Disse er nominerte til Årets Bakeri 2023
Juryen har fått et bredt spekter av kandidater å vurdere når de nå skal plukke ut de tre finalistene. Blant de nominerte finner vi blant annet et lite gårdsbakeri og et av Norges eldste og største bakerier. - Vi har en stor spennvidde i årets konkurranse; fra de aller minste til noen av de virkelig store bakeriene. Vi har en fin spredning fra nord til sør og fra øst til vest, så dette blir spennende, sier juryleder Vigdis Myhre Næsseth i Fossekall.
I første kvalifiseringsrunde som nå er i gang, må alle de nominerte bakeriene dokumentere at de har faglærte i bedriften. – Dette er et kriterium for å kunne gå videre i konkurransen, sier jurylederen.
Etter første kvalifiseringsrunde, skal alle kandidatene vurderes ut fra åtte kriterier. Det er gjennom dette vurderingsarbeidet at juryen velger ut de tre finalistene. Disse blir offentliggjorte den 1. juli.
Følgende 8 kriterier danner grunnlaget for juryens vurdering:
- Bedriftens økonomiske utvikling og bæreevne
- Bedriftens innovasjon / nyskapningsevne
- Bedriftens fokus på samfunnsansvar
- Bedriftens helhetlige profil og markedsføring
- Bedriftens endring og omstillingsevne
- Bedriftens medarbeidertilfredshetsindeks
- Bedriftens sammensatte fagkompetanse
- Bedriftens omdømme/merkenavn
Etter at finalistene er offentliggjorte den 1. juli, kan hele bransjen være med å stemme frem sin favoritt. Bransjens engasjement rundt denne avstemningen har vært stor hvert år, og resultatet av avstemningen blir tatt i betraktning av juryen når de skal kåre vinneren av "Årets Bakeri" 2023. Kåringen skal i år finne sted på Baker- og Konditorbransjens Landsforenings 125-årsjubileum den 9. september.
Juryen for Årets Bakeri 2023 består av juryleder Vigdis Myhre Næsseth (Fossekall), Beret Mette Haga (Innovasjon Norge), Hilde Mortvedt (See New) og Paal André Schwital (Metro Branding).
De nominerte til Årets Bakeri 2023:
- Boulangerie M (Oslo)
- Lillehammer Bakeri (Lillehammer)
- Blomsø Bakeri & Konditori (Harstad)
- Brød&Sånt (Hommelvik)
- Hevd Torget Håndverksbakeri (Trondheim)
- Emmer Håndverksbaker (Trondheim)
- Søtt + Salt Bakeri (Bergen)
- Levain The Bakery (Levanger)
- Kringla AS Svolvær (Svolvær)
- Spydeberg bakeri og konditori A/S (Spydeberg)
- Kveitemjøl (Kveitemjøl)
- Eidum Gårdsbakeri (Hell)
- Kafe Solros (Bergen)
- H. A. Brun (Oslo)
- Bonzo Bakeri (Tvedestrand)
- Bakfickan Slippen Bakeri (Fredrikstad)
- Buøy Bakeri & Konditori (Hundvåg)
- Baker Brun Produksjon AS (Bergen)
Det er Baker- og Konditorbransjens Landsforening som står bak konkurransen.
Nøkkelord
Kontakter
Gunnar BakkeBKLF
Tel:970 19 591gb@nhomd.noSolveig LygreBKLF AS
Tel:93261050solveig@bakerkonditor.noBilder
Om BKLF
Baker- og konditorbransjens Landsforening (BKLF) er en bransjeforening for bakeri og konditori i Norge. Organisasjonen har i over 120 år vært en pådriver for å fremme baker- og konditorfaget og virksomhetenes interesse. Både bedriftsmedlemmer og personlige medlemmer med svennebrev kan være medlem av organisasjonen.
Følg pressemeldinger fra BKLF
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra BKLF på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra BKLF
Philip Therkildsen er Norges beste baker18.4.2024 18:15:05 CEST | Pressemelding
Det var et høyt nivå hos de tre bakerne som konkurrerte i NM baking på Sørumsand videregående skole i dag. Etter fem timer med intenst arbeid, var det Philip Therkildsen som til slutt fikk flest poeng og dermed kunne smykke seg med tittelen "Årets Baker 2024".
NM Årets Baker12.4.2024 12:36:01 CEST | Pressemelding
Torsdag 18. april arrangeres NM i baking for første gang på seks år, og tre bakere er plukket ut til å konkurrere om tittelen Årets Baker 2024. Konkurransen blir arrangert på Sørumsand videregående skole i Akershus.
Ny opplæringslov svekker lærlingeordningen6.2.2024 12:31:02 CET | Kronikk
Norge trenger flere yrkesfagarbeidere, men regjeringens endringer i opplæringsloven kan medføre at det motsatte vil skje.
Brød er fortsatt sunt og bærekraftig24.11.2023 09:37:02 CET | Pressemelding
Debatten om ultraprosessert mat har skapt forvirring og bekymring hos forbrukeren. Mange er kritiske til at både usunne og sunne matvarer plasseres i samme kategori i Nova-klassifiseringen, og mener inndelingen i er for grov og unyansert.
Det norske konditorlandslaget på 2. plass i VM i konditorkunst26.10.2023 17:56:08 CEST | Pressemelding
Torsdag ettermiddag kunne det norske konditorlandslaget juble over en historisk 2. plass i iba UiBC CUP i München. Det norske konditorlandslaget har ikke deltatt i et internasjonalt mesterskap utenfor Norden siden 2015, og det var en spent norsk delegasjon som var til stede under premieutdelingen.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom