Kompetanse Norge

Den perfekte julegaven til deg som tror du har alt

Del

Aner du ikke hva du skal ønske deg til jul? Det er lett å tenke at du har alt du trenger - også når det gjelder egen kompetanse.

Hva med å ønske deg kompetanspåfyll til jul, foreslår fungerende direktør Anders Fremming Anderssen i Kompetanse Norge.
Hva med å ønske deg kompetanspåfyll til jul, foreslår fungerende direktør Anders Fremming Anderssen i Kompetanse Norge.

– Du er ferdig på skolebenken for lenge siden, og du er i en jobb du er fornøyd med. Men globalisering og ny teknologi gjør at arbeidsliv endrer seg stadig raskere. I tillegg må vi stå i jobb lengre enn før. Derfor må vi alle belage oss på å lære hele livet for sikre at vi har den kompetansen vi og samfunnet til enhver tid trenger, sier fungerende direktør Anders Fremming Anderssen i Kompetanse Norge.   

Har du tenkt på at du kan ønske deg dette til jul 

Dette kan du ønske deg til jul:

  • Kompetansekartlegging. For å få oversikt over hva du kan og hvilken kompetanse du trenger, kan det være lurt å be om en kompetansekartlegging. Snakk med sjefen din om dette. Du kan også sjekke dine ferdigheter i lesing, skriving, regning data og muntlig for å finne ut om der er noe du trenger påfyll av. Her finner du enkle verktøy hvor du både kan teste deg selv og bruke e-læring for å bli bedre i grunnleggende ferdigheter.

  • Råd fra en profesjonell karriereveileder. Du kan oppsøke et gratis, offentlig karrieresenter for å få råd om hvilke muligheter du har til å lære mer og eventuelt gi deg selv en ny retning i yrkeskarrieren. Alle landets fylker har et slikt tilbud. Finn ditt karrieresenter her. Du kan også skaffe deg en oversikt over ulike yrker og utdanninger som finnes på utdanning.no.

  • Kurs og deltidsstudier. De fleste arbeidsplasser har ulike ordninger for etter- og videreutdanning. Ofte kan du få økonomisk støtte og/eller fri til å ta kurs eller studier på deltid. Orienter deg om hvilke ordninger arbeidsplassen din har, og snakk med sjefen din om hva du ønsker deg.

  • Kurs på jobben. Gjennom tilskuddsordningen Kompetansepluss kan din arbeidsplass få penger til å kurse ansatte i lesing, skriving, regning, muntlig, ikt og norsk eller samisk. Virksomheter og frivillige organisasjoner kan søke om penger gjennom ordningen, som skal bidra til at voksne får nødvendig kompetanse til å mestre krav og omstilling i arbeidslivet.

  • Opplæring på nett. Det finnes en rekke ulike former for kurs og e-læring som du kan ta via internett.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Hva med å ønske deg kompetanspåfyll til jul, foreslår fungerende direktør Anders Fremming Anderssen i Kompetanse Norge.
Hva med å ønske deg kompetanspåfyll til jul, foreslår fungerende direktør Anders Fremming Anderssen i Kompetanse Norge.
Last ned bilde

Om Kompetanse Norge

Kompetanse Norge
Kompetanse Norge
Karl Johans gate 7
0154 Oslo

23 38 13 00http://www.kompetansenorge.no

Kompetanse Norge – hvem vi er og hva vi gjør

Kompetanse Norge er et direktorat under Kunnskapsdepartementet. Vi jobber for at voksne i Norge skal ha rett kompetanse, slik at de kan delta i arbeids- og samfunnsliv.

Verden endrer seg, og Norge endrer seg. Globalisering og ny teknologi påvirker samfunnet, og arbeidslivet krever medarbeidere med mer og stadig ny kompetanse. Flere må få muligheten til å sikre seg ny kompetanse gjennom hele livet.

Det er viktig for mennesker å ha en jobb, og det er viktig for samfunnet at flest mulig jobber. Derfor er kompetanseutvikling et av de viktigste politikkområdene framover.

 

Kompetanse Norge sørger for: 

  • at voksne får tilgang til fleksibel opplæring

  • at norske virksomheter jobber målrettet med kompetanseutvikling

  • at myndigheter og folk flest har god kunnskap om hva slags kompetanse vi trenger i framtida

  • at innvandrere får god norskopplæring og gode prøver (Statsborgerprøven, norskprøven og samfunnskunnskapsprøven.)

  • at både unge og voksne har tilgang til gratis, kvalitetssikret karriereveiledning

Følg saker fra Kompetanse Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kompetanse Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Kompetanse Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom