid med Eika.

Den nye løsningen fra EedenBull gir bedriftene enklere administrasjon og betydelig bedre kontroll med alle småkjøp de ansatte foretar på vegne av bedriften og inneholder foruten betalingskort også en web basert administrasjonsmodul for bedriften og en mobil app for den ansatte. Integrasjon mot regnskapssystemer, forenkling av mva refusjon, samt betaling med kort også der leverandøren ikke aksepterer kort, digitalisering av kvitteringer og sikring av at ansatte kun kjøper de rette produkter og tjenester fra de rette leverandørene inngår også i løsningen EedenBull har gitt navnet Q Business, og som Eika lanserer som Eika Overblikk i egen design.

EedenBull har konsesjon som e-pengeforetak (EMI) og er med innovasjonsavdeling i Singapore, systemutvikling og drift i Edinburgh samt salg og administrasjon i Asker posisjonert for internasjonal satsning og vekst. Selskapet er allerede i dialog med et 20-talls banker i Norden samt banker i Storbritannia, Nederland, Singapore, New Zealand og Australia.

-For oss er det viktig å etablere partnerskap med aktører som besitter høy kompetanse innenfor sine områder, slik samarbeidet med EedenBull er et eksempel på. Denne investeringen er strategisk viktig for vår og lokalbankenes konkurransekraft i markedet, men vi har selvsagt også tro på det finansielle potensialet investeringen representerer, sier adm. direktør Terje Gromholt i Eika Kredittbank.

-Samarbeidet med Eika gir oss ikke bare finansielle muskler til å fortsette å utvikle våre løsninger og å vokse, men det gir oss også tilgang til Eika og lokalbankenes ekspertise. Vi tror dette er et ideelt grunnlag for begge parter til å sikre varig konkurransekraft i et stadig mer krevende marked, sier administrerende direktør Nicki Bisgaard i EedenBull i en kommentar.

Om Eika Kredittbank

Eika Kredittbanks produkter består av leasing, salgspantlån, smålån, kredittkort og andre kortprodukter selskapet administrerer, samt innskuddskonti i nettbanken Sparesmart.no. Eika eies av 66 lokalbanker som også er Eika Kredittbanks viktigste distributører i tillegg til direktesalg på nett, enkelte andre distributører inkl whitelabel av AgriCard og NAF-kortet.

Om EedenBull

EedenBull ble etablert i 2018 med sikte på å levere nye, spennende betalings- og administrasjonsløsninger som gjør livet enklere, tryggere og mer oversiktlig for privatpersoner og bedrifter. Selskapet leverer sine løsninger gjennom bank og andre partnere som får styrket sin konkurransekraft i et stadig mer utfordrende marked. Med kontorer i Singapore, Oslo og Edinburgh har EedenBull aggressive internasjonale vekstplaner.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

-For oss er det viktig å etablere partnerskap med aktører som besitter høy kompetanse innenfor sine områder, sier adm. direktør Terje Gromholt i Eika Kredittbank. Her med adm.dir. i EedenBull, Nici Bisgaard.
-For oss er det viktig å etablere partnerskap med aktører som besitter høy kompetanse innenfor sine områder, sier adm. direktør Terje Gromholt i Eika Kredittbank. Her med adm.dir. i EedenBull, Nici Bisgaard.
Last ned bilde

Lenker

Om Eika Gruppen

Eika Gruppen
Eika Gruppen
Parkveien 61
0254 Oslo

22 87 81 00http://www.eika.no

Om Eika

Eika Alliansen består av omkring 60 lokalbanker, Eika Gruppen AS og Eika Boligkreditt AS. Lokalbankene i Eika Alliansen nyter høy tillit og tilfredshet blant kundene, og er en verdsatt drivkraft for vekst og utvikling i sine lokalsamfunn. Trygg og personlig kunderådgiving og et sterkere lokalt samfunnsengasjement skiller lokalbankene fra konkurrentene.

Eika Gruppen er eid av lokalbankene og utgjør finanskonsernet i Eika Alliansen. Eika Gruppens fremste visjon er å styrke lokalbanken. Selskapet leverer sikre og brukervennlige tjenester, spesielt tilpasset kundenes behov. Virksomheten omfatter bank, forsikring, sparing, pensjon, finansiering, kort og eiendomsmegling. Eika Alliansen er en av de største aktørene i det norske finansmarkedet og en vesentlig aktør for bærekraftig verdiskaping i lokalsamfunn over hele landet. Alliansen har en million kunder, over 3000 medarbeidere, 200 lokalbankkontorer og en samlet forvaltningskapital på mer enn 440 milliarder. www.eika.no

Følg saker fra Eika Gruppen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Eika Gruppen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Eika Gruppen

Solid kvartalsresultat i Eika Forsikring30.10.2020 13:53:05 CETPressemelding

Samtidig som samfunnet preges av stigende smittetrend og usikkerhet grunnet lokale utbrudd av COVID-19, leverer Eika Forsikring gode resultater i tredje kvartal. –«Kundenærhet gjennom lokalbankene og fokus på analytiske prismodeller gir oss forutsigbarhet også i usikre tider. Skadebildet så langt i år er preget av Covid-19 med et høyt antall skader knyttet til avbestillinger på reiseforsikringen, men skadeprosenten i kvartalet og så langt i år er allikevel god på grunn av lavt storskadeinnslag på boligporteføljen og noe lavere frekvens på motorproduktene» sier adm.dir Trond Bøe Svestad.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom