Egmont Publishing

Donald reiser til Alta - Historien kan leses på tre samiske språk!

Del

I neste Donald-blad reiser endene til Alta på jakt etter nordlyset! Denne historien utgis på hele fire språk i Norge: Norsk, lule-, sør- og nordsamisk!

Slik ser coveret ut på det norske Donald-bladet!
Slik ser coveret ut på det norske Donald-bladet!

Den nordnorske nordlyshistorien starter på Alta (Kaldtja) lufthavn, fortsetter via Skrues iglo-ishotell før den tar oss med helt ut på viddene. På hver sin snøskuter blir Donald og de andre endene kjent med både Finnmarksløpet (Skrinnmarksløpet) og en maskin som lager falskt nordlys! Historien tar til slutt helt av når altaværing og hopplegende Bjørn Wirkola (Ørn Knirkola) gjør sitt livs hopp. 

Hoppe etter Knirkola
–Det blir vanskelig å hoppe etter denne historien, sier Donald-redaktør Marius Horn Molaug i en svevende kommentar. 

–Jeg er ekstra stolt over at vi har fått laget egne versjoner med historien på de tre samiske språkene. Det er så viktig at ALLE barn får muligheten til å nyte Donald, også på sitt eget språk!

Første gang på alle de tre samiske språkene!
Denne historien kommer ikke bare ut på norsk! Nei, for første gang kan vi lese en Donald-historie på alle de tre samiske språkene: lule-, sør- og nordsamisk! Disse gis ut i egne hefter. 

Bibliotekar i Trøndelag fylkeskommune, Morten Olsen Haugen har ordnet kontakten mellom Egmont og de samiske oversetterne. Han er svært glad for samarbeidet. 

–Barn må ha noe å lese som gir dem lyst til å lese mer. Vi vet at barn blir bedre lesere av å lese mye. Det gjelder både på norsk og samisk. Derfor var vi glade når Egmont spurte om vi ville hjelpe dem å utgi et Donald Duck-hefte på samisk.

Fylkesbiblioteket i Trøndelag har de siste 6 årene gitt ut over 100 oversettelser, til seks forskjellige samiske språk. 

–Dette har vært en naturlig utvidelse av bibliotekets rolle i møte med vårt minoritetsspråk. Vi så en viktig oppgave vi kunne være med på å løse, utdyper Haugen. 

 Skrevet av en nordmann
Historien er tegnet av spanske Ferioli og skrevet av norske Aleksander Brown. Forfatteren har selv et nært forhold til Alta. 

– Alta er et sted jeg er veldig glad i og som jeg har besøkt mange ganger, ettersom kjæresten min kommer derfra. Så det var gøy å få ta med Donald, Skrue og guttene dit på eventyr! 

Det norske bladet ducker opp i butikker 11.september. De tre samiske heftene er å få kjøpt i nettbokhandlere og i utvalgte steder i Sápmi

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Slik ser coveret ut på det norske Donald-bladet!
Slik ser coveret ut på det norske Donald-bladet!
Last ned bilde
Slik ser de tre samiske versjonene ut!
Slik ser de tre samiske versjonene ut!
Last ned bilde

Lenker

Om Egmont Publishing

Egmont Publishing
Egmont Publishing
Nydalsveien 12
0441 Oslo

+47 22 77 20 00http://www.egmont.no

Egmont Publishing er Norges største utgiver av blader, magasiner, tegneserier og digitale tjenester til voksne, barn og unge. Selskapet har også investeringer i e-handel og digitalbyråer, og utgir over hundre kjente merkevarer. Egmont Publishing er en del av Egmont - et av Nordens største mediekonsern med 6600 ansatte og aktivitet i 30 land. Vårt motte We bring stories to life har sterke publisistiske verdier. Egmont står bak mer enn 700 magasiner, tegneserier, Klikk.no, TV 2, Nordisk Film, kinodrift, samt flere deleide selskaper. Egmont er en stiftelse som årlig deler ut over 100 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge.

Følg saker fra Egmont Publishing

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Egmont Publishing på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Egmont Publishing

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom