Byggenæringens Landsforening

Digitalt veikart 2.0: – Ledere må ta eierskap til digitalisering

Del

Rapporten Digitalt veikart 2.0 fra BNL er lansert. – Skal vi komme videre med digitaliseringsarbeidet, må ledere både forstå hvorfor de skal digitalisere, hvordan de kan gripe det an i egen organisasjon, også må vi bli enige om hvordan vi skal digitalisere sammen, sier Jon Sandnes, adm. dir. i BNL.

Adm .dir Jon Sandnes, og Jon Karlsen, prosjektleder i BNL.
Adm .dir Jon Sandnes, og Jon Karlsen, prosjektleder i BNL.

BNLs prosjekt Digitalt veikart 2020 ble etablert høsten 2019. Digitalt veikart 1.0 ble ferdigstilt i 2017. Det ga en tydelig beskrivelse av anbefalinger og tiltak for digitalisering i byggenæringen.

– BNL så etter hvert behovet for å videreføre arbeidet med digitalisering og gi råd til ledere i næringen, siden det er stort sett lederne i en virksomhet som setter dagsordenen, bestemmer hvilke saker som skal prioriteres, og hvilke investeringer som skal gjøres.

Tidligere toppleder i Glava, Jon Karlsen har ledet prosjektet Digitalt veikart 2.0. – Dette har vært et veldig spennende og givende prosjekt, og som bakgrunn som toppleder har jeg også kjent på utfordringene ledere står i når det gjelder digitalisering. Jeg håper at rapporten kan komme både til nytte og inspirere, sier han.

Hensikten er å skape forståelse, eierskap og forankring til hvordan ytterligere digitalisering kan gi norsk byggenæring forretningsmessige konkurransefortrinn til beste for samfunn og bedrifter i hele verdikjeden.

– I tillegg til generelle råd til bransjen og fra 19 bransjer, samt råd til byggherrer, rommer rapporten også eksempler på bruk av ny teknologi. Vi ser også hvordan vi best skal kunne digitalisere sammen gjennom å bli enige om hvilke standarder og fellesregistre vi må legge til grunn, sier han.

– VI foreslår blant annet å etablere et nasjonalt råd/gruppe med representanter fra offentlige sektor og byggenæringen som kan ta eierskapet og definere et felles rammeverk for informasjonsforvaltning i byggenæringen, avslutter Karlsen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Adm .dir Jon Sandnes, og Jon Karlsen, prosjektleder i BNL.
Adm .dir Jon Sandnes, og Jon Karlsen, prosjektleder i BNL.
Last ned bilde

Dokumenter

Om Byggenæringens Landsforening

Byggenæringens Landsforening
Byggenæringens Landsforening
Postboks 7187 Majorstuen
0307 OSLO

23 08 75 00http://www.bnl.no

BNL er en paraplyorganisasjon for 15 bransjer i byggenæringen som har over 4000 medlemsbedrifter og sysselsetter mer enn 70 000 ansatte. BNL ble etablert i 1997 og er i dag den nest største landsforeningen i NHO.

BNL organiserer industri og eiendomsbedrifter, samt utøvende håndverkere og entreprenører.

BNL  tilbyr medlembedriftene veiledning i kollektiv og individuell arbeidsrett, tilgang på prognoser og annen rådgivning.

Følg pressemeldinger fra Byggenæringens Landsforening

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Byggenæringens Landsforening på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Byggenæringens Landsforening

BNL anbefaler bedriftene i byggenæringen å ta Smittestopp-appen i bruk19.2.2021 07:51:16 CET | Pressemelding

Byggenæringens Landsforening (BNL) er opptatt å sørge for å holde hjulene i gang i byggenæringen samtidig som vi skal bidra til å forhindre smittespredning. – BNL oppfordrer nå alle som jobber i bedrifter og ansatte til å laste ned den nye versjonen av Smittestopp-appen fra Folkehelseinstituttet. Dette er et svært viktig verktøy som vil bidra til bedre smittesporing, sier Jon Sandnes, adm. dir. i BNL.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom