Disse kakene lager du til 17. mai
Mai er festmåned nummer èn. Feir nasjonaldagen med våre aller beste festkaker som passer perfekt til 17. mai.

Hva er vel 17. mai uten kaker? Her finner du inspirasjon til kaker du kan lage til 17. mai som vil skape jubelstemning hos både liten og stor.
Det finnes uendelig mange kaker som passer til feiring, men hva er vel 17. mai uten den klassiske pavlovaen? Lag pavlovaen som du vil med ulike smaker og pynt- og velg om du ønsker porsjon pavloa eller stor kake. Pynt gjerne pavlovaen med deilige bær i Norges farger. Det er kun fantasien som setter stopper for denne herlige 17. mai kaken.
Bruk frukt og bær som et friskt og godt innslag på kakebordet
Det kan fort bli mye søtt på 17. mai, og det kan være godt med noe friskt og leskende om vi er så heldig at gradestokken viser varmt og godt vær.
Frukt og bær passer perfekt på 17. mai, og kan også brukes som dekorative innslag som også kan spises. Tre spyd med frukt og bær, skjær opp melon, fyll muffinsformer med oppkuttet fruktbiter og bær og nyt. Lag et stort flagg med frukt i rødt hvitt og blått, det vil garantert gjøre kakebordet enda flottere.
Bli inspirert av flere fargerike desserter til nasjonaldagen:
https://www.frukt.no/oppskrifter/bringebarkake-med-krem/
https://www.frukt.no/oppskrifter/eton-mess/
https://www.frukt.no/oppskrifter/lollipop-med-tre-farger/
Nøkkelord
Kontakter
Toril GulbrandsenInnholdsrådgiver og matfaglig rådgiver
Tel:957 32 919toril.gulbrandsen@frukt.noBilder





Lenker
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Vinnere av NM i frukt og grønt dagligvare 202523.10.2025 15:36:40 CEST | Pressemelding
Under Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) sin fagdag i Bjørvika i dag, ble vinnerne av NM i frukt og grønt dagligvare 2025 kåret. Her er årets vinnere.
Nye forbrukstall på frukt og grønt: De som spiser lite syns de spiser nok23.10.2025 09:46:53 CEST | Pressemelding
På Opplysningskontoret for frukt og grønt sin fagdag i Bjørvika i dag ble resultatene fra forbruksundersøkelsen 5 a day Europe lagt frem. Tallene viser at nordmenn i snitt spiser 3,3 porsjoner frukt og grønt hver dag, samme nivå som i fjor, men de som spiser minst, ser fortsatt ikke behovet for å spise mer.
Gresskar - mer enn skumle lykter13.10.2025 08:08:54 CEST | Pressemelding
Halloween nærmer seg, og norske hjem fylles med skumle lykter av utskårne gresskar. Men mange glemmer at gresskar også er mat – full av næring og smak. Ernæringsrådgiver Iselin Bogstrand Sagen i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) oppfordrer til å bruke hele gresskaret.
Høstens store matdager feires: Fårikål, epler og poteter i fokus25.9.2025 07:00:00 CEST | Pressemelding
Høsten er en høytid for norsk matkultur. I løpet av én uke markeres fårikåldagen (25. sept.), epledagen (30. sept.) og potetdagen (1.okt.). Når butikkene bugner av norske råvarer, minner merkedagene oss på å feire både matkultur og selvforsyning, applauderer Torjus Lunder Bredvold, matfaglig rådgiver i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).
«5 om dagen»-barnehager gir barna mer frukt og grønt29.8.2025 08:11:36 CEST | Pressemelding
Ny undersøkelse fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) viser markant forbedring de siste ni årene.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom