Statens vegvesen

E134 Saggrenda-Elgsjø prioritert tidlig i neste NTP-periode

Del

Byggingen av ny E134 over Meheia, fra Saggrenda i Kongsberg til Elgsjø/Rossebu i Notodden, kan bli startet alt i 2022/23.

E134 har mange bratte bakker fra Elgsjø mot Meheia.
E134 har mange bratte bakker fra Elgsjø mot Meheia.

I den nye Nasjonal Transportplan er det satt av 2,3 milliarder kroner til prosjektet - som er prioritert i den første seksårsperioden i planen.

Det kan i beste fall bety mulig anleggsstart om halvannet til to år for 15 kilometer ny fire felts veg fra Kongsberg til Notodden i helt ny trase over Meheia.

Prosjektet er fortsettelsen av E134 Damåsen-Saggrenda i Øvre Eiker og Kongsberg kommune som ble åpnet av samferdselsminister Knut Arild Hareide i juli 2020.

- Det er gledelig å se at regjeringen nå vil prioritere utbedring av E134 mellom Notodden og Kongsberg. Når den nye vegen står ferdig om noen år vil det bli færre alvorlige ulykker, redusert reisetid og bedre/mer forutsigbar flyt i trafikken, sier prosjektleder Trude Holter i Statens vegvesen.

Reguleringsplanforslaget er snart klart for utlegging til offentlig ettersyn. Forutsatt at intensjonene i NTP følges opp i de årlige bevilgningene fra Stortinget er vi klare for å starte forberedelsene til byggefasen så snart reguleringsplanen er vedtatt.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

E134 har mange bratte bakker fra Elgsjø mot Meheia.
E134 har mange bratte bakker fra Elgsjø mot Meheia.
Last ned bilde

Lenker

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen
Statens vegvesen
Postboks 1010 Nordre Ål
2605 Lillehammer

22 07 30 00http://www.vegvesen.no

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg saker fra Statens vegvesen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom