FINN.no

Dette er nordmenns drømmedestinasjoner i 2020

Del

Nå vil vi heller til Lofoten enn til Maldivene, viser en ny undersøkelse fra FINN reise.

DRØMMEDESTINASJONER 2020: Lofoten er blant nordmenns drømmedestinasjoner for 2020, viser FINNs ferske reiseundersøkelse. Foto: Getty.
DRØMMEDESTINASJONER 2020: Lofoten er blant nordmenns drømmedestinasjoner for 2020, viser FINNs ferske reiseundersøkelse. Foto: Getty.

En fersk undersøkelse fra FINN reise utført av Opinion* viser at USA og New York fortsatt troner øverst på ønskelisten over hvor nordmenn drømmer om å reise. Nytt for 2020 er at Lofoten og Nord-Norge er på topplisten, og faktisk havner på en tredjeplass over drømmedestinasjoner i året som kommer.

Stadig flere drømmer om å få oppleve den vakre, spektakulære naturen Nord-Norge har å by på, og nå har destinasjonen virkelig fått fotfeste på nordmenns bucket list.

- Lofoten har hatt en eventyrlig vekst siste årene, og kanskje litt for stor mener nok noen. Derfor spår jeg at områdene rundt, som for eksempel Lyngen, Vesterålen og Helgeland vil øke i popularitet i tiden som kommer, sier Terje Berge, kommersiell direktør i FINN Reise.

Tilrettelegger for turisme
Reiselystne trykker Nord-Norge til sitt bryst, og mens antall hotelldøgn har hatt en moderat vekst på tre prosent, har Airbnb hatt en økning på 31 prosent i den nordlige regionen det siste året, viser reiseundersøkelsen.

John-Steve Linløkken i NordNorsk Reiseliv forteller om en positiv utvikling når det gjelder å tilrettelegge for turisme i landsdelen.

- Det har blitt bedre infrastruktur, og generelt flere muligheter for de som vil oppleve Nord-Norge. Bussturen Arctic Route er et eksempel på dette, og det arbeides med flere slike initiativ for å binde Nordkalotten bedre sammen for turister og reisende, sier Linløkken.

Eksotisk - også i Norge
USA har vært nordmenns drømmereisemål i FINNs reiseundersøkelse flere år på råd, mens Japan har gjort et byks på listen, fra syvende plass i fjor til fjerdeplass i år.

Samtidig er det færre som drømmer om Australia og Maldivene. Disse destinasjonene går fra henholdsvis andre og tredjeplass til femte og syvende plass.

- Generelt så er vi nordmenn glad i eksotiske destinasjoner med sol og varme, men årets undersøkelse tyder på at enda flere har fått øynene opp for hvor eksotisk og spektakulært det faktisk er i vårt eget land, sier Berge i FINN reise:

- Kortreist er populært, og nå skal Norge utforskes. Undersøkelsen viser også at en tredjedel av oss planlegger Norgesferie i 2020.

Mest opptatt av opplevelser
Mulighet for unike opplevelser, at reisemålet oppfattes som eksotisk og anbefalinger fra andre er viktige krav til nordmenns drømmedestinasjoner.

Opplevelser og attraksjoner er det vi er mest villig til å bruke penger på når vi reiser, viser reiseundersøkelsen.

Her har Linløkken i NordNorsk Reiseliv gode tips for Nord-Norge:

Opplev Nordlyskatedralen i Alta, gå i Helgelandstrappa, bo på ishotell, se utsikten fra Narvikfjellet eller besøk Polar park med de arktiske dyrene. Det er så mye fint at det beste egentlig er å komme tilbake flere ganger, sier han.

Nordmenns drømmereisemål 2020:
(kilde: Reiseundersøkelsen høsten 2019)

1. USA / New York
2. Hawaii
3. Lofoten / Nord-Norge
4. Japan (inkl. Tokyo)
5. Australia
6. Italia
7. Maldivene


Om FINNs reiseundersøkelse
Gjort av Opinion på vegne av FINN reise i oktober 2019. Landsrepresentativ undersøkelse med 1000 respondenter, gjennomført på web. Spørsmål om reiseplaner og preferanser for 2020, blant annet med spørsmål om sommerferien. Ta kontakt for segmentering på kjønn, alder og landsdeler.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

DRØMMEDESTINASJONER 2020: Lofoten er blant nordmenns drømmedestinasjoner for 2020, viser FINNs ferske reiseundersøkelse. Foto: Getty.
DRØMMEDESTINASJONER 2020: Lofoten er blant nordmenns drømmedestinasjoner for 2020, viser FINNs ferske reiseundersøkelse. Foto: Getty.
Last ned bilde

Om FINN.no

FINN.no
FINN.no
Grensen 5-7
0159 Oslo

+47 22 86 44 10http://www.finn.no

Vi er der for deg når du skal selge boligen din, når du er på jakt etter en pent brukt sofa, når du er moden for et karriereskift, hvis du finner ut at du vil bytte bil, reise på ferie eller leie hytte til påsken; vi er der for de fleste anledninger. 

FINN er Norges største markedsplass, og skal du kjøpe eller selge, stort eller smått, så er FINN stedet. 

Vil du vite mer om menneskene bak produktet FINN, og litt om hva vi driver med, så besøk oss gjerne på vår inspirasjons- og innholdsside FINNspirasjon, eller på Jobbifinn.finn.no.

Følg pressemeldinger fra FINN.no

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra FINN.no på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra FINN.no

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom