Disse er nominerte til Årets Bakeri 2023
Juryen har fått et bredt spekter av kandidater å vurdere når de nå skal plukke ut de tre finalistene. Blant de nominerte finner vi blant annet et lite gårdsbakeri og et av Norges eldste og største bakerier. - Vi har en stor spennvidde i årets konkurranse; fra de aller minste til noen av de virkelig store bakeriene. Vi har en fin spredning fra nord til sør og fra øst til vest, så dette blir spennende, sier juryleder Vigdis Myhre Næsseth i Fossekall.
I første kvalifiseringsrunde som nå er i gang, må alle de nominerte bakeriene dokumentere at de har faglærte i bedriften. – Dette er et kriterium for å kunne gå videre i konkurransen, sier jurylederen.
Etter første kvalifiseringsrunde, skal alle kandidatene vurderes ut fra åtte kriterier. Det er gjennom dette vurderingsarbeidet at juryen velger ut de tre finalistene. Disse blir offentliggjorte den 1. juli.
Følgende 8 kriterier danner grunnlaget for juryens vurdering:
- Bedriftens økonomiske utvikling og bæreevne
- Bedriftens innovasjon / nyskapningsevne
- Bedriftens fokus på samfunnsansvar
- Bedriftens helhetlige profil og markedsføring
- Bedriftens endring og omstillingsevne
- Bedriftens medarbeidertilfredshetsindeks
- Bedriftens sammensatte fagkompetanse
- Bedriftens omdømme/merkenavn
Etter at finalistene er offentliggjorte den 1. juli, kan hele bransjen være med å stemme frem sin favoritt. Bransjens engasjement rundt denne avstemningen har vært stor hvert år, og resultatet av avstemningen blir tatt i betraktning av juryen når de skal kåre vinneren av "Årets Bakeri" 2023. Kåringen skal i år finne sted på Baker- og Konditorbransjens Landsforenings 125-årsjubileum den 9. september.
Juryen for Årets Bakeri 2023 består av juryleder Vigdis Myhre Næsseth (Fossekall), Beret Mette Haga (Innovasjon Norge), Hilde Mortvedt (See New) og Paal André Schwital (Metro Branding).
De nominerte til Årets Bakeri 2023:
- Boulangerie M (Oslo)
- Lillehammer Bakeri (Lillehammer)
- Blomsø Bakeri & Konditori (Harstad)
- Brød&Sånt (Hommelvik)
- Hevd Torget Håndverksbakeri (Trondheim)
- Emmer Håndverksbaker (Trondheim)
- Søtt + Salt Bakeri (Bergen)
- Levain The Bakery (Levanger)
- Kringla AS Svolvær (Svolvær)
- Spydeberg bakeri og konditori A/S (Spydeberg)
- Kveitemjøl (Kveitemjøl)
- Eidum Gårdsbakeri (Hell)
- Kafe Solros (Bergen)
- H. A. Brun (Oslo)
- Bonzo Bakeri (Tvedestrand)
- Bakfickan Slippen Bakeri (Fredrikstad)
- Buøy Bakeri & Konditori (Hundvåg)
- Baker Brun Produksjon AS (Bergen)
Det er Baker- og Konditorbransjens Landsforening som står bak konkurransen.
Nøkkelord
Kontakter
Gunnar BakkeBKLF
Tel:970 19 591gb@nhomd.noSolveig LygreBKLF AS
Tel:93261050solveig@bakerkonditor.noBilder
Om BKLF
Baker- og konditorbransjens Landsforening (BKLF) er en bransjeforening for bakeri og konditori i Norge. Organisasjonen har i over 120 år vært en pådriver for å fremme baker- og konditorfaget og virksomhetenes interesse. Både bedriftsmedlemmer og personlige medlemmer med svennebrev kan være medlem av organisasjonen.
Følg pressemeldinger fra BKLF
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra BKLF på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra BKLF
Ny undersøkelse viser at 82% syns Brødskala'n er enkel å forstå.28.4.2023 17:18:21 CEST | Pressemelding
Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF) har fått utført en undersøkelse etter at merkeordningen Brødskala`n tidligere i vinter ble kritisert av blant annet professor Birger Svihus og Forbrukerrådet for å være villedende og vanskelig å forstå.
Regjeringen svikter lærlingene3.4.2023 13:23:29 CEST | Pressemelding
Mens Norge først og fremst trenger flere yrkesfagarbeidere, svikter regjeringen lærlingeordningen gjennom drastiske endringer i opplæringsloven.
Bakerne med lærlingegaranti27.2.2023 09:12:38 CET | Pressemelding
Onsdag er fristen for å søke videregående opplæring. Nå lover Baker- og Konditorbransjens landsforening, gjennom sitt opplæringskontor, tilbud om lærlingeplass til alle som søker baker- eller konditorfag.
Henrik Falkensten ble norgesmester i konditorkunst16.2.2023 20:10:33 CET | Pressemelding
NM i konditorkunst 2023 ble avholdt på Umami Arena torsdag 16. februar. Det var en dramatisk innspurt før dommerne kunne konstatere at det var Henrik Falkensten som hadde sanket flest poeng og dermed fikk tittelen Årets Konditor 2023.
Brødskala'n vant Intensjonsavtalens utmerkelse for sunnere markedsføring16.2.2023 12:59:22 CET | Pressemelding
Intensjonsavtalens utmerkelser ble delt ut av statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet, Ole Henrik Krat Bjørkholt på seminaret "Spisevaner endres raskt i krisetider - mulighetsrom for det vi skal spise #MerAv" på Umami Arena torsdag 16. februar.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom