VisitDenmark Norge

Dra på matfestival og smak på Nordjylland

Del

Dra til Nordjylland i Danmark og opplev en fabelaktig matfestival med mer enn 90 arrangementer som byr på alt hva hjertet kan begjære av spennende, gastronomiske opplevelser

Matskattejakt for barna, ginsmaking, vingårdbesøk, matkurs, fredagsbar, middager og åpen gård… Det er bare noen få av de mer enn 90 arrangementene på Nordjysk Matfestival som går av stabelen for femte gang den 25. august 2022. Matfestivalen holder på i ikke mindre enn 11 dager, og byr på en opplevelse ut over det vanlige – uansett om du er 0 eller 99 år. Målet er å gi både turister og lokale noen unike og autentiske matopplevelser. 

 - Nordjysk Matfestival er for alle aldre og alle interesser. Det er for barn, studenter, gastronomer, de eldre, de litt yngre, de litterære, mosjonistene og de som ikke kan lage mat. Matfestivalen byr på middager, kurs, smaksopplevelser, lokale gårdsbesøk og en lang rekke gratisarrangementer. Kort fortalt: her er det noe for alle, forteller Sarah Kruse som er direktør for og grunnlegger av matfestivalen, og tilføyer: 

 - Matfestivalen foregår ikke på en lokasjon, men ute hos de lokale produsentene eller arrangørene, og er en rik anledning til å oppleve matuniversets mange fasetter. Fra «jord til bord» og «ut i naturen» er noen av omdreiningspunktene, ikke minst i forhold til de arrangementene som er målrettet barna. I tillegg forsøker vi å skape koplinger til andre interessefelt, eksempelvis hvor vi kombinerer mat med litteratur, mosjon eller noe helt annet. Vi ønsker å bygge bro mellom så mange «bransjer» som mulig. I tillegg er dette også «nerdenes festival» - eksempelvis dersom du er spesielt opptatt av surdeig, gin og vin.

Om lag halvparten av arrangementene er gratis, og resten krever en billett – som koster alt mellom 50 og 2.500 kroner. Men især i år er det fokus på svært mange gratis arrangementer som ikke krever påmelding – og dette er selvsagt noe som passer særdeles godt dersom man er på ferie i Nordjylland. Under finner dere et utvalg av de mange fantastiske opplevelsene dere sammen kan få på Nordjysk Matfestival.


Arrangementer for barna

Åpen gård og fellesspising hos Rosenbeck

Åpen gård og fellesspising foregår hos Rosenbeck i Dronninglund. Her er tanken å skape forståelse for «fra jord til bord» via lek og læring. Her ser man hvor gjess og gris kommer fra – og i tillegg til rundvising på gården kan man også delta i hyggelig felles middag med lekker lokal mat. 

Matskattejakt for barn

Lek og læring i skjønn forening: På matskattejakten kan du og barna bli med på en uforglemmelig skattejakt rundt i Aalborg sentrum som byr på en fantastisk kombinasjon av morsom underholdning og lekre matopplevelser.

Barnefest på Egholm Folkefarm 

På Egholm Folkefarm kan dere oppleve økologisk matvareproduksjon i barnehøyde, og gi barna en større forståelse for «hvor maten kommer fra». Det blir en dag hvor dere kan bli med bonden i marken, hilse på dyrene, lage grønnsaksmonstre og bake pannekaker på bålet – og mye mer!

Arrangementer for de voksne

Winefight hos Skagen Fiskerestaurant

Bli vindommer for en kveld hos Skagen Fiskerestaurant i Aalborg. Dere får smake flere forskjellig viner til hver matrett, og du er selvsagt overdommeren som bestemmer hvilken vin som passer best til maten.  

Matskattejakt – Pubcrawl Edition

Dette er den ultimate skattejakten (eller skal vi heller kalle den «pubcrawl» eller «bar-hopping»?) for deg og dine voksne venner dersom dere liker å ta en drink eller to. Bli med på en festlig runde i Aalborgs gater hvor dere for det første skal klare å finne utestedet, og deretter blir tilbudt noe lekkert å drikke samt litt fristende fingermat. 

En morsom opptakt til en kveld på byen?

Gin & Eventyr hos Kaffefair 

Liker du gin? Liker du eventyr? Så er det mulig å bli med på en ganske så unik kombinasjon av begge deler når eventyreren Anders Bilgram forteller spennende historier fra eventyrreisene sine til eksempelvis Nordpolen og Canada, og kopler dem sammen med sin egenproduksjon av gin. Etterfølgende vil det være mulig å kjøpe en middag hos Kaffefair. 

Jeanetts Fargerike Fredagsbar 

En av Aalborgs mest fargerike personer rykker inn på en av Aalborgs mest fargerike steder – nemlig Ulla T. Her blir det strand- og surfingtema og fargerike nordjyske drinker på en fargerik og festlig fredagsbar. 

Arrangementer for matentusiastene 

Leverandørens Middag hos Guldbæk Vingård  

Høres det idylliske ut med middag på dansk vingård? Så ta med kjæresten, ektefellen, venninnen eller moren din med på en opplevelse ut over det vanlige når Guldbæk Vingaard i samarbeid med en rekke av Nordjyllands råvareprodusenter sammensetter en lekker, lokal treretters middag med vin. 
I tillegg til middagen får dere anledning til å ta en tur rundt på vingården og få innblikk i dyrking og produksjon av vin i et kaldt klima. 

Winemakers dinner hos Gæstgivergaarden Gandrup 

Opplev sjarmen med lokale viner og lokalprodusert mat på hyggelige Gæstgivergaarden Gandrup. Her blir det idyllisk landsbystemning og en luksuriøs fireretters middag i kombinasjon med lokal vinmeny fra Stae Vingaard – og samtidig en spennende fortelling om danskprodusert vin fra Jan i Stae Vingaard 

Gratis arrangementer for alle

Som nevnt er om lag 50 prosent av arrangementene i forbindelse med Nordjysk Matfestival gratis – og man trenger derfor ikke å melde seg på. For å nevne noen: Åpen gård hos Rosenbeck, Tapas & Vin, fest på Budolfi Plass og daglige arrangementer i Aalborg Storsenter.

Få oversikt over alle degratis arrangementene her. Og bemerk: Programmet vil løpende bli oppdatert.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om VisitDenmark Norge

VisitDenmark Norge
VisitDenmark Norge
Tollbugata 8
0158 Oslo

https://www.visitdenmark.no

Følg pressemeldinger fra VisitDenmark Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra VisitDenmark Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra VisitDenmark Norge

Enkelt å ta grønne valg som turist i Danmark27.9.2022 11:16:45 CEST | Pressemelding

VisitDenmark deltar i "Sustainable Travel: Where Next?". En helt ny dokumentarserie laget av Sustainable Travel International. Serien fremhever hvordan den globale reise- og reiselivssektoren tar grep for å beskytte planeten vår og dens dyrebare destinasjoner. I en av seksjonene viser VisitDenmark frem sitt bærekraftsarbeid som et slikt eksempel. Dokumentarserien har premiere 27. september, dagen FN har etablert som verdens turismedag. I serien kan du se den viktige rollen turisme spiller for bærekraftig utvikling.

Djurs Sommerland åpner temaland for alle dinosaurfans27.4.2022 13:29:42 CEST | Pressemelding

Nordens største sommerland åpner 30. april med spennende nyheter for både små og store dinosaurfans. Djurs Sommerland åpner portene til et nytt, stort temaland – Dinosaurland. Her venter 25 fascinerende, naturtro dinosaurer, en enorm spesialdesignet dinosaurlekeplass, en ny familie berg-og-dal-bane og en jeepsafari i dinosaurenes reservat – og sist, men ikke minst, et gjensyn med ikoniske King Kong.

Hvor modig er du? Nå åpner endelig Danmarks ubetinget største berg-og-dal-bane i Fårup Sommerland8.4.2022 11:48:08 CEST | Pressemelding

Nå kan alle med trang til et adrenalinrush endelig få prøve Danmarks største berg-og-dal-bane. Når Fårup Sommerland åpner for sesongen lørdag 9. april kl. 10.15, vil de klippe snoren for årets største nyhet, Fønix. Berg-og-dal-banen er 40 meter høy og 905 meter lang, har en toppfart på 95 kilometer i timen og er parkens største fornøyelsesinvestering noensinne

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom