Egenerklæring erstatter fysiske tester
Smittesituasjonen i Norge gjør at de fysiske testene i opptaket til bachelorutdanningen blir erstattet av en egenerklæring også i 2021. Men de fysiske kravene i utdanningsløpet står fast.
I april 2020 bestemte Politihøgskolen at det ikke var mulig å gjennomføre de fysiske testene i opptaket på grunn av pandemien. Foran opptaket i 2021 konkluderes det nå enda tidligere med at fysiske tester heller ikke lar seg gjennomføre i årets opptak. Som i fjor understreker Politihøgskolen at alle krav i utdanningen, inkludert de fysiske kravene, videreføres.
Smitte gir få muligheter
Ann-Lisbeth Framaas er seksjonsleder for Opptak og rekruttering ved Politihøgskolen. Hun utdyper beslutningen som nå er fattet:
- Smittesituasjonen i Norge er alvorlig, og våre søkere har få muligheter til å forberede seg til de fysiske testene. Stengte svømmehaller, treningssentre og idrettsanlegg understreker utfordringene. Testene handler om mer enn god kondisjon. Når det gjelder den praktiske gjennomføringen til våren og inn mot sommeren, er situasjonen svært usikker og uoversiktlig. Det lar seg ikke gjøre å planlegge for gjennomføring av denne delen av opptaket slik dette fremstår. Derfor er det ryddigst at vi er ute med informasjonen nå, tidlig i januar.
Politidirektoratet har gitt grønt lys for endringer i opptaket, slik det ble gjort også for 2020.
Forplikter søkerne
- Dette er ikke en ønsket situasjon, men et nødvendig grep. Høgskolen har som mål å videreføre fysiske tester i opptaket, dette er en viktig kvalifikasjon til politiutdanningen. Men vi må være ansvarlige, og gi søkerne god forutsigbarhet i den situasjonen vi har. Alle søkere må også i år bekrefte at de er kjent med de fysiske opptakskravene, og at de etter egen vurdering ville bestått disse. Altså en egenerklæring som forplikter og ansvarliggjør søkerne. Alle vet at de møter også disse kravene gjennom utdanningen, sier Ann-Lisbeth Framaas.
Søknad om opptak til bachelorutdanningen åpner 1. februar, og søknadsfristen er 1. mars 2021. Søkere må levere søknad gjennom Samordna opptak.
Nøkkelord
Kontakter
Pressevakt
488 87 934
(kl. 09 - 15) - ikke SMS
Bilder
Om Politihøgskolen
Politihøgskolen er den sentrale utdanningsinstitusjonen for politi- og lensmannsetaten, med eit eige styre som øvste organ. Politihøgskolen har til oppgåve å gi grunnutdanning for teneste i politi- og lensmannsetaten og etter- og vidareutdanning til dei tilsette i etaten. Politihøgskolen driv forskings- og utviklingsarbeid og fagleg formidling innanfor fagområda sine. Politihøgskolen har fire studiestader: Oslo, Bodø, Kongsvinger og Stavern.
Følg saker fra Politihøgskolen
Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Politihøgskolen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste saker fra Politihøgskolen
Flere søkere fra alle fylker8.4.2021 11:34:03 CEST | Pressemelding
Politihøgskolen har flere søkere fra hele landet. Det viser søkertallene til bachelorutdanningen fordelt på fylker. Oslo er fortsatt det mest populære studiestedet.
Politistudentene blir politi23.3.2021 10:48:15 CET | Pressemelding
Det har vært mange bekymrede stemmer de siste ukene. Får avgangsstudentene ved Politihøgskolen gjennomført utdanningen på normert tid? Får de operativ godkjenning? Vil studentene, som er i praksis, få fullført sine praksisstudier? Svaret er ja.
4284 søkte 400 studieplasser8.3.2021 14:10:02 CET | Pressemelding
Totalt 4284 søkere har søkt opptak til Politihøgskolens 400 studieplasser i år. Det er en økning på 23,9 prosent sammenlignet med fjoråret, og det høyeste søkertallet siden 2018.
Vanskelig å være politistudent under korona11.2.2021 14:12:39 CET | Pressemelding
Korona har gått hardt utover hverdagen til politistudentene. Det viser Studiebarometeret for 2020.
Jobbtall: Stort løft for nyutdannet politi27.1.2021 11:05:30 CET | Pressemelding
En langt større andel nyutdannet politi fikk jobb mot slutten av 2020. Størst er økningen for kullet som ble ferdig til sommeren 2020: 84 % av de med vitnemål er nå ansatt i politiet.
500 flere skal ta penger fra kriminelle1.12.2020 09:45:31 CET | Pressemelding
500 studenter er tatt opp til Politihøgskolens nye studium om inndragning og pengespor. Det innebærer en betydelig opptrapping i jakten på kriminelle penger.
I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom