Opplysningskontoret for frukt og grønt

Den norske epledagen for 30. gang i år

Del

Eplet er vår viktigste norskproduserte frukt, og det har hatt sin egen dag i 30 år. Det var Opplysningskontoret for frukt og grønt som etablere Den norske epledagen i 1990. Dagen feires den siste tirsdag i september som i år faller på 29. september.

Opplysningskontoret for frukt og grønt feirer Den norske epledagen for 30. gang.
Opplysningskontoret for frukt og grønt feirer Den norske epledagen for 30. gang.

- Vi gleder oss alltid like mye til den norske eplesesongen. Men kanskje litt ekstra i år, i denne spesielle tiden vi er inne i.  Aldri før har vi satt slik pris på våre norske produkter, sier Toril Gulbrandsen, matfaglig ansvarlig og kokk i Opplysningskontoret for frukt og grønt 

Eple troner naturlig nok øverst på listen over de norske fruktene. Saftige, sprø og med både syrlighet og sødme er eplet fantastisk fristende, og en av de fruktene vi spiser aller mest av.  

Eple er den beste snacksen og det perfekte mellommåltidet 

Frukten har et høyt innhold av kostfiber som gir god metthetsfølelse, og i tillegg passer det fint som et lite mellommåltid fordi det inneholder få kalorier, og er lett å spise på farten

- Epler passer godt i matlagingen, sier Toril GulbrandsenEpler hører med i karriretter, og passer godt i en grønnsalatEplet er også en selvfølge i fruktsalater. Eplemos er godt både på brødskiva og sammen med en godostStekte eller bakte epler med nøtter og rosiner er en dessertfavoritt, for ikke å glemme eplepai, eplegrøt, eplemos og eplekake. 

Ta vare på eplene nå i den beste sesongen og lag noe godt på Den norske epledagen.

Våre beste eplekaker:

https://www.frukt.no/oppskrifter/eplekake/ 

https://www.frukt.no/oppskrifter/fylt-eplekake/ 

https://www.frukt.no/oppskrifter/epleterte-med-vaniljekrem/

Epler i salater:

https://www.frukt.no/oppskrifter/salat-med-epler-og-valnotter/ 

https://www.frukt.no/oppskrifter/gronnkalsalat-med-eple/ 

https://www.frukt.no/oppskrifter/eple--mango--og-blaostsalat/

Hovedbildet:

Fra venstre: Toril Gulbrandsen, Jenny Esbjug, Kari Jørgensen, Gerd Byermoen og Iselin Bogstrand Sagen.

Nøkkelord

Kontakter

Gerd ByermoenKommunikasjonssjef

Har ansvar for å tilrettelegge intern og eksterne kommunikasjon og er hovedkontakt for alle mediehenvendelser. Er opptatt av å formidle kunnskap om frukt, bær og grønnsaker og ikke minst spre matglede.

952 83 171gerd.byermoen@frukt.no

Toril GulbrandsenMatfaglig rådgiver

Er utdannet kokk og har praktisert yrket i inn og utland. Har en lang fartstid i frukt- og grøntbransjen, og er matfaglig ansvarlig. Er opptatt av fargerik matglede, med mye frukt og grønt, for store og små, i alle situasjoner.

957 32 919toril.gulbrandsen@frukt.no

Bilder

Opplysningskontoret for frukt og grønt feirer Den norske epledagen for 30. gang.
Opplysningskontoret for frukt og grønt feirer Den norske epledagen for 30. gang.
Last ned bilde
Hurra for Den norske epledagen – 30 år i år!
Hurra for Den norske epledagen – 30 år i år!
Last ned bilde

Om Opplysningskontoret for frukt og grønt

Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt
Håndverksveien 31
1405 LANGHUS

23 24 94 00https://www.frukt.no/

Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.

Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.  

Følg saker fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

La oss feire den norske poteten24.9.2020 14:29:15 CESTPressemelding

Det er vanlig å tenke på potet som noe av det norskeste som finnes. Faktisk er det enkelte mennesker fra andre kulturer som omtaler nordmenn som «potet». - Jeg er usikker på om det er fargen, smaken eller tradisjonsmaten som ligger til grunn for dette, men uansett er det ganske morsomt sier Gerd Byermoen, i Opplysningskontoret for frukt og grønt. Poten er en nemlig en svært mye brukt og helt vanlig råvare i store deler av verden.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom