Sony Music Norway

Eben Jr. slipper EP'n «Barcelona»

Del

Norges afrobeat-konge er tilbake! Eben Jr., eller Ebenezer Akoi Jr., som er hans virkelige navn, var en av de første som introduserte Norge for afrobeat - på norsk. Med sine ektefølte erfaringer og bakgrunn bringer Eben Jr. et særpreg og frisk pust til norsk musikk.

28. mai slipper han den tematisk tidsriktige EPen «Barcelona», hvor han tar opp temaer som hverdagsrasisme, fordommer og den krevende rollen som farsfigur. Den Kastel-produserte EP’n inkluderer også den allerede utgitte låten «Fri som deg», en sterk låt som er like aktuell i dag som da den først kom ut i 2018 midt under flyktningkrisen, hvor han reflekterer rundt egne erfaringer som flykning. Det er også mye kjærlighet på EP’n – representert i blant annet tittelsporet «Barcelona».

«Låten handler om kjærlighet uten grenser, hvordan man bare vil være med sin kjære hele tiden, hvor enn det er; LALA-land eller Barcelona» - Eben Jr.

Sist vi hørte fra Eben Jr. var på introsporet til «Arif i Waanderland». Etter en liten pause fra musikken for å fokusere på familien i Afrika og sin unge datter her i Norge, står Eben Jr. nå klar for å reentre scenen og befeste sin posisjon som kongen av norsk afrobeat. 

Selv om lydbildet på mange av låtene til Eben Jr. bærer preg av glade og dansbare rytmer, ligger det ofte et mer seriøst budskap i bunn. Gjennom sin oppvekst fylt med borgerkrig og flukt i Sierra Leone og Liberia, kom Eben Jr. til Norge etter en periode som barnearbeider i Elfenbenskysten. Eben Jr. har florert på flere samarbeid med blant andre Admiral P, Nico D, OnklP og Snow Boyz, og opptrådt på VG Lista-turneen. Senere har hans låter som «Blodby», «Mamma (featuring Arif)» og «Fri Som Deg», satt mer fokus på viktige temaer og noen av utfordringene Eben Jr. har møtt på hittil i sitt liv.

EP’n «Barcelona» er ute 28. mai.

Kontakter

Bilder

Om Sony Music Norway

Sony Music Norway
Sony Music Norway
Gjerdrums vei 10A
0484 Oslo

+47 22 88 00 00http://www.sonymusic.no

Vi er Norges ledende plateselskap, og representerer et bredt spekter av aktive internasjonale og norske artister, i tillegg til en omfattende katalog av stor musikkhistorisk betydning, kvalitet og innflytelse.

I Sony Music Entertainment Norway respekterer og beundrer vi våre artister og vi er stolte av å kunne representere og støtte deres visjoner og kreative tiltak. Vi er 40 ansatte som medvirker til å skape et vekstgrunnlag som fremmer musikkens utvikling og som skaper det gode arbeidsmiljøet som kjennetegner oss som virksomhet.

Sony Music Entertainment Norway A/S utgir bl.a. Beyoncé, Madcon, The Chainsmokers, Kygo, Alan Walker, Maria Mena, Camila Cabello, Jesper Jenset, Khalid, Rat City, Calvin Harris, Stina Talling, Miley Cyrus, HAYES, Justin Timberlake, Katastrofe, EMIR, Amanda Delara, Foo Fighters, Morgan Sulele, Ina Wroldsen, Hkeem, P!nk, Lars Vaular, Bruce Springsteen m.fl.

Følg pressemeldinger fra Sony Music Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sony Music Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Sony Music Norway

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom