Sony Music Norway

dePresno albumdebuterer med "Technicolor"

Del

Fredag 12. april er dePresno klar med debutalbumet "Technicolor", et album rikt på nyanser, dybde og variasjon.

Technicolor artwork
Technicolor artwork

Endelig er dePresno klar med debutalbumet "Technicolor".
Tittelen henspeiler til at albumet er rikt på nyanser, dybde og variasjon når det gjelder både det lyriske og det musikalske.  

Prosessen har, i følge dePresno selv, vært intens. 
Intenst morsom. 
Intenst utfordrende. 
Intenst tilfredstillende. 
Han har hatt gleden av å samarbeide med et utvalg av flotte folk. 
Askjell Solstrand, beskrevet som "en fantastisk venn, kollega og inspirator" har vært med i den kreative fasen for flere av låtene, og står for mesteparten av produksjonen. 
"Gold" hvor dePresno var særdeles fornøyd over å få med seg det britiske stjerneskuddet Liv Dawson på gjestevokal ble produsert av Simen "hopedawgen" Hope, og live-favoritten "Wanderers" er det Odd Martin som har produsert.  
På tekstene har dePresno blant annet samarbeidet med Fred Well, Sam Crow, Poppy Baskcomb og tidligere nevnte Askjell. "Uvurderlig!"

"Det var aldri snakk om å sette seg ned og lage et helhetlig album" forklarer dePresno "Technicolor er mer en samling med låter som alle forteller en historie. De gjenspeiler ulike faser fra livet mitt, ulike følelser og tankesett. Vi har fanget øyeblikk, eller aspekter. Et slags fotoalbum, men med låter og ikke fotografier."

Musikk var allstedsnærværende hele dePresnos oppvekst. Gitar fikk han som fireåring, og han begynte tidlig å skrive egne låter i samme lyriske tradisjon som blant annet Leonard Cohen, Paul Simon og Tim Buckley. Med uvanlig dybde og dimensjon i både stemme og tekster ble han oppdaget allerede som tenåring, og signerte platekontrakt i 2016.
Siden da har han befestet seg som en ærlig og ekte popartist og låtskriver med låter som "Hide And Seek", "See You Soon" og "Mr Big" fra de kritikerroste EP'ene "Forever" (2016) og "The Last of The Romantics" (2017).
Den 22 år gamle Bergenseren har også imponert på musikkfestivaler i inn- og utland, blant annet The Great Escape, by:Larm, Eurosonic, Reperbahn Festival og Trondheim Calling. I 2019 er han allerede bekreftet til Bergenfest og Hove.

"Technicolor" inneholder syv spor, hvorav tre tidligere utgitte; "Paper Thin" kom i fjor, "Gold" i januar og "Wanderers" - i både original og akustisk versjon - ble sluppet fredag 5. april.

Wanderers (Acoustic Video)

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Technicolor artwork
Technicolor artwork
Last ned bilde
dePresno (c) Kenny McCracken
dePresno (c) Kenny McCracken
Last ned bilde

Lenker

Om Sony Music Norway

Sony Music Norway
Sony Music Norway
Gjerdrums vei 10A
0484 Oslo

+47 22 88 00 00http://www.sonymusic.no

Vi er Norges ledende plateselskap, og representerer et bredt spekter av aktive internasjonale og norske artister, i tillegg til en omfattende katalog av stor musikkhistorisk betydning, kvalitet og innflytelse.

I Sony Music Entertainment Norway respekterer og beundrer vi våre artister og vi er stolte av å kunne representere og støtte deres visjoner og kreative tiltak. Vi er 40 ansatte som medvirker til å skape et vekstgrunnlag som fremmer musikkens utvikling og som skaper det gode arbeidsmiljøet som kjennetegner oss som virksomhet.

Sony Music Entertainment Norway A/S utgir bl.a. Beyoncé, Madcon, The Chainsmokers, Kygo, Alan Walker, Maria Mena, Camila Cabello, Jesper Jenset, Khalid, Rat City, Calvin Harris, Stina Talling, Miley Cyrus, HAYES, Justin Timberlake, Katastrofe, EMIR, Amanda Delara, Foo Fighters, Morgan Sulele, Ina Wroldsen, Hkeem, P!nk, Lars Vaular, Bruce Springsteen m.fl.

Følg saker fra Sony Music Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sony Music Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Sony Music Norway

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom