Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Dette er den mest populære kaken til 17.mai

Del

En rykende fersk undersøkelse viser at nordmenns soleklare kakefavoritt på nasjonaldagen er Pavlova.

I undersøkelsen som er gjennomført av Norstat for Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) sier hele 24% at de foretrekker den delikate kaken med kremfyll og bunn av marengs på festdagen. På andreplass kommer den mer tradisjonalle bløtkaken som 15% oppgir som sin favoritt. Det er kun blant dem over 50 at bløtkaken fortsatt er favoritten.

Undersøkelsen, som hadde 1024 respondenter fra hele landet, viser at Pavlova er spesielt populær blant kvinner, og blant dem som er mellom 18 og 29 år gamle.

Ida Berg Hauge er direktør i Melk.no. Hun tror pavlovaens popularitet blant annet har å gjøre med at den er «Instagram-vennlig». 

-  Det sikkert flere årsaker til at Pavlova har blitt så populær blant de yngste. Den smaker selvsagt godt og så ser den jo vakker ut på bilder i tillegg, sier Hauge. 

Her er de fem favorittene

  1. Pavlova (24 prosent)
  2. Bløtkake (15 prosent)
  3. Ostekake/Iskake (8 prosent)
  4. Kransekake (7 prosent)
  5. Sjokoladekake (6 prosent)

Fakta om undersøkelsen

Landsrepresentativ undersøkelse med 1024 respondenter gjennomført i uke 15/16 2018 av Norstat for Melk.no.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Borggt. 1
0650 Oslo

+47 23 30 20 10http://www.melk.no

Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) er landets fremste kompetansesenter for merkenøytral informasjon om melk og meieriprodukter. Vårt oppgave er å øke kunnskapen om melk og meieriprodukter basert på et faglig, vitenskapelig grunnlag. Melk.no besitter oppdatert faglig innsikt og analyser av ernæringsforskning, forbruksmønstre og holdninger. På melk.no finner du artikler, tips og råd, fakta og nyttige oppskrifter.

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom