Høgskulen i Volda

Disputerer om oppfølging av ungdom med overvekt

Del
Stipendiat Ingeborg Berg Skogen (37) ved Høgskulen i Volda disputerer fredag 3. februar med avhandlinga «Stor og aktiv? Ungdommer og helsesykepleiere om fysisk aktivitet som oppfølging for ungdom med overvekt».

Disputasen starter kl. 12.15 i Store Auditorium i Berte Kanutte-Huset ved Høgskulen i Volda. Pressen er hjertelig velkommen til å følge disputasen. Se mer informasjon her.

Fysisk aktivitet

Berg Skogens avhandling diskuterer fysisk aktivitet for ungdom som er i oppfølging av vekt i primærhelsetjenesten, og hvordan fysisk aktivitet oppleves og forstås blant ungdommene selv og blant helsesykepleierne som har ansvaret for oppfølgingen.

Gjennom tre vitenskapelige artikler utforskes mekanismer og sosiale strukturer som påvirker ungdommenes erfaringer og opplevelser med fysisk aktivitet i ungdommenes egne sosiale nettverk og miljø.

Retningslinjer som mangler viktige perspektiv

Avhandlingen viser at et støttende sosialt nettverk fremmer deltakelse i fysisk aktivitet, mens vektstigma knyttet til fysisk aktivitet beskrives som spesielt hemmende for aktiv deltakelse. I håndteringen av vektstigma i fysisk aktivitet har ungdommene to hovedstrategier; å unngå fysisk aktivitet eller overbevise miljøet om at de ikke passer inn i stigmatiserende karakteristikker.

Det konkluderes med at retningslinjene det arbeides etter i oppfølgingen av barn og unge med overvekt eller fedme i Norge, mangler viktige perspektiv for å informere helsesykepleiere, og at et medisinsk perspektiv derfor blir styrende når fysisk aktivitet skal anbefales.

Kontakter

Bilder

Om Høgskulen i Volda

Høgskulen i Volda
Høgskulen i Volda
Postboks 500
6101 Volda

7007 5000https://www.hivolda.no/

Midt imellom fjord og fjell finn du studiebygda Volda. Med sine 4600 studentar og 350 tilsette er Høgskulen i Volda blant dei største utdanningsinstitusjonane mellom Bergen og Trondheim. Volda er kjent for aktive studentar, og høgskulen tilbyr nokre av landets leiande medieutdanningar og tradisjonsrike lærarutdanningar.

Følg pressemeldinger fra Høgskulen i Volda

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Høgskulen i Volda på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Høgskulen i Volda

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom