Bane NOR Eiendom

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap flytter inn i samme bygg som Agder-politiet

Del
Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap flytter inn i Bane NOR Eiendoms flaggskipbygg Quadrum, rett ved Kristiansand stasjon.

Bane NOR Eiendom har inngått en ti års leieavtale med Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap om leie av 645 m2 i det nye Politihuset i Kristiansand. Innflytting skjer våren 2023.

Agder Politidistrikt leier allerede 1.-6. etasje. Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap skal holde til i 7. etasje, mens 8. etasje i det 17.000 m2 store bygget foreløpig er ledig.

«Vi er meget fornøyde med å få DSB som leietaker i Politihuset. Det er en solid og attraktiv leietaker, som passer godt inn i Politihuset» sier prosjektsjef Sven Kruse-Jensen i Bane NOR Eiendom. «Quadrum har ikke bare blitt et landemerke i Kristiansand, men gjør det enda enklere å reise med tog eller buss til jobb.»

Quadrum ligger rett ved Kristiansand togstasjon og er bygget og eid av Bane NOR Eiendom AS som del av deres strategi om å få flere til å kunne reise kollektivt til og fra jobb. Quadrum består av flere bygg på til sammen 40.000 m2. Politihuset ferdigstilles våren 2023. Bygg E er allerede i bruk med flere leietakere, blant annet Cap Gemini, KPMG, Rambøll, Bane NOR, Danske Bank og Aider.

«Å samle kompetansemiljøer innen samfunnssikkerhet vet vi at har god effekt. Politiet og Sivilforsvaret samarbeider i flere sammenhenger, blant annet ved større hendelser, og befolkningsvarsling. På elsikkerhetsområdet bistår våre fagfolk i etterforskning av branner, så vi ser frem til at disse miljøene kommer enda tettere på hverandre i 2023», sier Johan Marius Ly, avdelingsdirektør i DSB.

 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Bane NOR Eiendom

Bane NOR Eiendom
Bane NOR Eiendom
Schweigaards gate 33
0191 Oslo

22 45 50 00https://banenoreiendom.no

Norges ledende knutepunktutvikler

Bane NOR Eiendom AS eier, forvalter og utvikler all jernbaneeiendom i Norge. Porteføljen har en anslått brutto verdi på 23,6 milliarder kroner og omfatter stasjoner, jernbanetilknyttede service- og driftsbygg, næringsbygg, boliger og tomter. De fleste eiendommene er sentralt plassert ved kollektivknutepunkter og langs jernbanen.

Vi utvikler moderne og miljøvennlige boliger og næringsbygg og bidrar aktivt til by- og stedsutviklingen i Norge. På stasjonene tilbyr vi gode fasiliteter til de reisende, legger til rette for hyggelige serveringssteder og fine butikker og tilbyr bil- og sykkelparkering. Til togoperatørene tilbyr selskapet funksjonelle og moderne verksteder, terminaler og driftsbygg.

Våre 150 ansatte håndterer en portefølje på 926 bygg og ca. 3.000 leiekontrakter, og over 200 pågående eiendomsutviklingsprosjekter. De årlige investeringene utgjør ca. 1,3 milliarder kroner.

Bane NOR Eiendom AS er en del av Bane NOR-konsernet og har som samfunnsoppdrag å utvikle attraktive knutepunkt som får flere til å velge toget..

Følg pressemeldinger fra Bane NOR Eiendom

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Bane NOR Eiendom på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Bane NOR Eiendom

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom