Egmont Publishing

Egmont med økt satsning på e-commerce i Norden

Del

Egmont Publishing kjøper seg opp til en majoritetsandel i Garnius.no AS, Norges største nettbutikk for salg av garn og strikketilbehør. Målet er å gjøre Garnius til en ledende Nordisk aktør.

En fornøyd gründer og eier i Garnius.no, Stein Inge Svensen. Foto: Sigrun Gilje Hindal
En fornøyd gründer og eier i Garnius.no, Stein Inge Svensen. Foto: Sigrun Gilje Hindal

-Egmont har en sterk portefølje av e-commerceselskaper. Nå satser vi ytterligere på en av våre vekstbedrifter og øker vår eierandel i Garnius. Vi gikk inn i selskapet i 2018 og har siden hatt et glimrende samarbeid med dagens eiere som vi ønsker å ta videre. For Egmont er også dette et segment som passer godt med målgrupper vi når allerede med våre mange kjente merkevarer, sier leder for e-commerce i Egmont Publishing, Cato Broberg.

Garnius.no ble etablert av Stein Inge Svensen i januar 2016, og omsetter i inneværende år for ca. NOK 120 millioner. Selskapet har tatt en ledende posisjon innen salg av garn på nett i Norge, ved å tilby kvalitetsgarn til en god pris. Selskapet ble som første marked utenfor Norge lansert i Danmark rundt årsskiftet og planlegger lansering i Sverige og Finland i løpet av 2020.

Dette er ikke første gang Stein Inge Svensen har lykkes på nett. I 2009 etablerte Haugesunderen nettbutikken Lensit.no, som selger kontaktlinser på nett. Selskapet utviklet seg til å bli Norges største innenfor sitt segment og ble i 2015 solgt til Tyske Mister Spex. 

-Vi er svært fornøyde med å få Egmont som majoritetseier. Egmont bidrar med spisskompetanse på e-commerce, men også med sin innsikt i garn- og strikkesegmentet. Jeg beholder en stor eierandel i Garnius og vil aktivt være med å videreutvikle selskapet i tiden som kommer. Jeg ser frem mot en spennende tid med lansering utenfor Norge, sier Stein Inge Svensen.

Egmont har siden 2013 satset innen netthandel, og har i dag et sentralt team på 10 personer som jobber dedikert med utvikling av netthandel-selskapene. Egmonts portefølje består av nordiske selskaper med en samlet omsetning på ca 3,5 milliarder NOK i 2019, og inkluderer Jollyroom, Bagaren och Kocken, Outnorth, Fjellsport, Med24, Nicehair og Garnius.

Kontakt
Cato Broberg, Leder e-commerce, tlf +47 918 15 295
Stein Inge Svensen, gründer og eier Garnius.no, tlf +47 922 83 604

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

En fornøyd gründer og eier i Garnius.no, Stein Inge Svensen. Foto: Sigrun Gilje Hindal
En fornøyd gründer og eier i Garnius.no, Stein Inge Svensen. Foto: Sigrun Gilje Hindal
Last ned bilde

Om Egmont Publishing

Egmont Publishing
Egmont Publishing
Nydalsveien 12
0441 Oslo

+47 22 77 20 00http://www.egmont.no

Egmont Publishing er Norges største utgiver av blader, magasiner, tegneserier og digitale tjenester til voksne, barn og unge. Selskapet har også investeringer i e-handel og digitalbyråer, og utgir over hundre kjente merkevarer. Egmont Publishing er en del av Egmont - et av Nordens største mediekonsern med 6600 ansatte og aktivitet i 30 land. Vårt motte We bring stories to life har sterke publisistiske verdier. Egmont står bak mer enn 700 magasiner, tegneserier, Klikk.no, TV 2, Nordisk Film, kinodrift, samt flere deleide selskaper. Egmont er en stiftelse som årlig deler ut over 100 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge.

Følg saker fra Egmont Publishing

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Egmont Publishing på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Egmont Publishing

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom