Disse er nominerte til Årets Bakeri 2023
Juryen har fått et bredt spekter av kandidater å vurdere når de nå skal plukke ut de tre finalistene. Blant de nominerte finner vi blant annet et lite gårdsbakeri og et av Norges eldste og største bakerier. - Vi har en stor spennvidde i årets konkurranse; fra de aller minste til noen av de virkelig store bakeriene. Vi har en fin spredning fra nord til sør og fra øst til vest, så dette blir spennende, sier juryleder Vigdis Myhre Næsseth i Fossekall.
I første kvalifiseringsrunde som nå er i gang, må alle de nominerte bakeriene dokumentere at de har faglærte i bedriften. – Dette er et kriterium for å kunne gå videre i konkurransen, sier jurylederen.
Etter første kvalifiseringsrunde, skal alle kandidatene vurderes ut fra åtte kriterier. Det er gjennom dette vurderingsarbeidet at juryen velger ut de tre finalistene. Disse blir offentliggjorte den 1. juli.
Følgende 8 kriterier danner grunnlaget for juryens vurdering:
- Bedriftens økonomiske utvikling og bæreevne
- Bedriftens innovasjon / nyskapningsevne
- Bedriftens fokus på samfunnsansvar
- Bedriftens helhetlige profil og markedsføring
- Bedriftens endring og omstillingsevne
- Bedriftens medarbeidertilfredshetsindeks
- Bedriftens sammensatte fagkompetanse
- Bedriftens omdømme/merkenavn
Etter at finalistene er offentliggjorte den 1. juli, kan hele bransjen være med å stemme frem sin favoritt. Bransjens engasjement rundt denne avstemningen har vært stor hvert år, og resultatet av avstemningen blir tatt i betraktning av juryen når de skal kåre vinneren av "Årets Bakeri" 2023. Kåringen skal i år finne sted på Baker- og Konditorbransjens Landsforenings 125-årsjubileum den 9. september.
Juryen for Årets Bakeri 2023 består av juryleder Vigdis Myhre Næsseth (Fossekall), Beret Mette Haga (Innovasjon Norge), Hilde Mortvedt (See New) og Paal André Schwital (Metro Branding).
De nominerte til Årets Bakeri 2023:
- Boulangerie M (Oslo)
- Lillehammer Bakeri (Lillehammer)
- Blomsø Bakeri & Konditori (Harstad)
- Brød&Sånt (Hommelvik)
- Hevd Torget Håndverksbakeri (Trondheim)
- Emmer Håndverksbaker (Trondheim)
- Søtt + Salt Bakeri (Bergen)
- Levain The Bakery (Levanger)
- Kringla AS Svolvær (Svolvær)
- Spydeberg bakeri og konditori A/S (Spydeberg)
- Kveitemjøl (Kveitemjøl)
- Eidum Gårdsbakeri (Hell)
- Kafe Solros (Bergen)
- H. A. Brun (Oslo)
- Bonzo Bakeri (Tvedestrand)
- Bakfickan Slippen Bakeri (Fredrikstad)
- Buøy Bakeri & Konditori (Hundvåg)
- Baker Brun Produksjon AS (Bergen)
Det er Baker- og Konditorbransjens Landsforening som står bak konkurransen.
Nøkkelord
Kontakter
Gunnar BakkeBKLF
Tel:970 19 591gb@nhomd.noSolveig LygreBKLF AS
Tel:93261050solveig@bakerkonditor.noBilder
Om BKLF
Baker- og konditorbransjens Landsforening (BKLF) er en bransjeforening for bakeri og konditori i Norge. Organisasjonen har i over 120 år vært en pådriver for å fremme baker- og konditorfaget og virksomhetenes interesse. Både bedriftsmedlemmer og personlige medlemmer med svennebrev kan være medlem av organisasjonen.
Følg pressemeldinger fra BKLF
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra BKLF på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra BKLF
Ønsker merking av utenlandske bakervarer!30.1.2025 22:32:27 CET | Leserinnlegg
I dagens samfunn blir bærekraft og kortreist mat stadig viktigere, og flere stiller seg spørsmålet: Hvor kommer maten vi spiser fra? Når man ser økningen av importerte bakervarer som selges i Norge, er det på tide at myndighetene tilrettelegger for en obligatorisk opprinnelsesmerking av utenlandske bakervarer slik at forbrukerne får vite hvor bakervarene kommer fra.
Aanerud bakeri kåret til Årets bakeri 202416.10.2024 19:55:44 CEST | Pressemelding
Det var det tradisjonsrike familiebakeriet Aanerud bakeri fra Nes i Akershus som 16. oktober ble kåret til vinner i den mest prestisjefylte kåringen i baker- og konditorbransjen i Norge.
Støtt opp om den norske bakeren!2.10.2024 09:44:07 CEST | Kronikk
16. oktober feires verdens brøddag over hele verden, men hvorfor skal vi bry oss om brød? Norske brød er både klimavennlige, bærekraftige og næringsrike. Og de har en særlig plass i norsk kosthold og kulturtradisjon. Det skal vi takke den lokale, norske bakeren for.
Rett melpris, kunnskapsheving og forskning løser korn-koden!2.9.2024 12:49:07 CEST | Debattinnlegg
Politisk redaktør i Nationen Anne Ekornholmen lurer på i sin kommentar 7.august 2024 hva som skal til for å knekke korn-koden på norsk mel. Hennes anbefaling er at bakere skal overbevises om at norsk matmel har den nødvendige kvalitet, men det er vel noe bakerne allerede vet. Det egentlige svaret for å knekke korn-koden er at møllene må tilby bakerne en melpris på norsk mel som kan konkurrere med importert mel, og i tillegg må bakeriene tilføres mer midler til kunnskapsheving, for å øke sin kompetanse til å bake med norsk mel.
To kategoripriser til Norge i Nordic Bakery Cup30.8.2024 22:03:57 CEST | Pressemelding
Det ble bokstaveligtalt et mesterskap med høy temperatur, da Nordens beste bakere skulle kåres på Akademie Deutsches Bäckerhandwerk i Berlin i dag. Med over tretti grader i den tyske hovedstaden, ble det varmt også inne i bakeriet. Dette gjorde at hevingen gikk raskere, og alle deltagerne måtte vise at de kunne omstille seg raskt.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom