Nye Veier

E18 Langangen-Rugtvedt: De første arbeidene med ny Grenlandsbru i gang

Del

Arbeidet med å forberede byggingen av tvillingen til Grenlandsbrua begynner i uke 33. Den nye Grenlandsbrua skal gå parallelt med den eksisterende, og er en del av Nye Veiers firefelts vei mellom Langangen og Rugtvedt som skal stå ferdig i 2025.

-Publikum vil ikke bli berørt av dette sikringsarbeidet som gjøres nå i tidligfase. Trafikken vil gå som normalt over Grenlandsbrua. Men skulle noen få øye på fjellklatrere i fjellsiden til venstre for broa på nordsiden, er de altså på jobb for å berede grunnen for en ny bru, sier Morten Lossius, prosjektsjef i Nye Veier for prosjektet E18 Langangen-Rugtvedt.    

Før arbeidet med bruforankringer kan begynne, må den bratte fjellsiden sikres og vegetasjon og trær fjernes. Denne jobben utføres av erfarne fjellklatrere.

-Den nye Grenlandsbrua skal bygges på samme måte som den gamle, og som er Norges høyeste skråstagsbru med en tårnhøyde på hele 166 meter. Brua utgjør ett av flere ganske spektakulære byggverk i det som skal bli den nye firefelts E18 mellom Langangen i nord og Rugtvedt i sør, sier Lossius.

Det er selskapet Gjerden Fjellsikring AS som har fått oppdraget av totalentreprenøren Eiffage med å sikre fjellsiden og eventuelle blokker, slik at arbeidet med å bygge brukar og bruforankringer kan foregå på en trygg og sikker måte.

Nøkkelord

Bilder

Om Nye Veier

Nye Veier
Nye Veier
Kjøita 6
4630 Kristiansand

+47 479 72 727http://www.nyeveier.no

Nye Veier er et fullt ut statlig eid aksjeselskap. Selskapets oppgaver omfatter å planlegge, bygge, drifte og vedlikeholde viktige hovedveier. Disse binder landet vårt sammen, og knytter Norge til hovedveier i utlandet. Nye Veier skal være en slank og effektiv byggherreorganisasjon, med et mål om å sikre helhetlig og kostnadseffektiv utbygging og drift av trafikksikre hovedveier.

Denne infrastrukturen vil raskt styrke næringslivets konkurranseevne, gi innbyggere mer effektiv, forutsigbar og tryggere veitransport og mer vei for pengene. 

Selskapets verdier er "Fornyer", "Forbedrer" og "Forsikrer".

Følg pressemeldinger fra Nye Veier

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nye Veier på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nye Veier

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom