VisitDenmark Norge

Det er på tide å besøke Danmark - her er 7 tips til gode opplevelser i Jylland

Del

Endelig er grensene åpnet til nabolandet, og vi kan igjen tilfredsstille reiselysten. Her er en oversikt over hva fire dansker mener nordmenn bør få med seg i Jylland.

STRANDLIV I SKAGEN:  Danmark er kjent for sine langstrakte strender. © Anne-Sophie Rosenvinge
STRANDLIV I SKAGEN: Danmark er kjent for sine langstrakte strender. © Anne-Sophie Rosenvinge

Med stengte landegrenser i kampen mot spredningen av koronaviruset har det ikke vært lett å se for seg en ferie i utlandet. Nå er det imidlertid lov å røre på seg igjen, og for mange vil en tur til Danmark være midt i blinken.

Her er en oversikt over ting det er verdt å få med seg, hvis man ønsker seg trygge og fine opplevelser «ute på kontinentet». 

I Danmarks nest største by, Aarhus, arrangeres en av Nordeuropas største kulturfestivaler fra 28. august – 6. september. 

- Under Aarhus Festuge kan du få med deg musikk, kunst, dans, teater, utstillinger, barneaktiviteter og fester. Hele byen blir tatt i bruk, og byrommet blir forvandlet til kreative oaser med summende liv – naturligvis på en trygg og sikker måte, sier Ida Marie Frølund i VisitAarhus.

Ta også turen til Maltfabrikken, som ligger i hjertet av Ebeltoft. Fabrikken blir renovert og åpner i sommer, som et moderne kulturhus - en hybrid mellom et bibliotek, et museum og et arkiv.

- Visjonen er å skape en plattform for kultur, kunst, gastronomi, kreative yrker og entreprenørskap. Et sted som vil blomstre av liv, musikk og opplevelser året rundt for folk i alle aldre. Opplev for eksempel Lundbergs Spisehus og utforsk det gastronomiske miljøet i byen med blant annet Smag, Del’a og Det gastronomiske turistkontor, tipser hun.

I Billund, ikke langt fra Aarhus, ligger familieattraksjoner som Legoland og Wow Park. 

- Gå rett inn i fantasien i Legoland hvor du kan få kjenne på et sug i magen, utfordre ninjaer eller se en hel verden bygget av Lego i Miniland, sier Thomas Bruhn i Legoland.

Han tipser også om å ta turen til Wow Park - en av de nyeste attraksjonene i Billund-området. I friluftsparken kan man blant annet gå fra tretopp til tretopp over hengebroer og skli ned rutsjebaner. 

- Her kan hele familien gi full gass sammen i leken, legger Bruhn til. 

I Aalborg, Danmarks fjerde største by, ønsker de nordmenn velkommen til Fårup Sommerland.

- I sommerlandet i skogen kan hele familien få en opplevelse sammen. Prøv den helt nye og banebrytende karusellen Saven, som både kjører frem og tilbage eller bruk en hel dag i det store vannlandet med rutsjebaner for store og små! Midt i skogen i sommerlandet kan du bo på Hotel Fårup og få adgang til parken og karusellene før sommerlandet åpner for andre gjester, tipser Sandra Kjær i VisitAalborg

Ønsker man opplevelser nærmere naturen, kan man gå for en overnatting på et flytende shelter på Mariager fjord.

- Da vil du våkne opp til en av Danmarks fineste utsikter, tipser Birgitte Bak Aastradsen i VisitNordjylland.

Man kan padle ut til shelteret i kajakk, kano eller i en liten båt. Dette leier man på Mariagerfjord Kajak, som ligger rett ved. Sjekk også ut Løvtags tre eksklusive tretopphytter. Et, Ro og Ly er tegnet av arkitekt Sigurd Larsen.

- De tre hyttene består av et rom med fire soveplasser og kjøkken, et separat toalett og et bad under åpen himmel. På taket, ni meter over bakken, er det takterrasse. Hyttene er bygget rundt store trær, som vokser gjennom både gulv og tak, avslutter Aastradsen.

Reglene for innreise til Danmark kan man lese mer om på Regjeringen.no.

Nøkkelord

Bilder

STRANDLIV I SKAGEN:  Danmark er kjent for sine langstrakte strender. © Anne-Sophie Rosenvinge
STRANDLIV I SKAGEN: Danmark er kjent for sine langstrakte strender. © Anne-Sophie Rosenvinge
Last ned bilde
©LEGOLAND
©LEGOLAND
Last ned bilde
©Wow Park
©Wow Park
Last ned bilde
Saven Foto: Fårup Sommerland
Saven Foto: Fårup Sommerland
Last ned bilde
Løvtag tretopphytte. Arkitekt Sigurd Larsen Foto: Søren Løvtag
Løvtag tretopphytte. Arkitekt Sigurd Larsen Foto: Søren Løvtag
Last ned bilde
©Maltfabrikken
©Maltfabrikken
Last ned bilde

Lenker

Om VisitDenmark Norge

VisitDenmark Norge
VisitDenmark Norge
Tollbugata 8
0158 Oslo

https://www.visitdenmark.no

Alle bilder ligger vedlagt eller som linker klare for nedlastning.

Følg saker fra VisitDenmark Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra VisitDenmark Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra VisitDenmark Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom