BKLF

Disse er nominerte til Årets Bakeri 2023

Del
Nominasjonsperioden for Årets Bakeri 2023 er over, og atten bakerier skal nå vurderes til en finaleplass i den gjeveste konkurransen for Norges bakerbransje.
Juryleder for "Årets Bakeri" 2023, Vigdis Myre Nesseth. Foto: Solveig Lygre, BKLF
Juryleder for "Årets Bakeri" 2023, Vigdis Myre Nesseth. Foto: Solveig Lygre, BKLF

Juryen har fått et bredt spekter av kandidater å vurdere når de nå skal plukke ut de tre finalistene. Blant de nominerte finner vi blant annet et lite gårdsbakeri og et av Norges eldste og største bakerier. - Vi har en stor spennvidde i årets konkurranse; fra de aller minste til noen av de virkelig store bakeriene. Vi har en fin spredning fra nord til sør og fra øst til vest, så dette blir spennende, sier juryleder Vigdis Myhre Næsseth i Fossekall.

I første kvalifiseringsrunde som nå er i gang, må alle de nominerte bakeriene dokumentere at de har faglærte i bedriften. – Dette er et kriterium for å kunne gå videre i konkurransen, sier jurylederen.

Etter første kvalifiseringsrunde, skal alle kandidatene vurderes ut fra åtte kriterier. Det er gjennom dette vurderingsarbeidet at juryen velger ut de tre finalistene. Disse blir offentliggjorte den 1. juli.

Følgende 8 kriterier danner grunnlaget for juryens vurdering:

  • Bedriftens økonomiske utvikling og bæreevne
  • Bedriftens innovasjon / nyskapningsevne
  • Bedriftens fokus på samfunnsansvar
  • Bedriftens helhetlige profil og markedsføring
  • Bedriftens endring og omstillingsevne
  • Bedriftens medarbeidertilfredshetsindeks
  • Bedriftens sammensatte fagkompetanse
  • Bedriftens omdømme/merkenavn

Etter at finalistene er offentliggjorte den 1. juli, kan hele bransjen være med å stemme frem sin favoritt. Bransjens engasjement rundt denne avstemningen har vært stor hvert år, og resultatet av avstemningen blir tatt i betraktning av juryen når de skal kåre vinneren av "Årets Bakeri" 2023. Kåringen skal i år finne sted på Baker- og Konditorbransjens Landsforenings 125-årsjubileum den 9. september.

Juryen for Årets Bakeri 2023 består av juryleder Vigdis Myhre Næsseth (Fossekall), Beret Mette Haga (Innovasjon Norge), Hilde Mortvedt (See New) og Paal André Schwital (Metro Branding).

De nominerte til Årets Bakeri 2023:

  • Boulangerie M (Oslo)
  • Lillehammer Bakeri (Lillehammer)
  • Blomsø Bakeri & Konditori (Harstad)
  • Brød&Sånt (Hommelvik)
  • Hevd Torget Håndverksbakeri (Trondheim)
  • Emmer Håndverksbaker (Trondheim)
  • Søtt + Salt Bakeri (Bergen)
  • Levain The Bakery (Levanger)
  • Kringla AS Svolvær (Svolvær)
  • Spydeberg bakeri og konditori A/S (Spydeberg)
  • Kveitemjøl (Kveitemjøl)
  • Eidum Gårdsbakeri (Hell)
  • Kafe Solros (Bergen)
  • H. A. Brun (Oslo)
  • Bonzo Bakeri (Tvedestrand)
  • Bakfickan Slippen Bakeri (Fredrikstad)
  • Buøy Bakeri & Konditori (Hundvåg)
  • Baker Brun Produksjon AS (Bergen)

Det er Baker- og Konditorbransjens Landsforening som står bak konkurransen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Juryleder for "Årets Bakeri" 2023, Vigdis Myre Nesseth. Foto: Solveig Lygre, BKLF
Juryleder for "Årets Bakeri" 2023, Vigdis Myre Nesseth. Foto: Solveig Lygre, BKLF
Last ned bilde

Om BKLF

BKLF
BKLF
Middelthuns gate 27
0368 Oslo

https://www.bakerkonditor.no/

Baker- og konditorbransjens Landsforening (BKLF) er en bransjeforening for bakeri og konditori i Norge. Organisasjonen har i over 120 år vært en pådriver for å fremme baker- og konditorfaget og virksomhetenes interesse. Både bedriftsmedlemmer og personlige medlemmer med svennebrev kan være medlem av organisasjonen.

Følg pressemeldinger fra BKLF

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra BKLF på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra BKLF

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye