Den tredje XPENG-modellen, P5, lanseres i dag

Del

XPENG starter i dag kundereservasjoner av sin tredje og nyeste produksjonsmodell på markedet, XPENG P5 smart EV sedan, i Danmark, Nederland, Norge og Sverige. Dette markerer en viktig milepæl i XPENG sine europeiske ekspansjonsplaner.

XPENG P5 er selskapets første modell som gjøres tilgjengelig samtidig i fire europeiske markeder. Kundereservasjonsprosessen er digitalisert og tilgjengelig i hvert av disse fire markedene, både via de offisielle XPENG-nettsidene i hvert land, og XPENG-mobilappen som ble lansert tidligere denne uken.

- XPENG P5s lansering i fire viktige europeiske markeder er et bevis på vår satsning i Europa. Hver nye XPENG-modell har det siste av sofistikert teknologi. XPENG P5 bringer en rekke funksjoner til en ny kundebase i Europa, et marked der vi bygger oss opp som en langsiktig aktør, sier Leon He, visepresident for XPENG.

- XPENG P5 er en mellomstor familiesedan, utstyrt med XPENGs egenutviklede førerassistentsystem, XPILOT 2.5, og det intelligente operativsystemet Xmart OS. Bilen kan oppdateres gjennom hele sin levetid (OTA). Den har en slank, aerodynamisk profil og et stort panoramaglasstak for ekstra komfort i kupeen. Rekkevidden blir opptil 465 km (WLTP), og den har et batteri på 66 kWh, sier Claes Persson, administrerende direktør i XPENG Norge.

Med operativsystemet Xmart OS kan man styre alt av funksjoner i cockpit, og det er et 12,3-tommers stort LCD-dashbord i tillegg til en 15,6-tommers FHD høyoppløselig midtskjerm (1920 * 1080). Stemmekontrollen i bilen er i stand til å skille mellom fører- og passasjerposisjoner.

XPENG P5 leveres med oppvarmede skinnseter, det intelligente luftrensesystemet Xfreebreath og et avansert surround-lydsystem. Nykommeren har 26 oppbevaringsrom og et 450 liters stort bagasjerom, med tilgang til ytterligere 70 liter under et lokk.

Det er allerede åpnet for å reservere XPENG P5. Det kan gjøres på XPENGs hjemmeside (https://heyxpeng.com/no) eller på XPENGs egenutviklede app. Muligheten for å prøvekjøre bilen på norske veier vil være i starten av andre kvartal. Da kommer det også mer informasjon om priser og modeller.

Kontakter

Bilder

Om XPENG Norge

XPENG NorgeXPENG Motors er en av Kinas ledende selskaper innen smarte elektriske biler. Selskapet designer, utvikler, produserer og selger smarte elbiler som er sømløst integrert med ny teknologi som AI og avanserte førerassistenter. XPENG har satset på en egen utviklingsavdeling og intelligent produksjon for å gi sine kunder en bedre mobilitetsopplevelse. I dag jobber ca. 50 % av de over 10.000 ansatte med utvikling og intelligente løsninger. Ledende eksperter fra internett-, bil- og teknologibransjen har gått sammen i ledelsen, med et åpent tankesett og en langsiktig sektorovergripende visjon. XPENG skal skape smarte elektriske biler bygd på teknologi og data, og forme fremtidens mobilitetsopplevelse. XPENG er tilstede med egen organisasjon i Norge og har lansert elbilene G3 og P7. Norge er det første markedet i Europa hvor XPENG har etablert seg.

Følg pressemeldinger fra XPENG Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra XPENG Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra XPENG Norge

1024 Tech Day - Verdens første helelektriske flyvende bil tok av på direktesending25.10.2022 10:32:18 CEST | Pressemelding

XPENG 1024 Tech Day: Verdens første helelektriske flyvende bil tok av på direktesending Teknologiselskapet XPENG markerte sin 8-årsdag med å avduke verdens første helelektriske flyvende bil under selskapets årlige 1024 Tech Day i Kina i går. Tirsdag 25. oktober kl. 06.00 startet sendingen i engelsk utgave, som viser den første offentlige flyvningen av det nye kjøretøyet – i tillegg til en rekke banebrytende innovasjoner innen avansert mobilitetsteknologi. Her flyr verdens første helelektriske bil. – Vi er utrustet med betydelige ressurser innen forskning og utvikling som gjør det mulig å oppfylle forbrukernes behov med innovativ teknologi, sa He Xiaopeng, styreformann og CEO i XPENG under 2022 Tech Day. – Vi er drevet av vår visjon om å utvikle teknologi for fellesskapets beste og i takt med kundenes behov, vil fortsette med å skape tekniske gjennombrudd som setter nye standarder for industrien. Flyvende bil med ny design og funksjoner Den flyvende bilen ble vist frem med vertikal take

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom