Dette er den mest populære kaken til 17.mai
I undersøkelsen som er gjennomført av Norstat for Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) sier hele 24% at de foretrekker den delikate kaken med kremfyll og bunn av marengs på festdagen. På andreplass kommer den mer tradisjonalle bløtkaken som 15% oppgir som sin favoritt. Det er kun blant dem over 50 at bløtkaken fortsatt er favoritten.
Undersøkelsen, som hadde 1024 respondenter fra hele landet, viser at Pavlova er spesielt populær blant kvinner, og blant dem som er mellom 18 og 29 år gamle.
Ida Berg Hauge er direktør i Melk.no. Hun tror pavlovaens popularitet blant annet har å gjøre med at den er «Instagram-vennlig».
- Det sikkert flere årsaker til at Pavlova har blitt så populær blant de yngste. Den smaker selvsagt godt og så ser den jo vakker ut på bilder i tillegg, sier Hauge.
Her er de fem favorittene
- Pavlova (24 prosent)
- Bløtkake (15 prosent)
- Ostekake/Iskake (8 prosent)
- Kransekake (7 prosent)
- Sjokoladekake (6 prosent)
Fakta om undersøkelsen
Landsrepresentativ undersøkelse med 1024 respondenter gjennomført i uke 15/16 2018 av Norstat for Melk.no.
Nøkkelord
Kontakter
Elise Nyborg EriksenLeder kommunikasjon og marked
Tel:41677235elise@melk.noBilder
Lenker
Om Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) er landets fremste kompetansesenter for merkenøytral informasjon om melk og meieriprodukter. Vårt oppgave er å øke kunnskapen om melk og meieriprodukter basert på et faglig, vitenskapelig grunnlag. Melk.no besitter oppdatert faglig innsikt og analyser av ernæringsforskning, forbruksmønstre og holdninger. På melk.no finner du artikler, tips og råd, fakta og nyttige oppskrifter.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Nyt kakao med god samvittighet i påsken26.3.2024 08:00:00 CET | Pressemelding
Den tradisjonelle påskekakaoen byr ikke bare på en smakfull opplevelse – lages den fra bunn med gode råvarer, får man også i seg en rekke næringsstoffer. Slik kan man nyte den søte drikken helt uten dårlig samvittighet i ferien.
Ta med grove vafler i matpakken på mandag22.3.2024 07:30:00 CET | Pressemelding
På mandag er det vaffeldagen, en god anledning til å unne seg selv eller ungene en ekstra digg lunsj. Grove vafler er et godt alternativ og metter magen tilstrekkelig.
Én av tre har gjort endringer etter omstridt matdebatt18.3.2024 05:00:00 CET | Pressemelding
Hele 32 prosent av nordmenn som har fått med seg debatten rundt ultraprosessert mat, har tatt grep i eget kosthold.
Salget skjøt i været etter TikTok-trend7.3.2024 05:00:00 CET | Pressemelding
Det er ikke lenger bare voksne på diett som strekker seg etter cottage cheese i butikkhyllene. I 4. kvartal av 2023 økte salget med 35 prosent – og det var det særlig én årsak til.
2023 ble et godt år for norsk melk og andre meieriprodukter30.1.2024 18:42:32 CET | Pressemelding
Et meget godt 4. kvartal gjorde at 2023 ble et vellykket år for norske meieriprodukter. Årets siste kvartal endte med økt salgsvolum i alle kategorier, også for melk som har hatt en jevn nedgang over tid. Spesielt bidro økning i salget av helmelk og syrnet melk med smak til suksessen.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom