Politihøgskolen

Dette er årets poenggrenser ved Politihøgskolen

Del

Spente søkere over hele landet har nå fått vite om de kom inn på studiet de ønsket seg. I årets opptak til politiutdanningen økte poenggrensene ved alle tre studiesteder.

Foto: Kristian Larsen, Politihøgskolen
Foto: Kristian Larsen, Politihøgskolen

Politihøgskolen tilbyr Bachelor – politiutdanning ved de tre studiestedene Oslo, Stavern og Bodø. Den største økningen i poenggrense finner vi i år i Bodø, som har gått opp 2,0 poeng. Studiestedene Stavern og Oslo har økt med henholdsvis 1,6 og 1,5 poeng. Dette er første gang poenggrensen passerer 50 ved alle tre studiesteder.

Se full oversikt over poenggrenser nederst i saken.

Høye poenggrenser ved populære utdanninger

- Høye poenggrenser er gjerne et uttrykk for at en utdanning er populær. Søkertallene ved søknadsfrist i år viste en økning på nesten 24 prosent sammenlignet med i fjor, så vi hadde en viss forventning om at dette ville komme til uttrykk i poenggrensene, sier fungerende seksjonsleder Linn Hege Lauvset.

- De fleste som søker opptak til politiutdanningen søker ved alle våre tre studiesteder. I år så vi at en høyere andel enn tidligere hadde Bodø som sitt førstevalg, og dette er nok med på å forklare at poenggrensene øker mest der i år, sier Lauvset.

Det var 4 284 som søkte Bachelor - politiutdanning i år. Etter å ha fått godkjent alle opptakskrav og blitt funnet egnet til politiutdanningen, satt Politihøgskolen igjen med 591 kvalifiserte søkere i konkurransen om 400 studieplasser.

Nøkkeltall fra hovedopptaket:

• 4 284 personer søkte politiutdanning i 2021
• 1 981 søkere fullførte søknadsprosessen
• 591 søkere dekket alle opptakskrav og konkurrerte om de 400 studieplassene
• 59 prosent av de som fikk tilbud om studieplass er kvinner

- Vi gratulerer alle som har fått tilbud om studieplass så mye, og ønsker dem velkommen som studenter hos oss i august! De har en lærerik og spennende studietid i vente, avslutter Lauvset.

Studiested Studieplasser 2021 Poenggrense 2019 Poenggrense 2020 Poenggrense 2021 Økning fra fjoråret
Oslo 96 51,1 55,0 56,5 +1,5
Stavern 160 50,0 51,7 53,3 +1,6
Bodø 144 49,2 49,8 51,8 +2,0

Kontakter

Bilder

Foto: Kristian Larsen, Politihøgskolen
Foto: Kristian Larsen, Politihøgskolen
Last ned bilde

Om Politihøgskolen

Politihøgskolen
Politihøgskolen
Slemdalsveien 5
0369 Oslo

23 19 99 00http://www.politihogskolen.no

Politihøgskolen er den sentrale utdanningsinstitusjonen for politi- og lensmannsetaten, med eit eige styre som øvste organ. Politihøgskolen har til oppgåve å gi grunnutdanning for teneste i politi- og lensmannsetaten og etter- og vidareutdanning til dei tilsette i etaten. Politihøgskolen driv forskings- og utviklingsarbeid og fagleg formidling innanfor fagområda sine. Politihøgskolen har fire studiestader: Oslo, Bodø, Kongsvinger og Stavern.

Følg pressemeldinger fra Politihøgskolen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Politihøgskolen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Politihøgskolen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom