VisitDenmark Norge

Den lille havfruen skal vekke drømmer og eventyrlyst

Del
I anledning premieren på Disneys Den lille havfruen, lanserer VisitDenmark en kampanje som skal få norske familier til å oppleve eventyrøya Fyn.
©By Egeskov + © 2023 Disney
©By Egeskov + © 2023 Disney

Filmen har norsk premiere 26. mai. Den nye live-action-versjonen av Den lille havfruen er en ny fortolkning av Disneys originale animerte film fra 1989 om den lille havfruen Ariel. I hovedrollen som Ariel ser vi den amerikanske sangeren og skuespilleren Halle Bailey.

Før premieren lanserer VisitDenmark en kampanje, rettet mot norske barnefamilier, i samarbeid med Destinasjon Fyn og VisitOdense. Kampanjen inkluderer en video som presenterer eventyrlige opplevelser på Fyn, som for eksempel Egeskov slott og gamlebyen i Odense. Opptak fra Fyn og Odense blir koblet til scener fra den nye filmen, og det skapes en forbindelse mellom historien i filmen og de eventyrlige opplevelsene i den virkelige verden.

Kommersiell sjef hos Destinasjon Fyn, Sofia Wulff forteller om den nye kampanjen: «Vi håper at filmen om Den lille havfruen vil skape ny interesse for eventyr og historier som vi kan bruke til å fortelle om de unike opplevelsene vi har i Odense og resten av Fyn. Filmens hovedperson Ariel er full av nysgjerrighet, i tillegg til å være frisinnet og eventyrlysten. Derfor gir filmen en mulighet til å nå ut til et familiepublikum, og viser mulighetene for å utforske virkelige eventyr på Fyn.»

Film vekker følelser:

VisitDenmark har gode erfaringer med film-turisme, der danske filmer typisk presenterer publikum for dansk kultur og livsstil. I tillegg har de hatt en rekke større internasjonale samarbeid i filmbransjen knyttet til internasjonale filmer som har en forbindelse til Danmark. «Når det er en film eller TV-serie som relaterer til Danmark, har vi muligheten til å støtte oss på interessen og oppmerksomheten som skapes hos publikum før lanseringen. Og lykkes vi med å lage en referanse fra den filmatiske fortellingen med Danmark som reisemål, kan vi øke reiselysten hos filmens publikum,» sier Hege Fredlund Hoff, Marketing Manager fra VisitDenmark i Norge, og fortsetter: «Film kan vekke spesielle følelser og drømmer hos publikum, og det er akkurat de samme tingene som spiller inn når man leter etter sitt neste feriested.»

Det er ikke bare filmsamarbeid som inngår i VisitDenmarks strategi, men også samarbeid med kjente merkevarer. I fremtiden vil VisitDenmark derfor søke å etablere flere internasjonale co-branding-partnerskap.

-------------------------------------------------

OM «DEN LILLE HAVFRUEN»:

«Den lille havfruen», er regissør Rob Marshalls levende gjenfortelling av den Oscar®-belønnede animerte musikal-klassikeren fra 1989. Filmen har eksklusiv premiere på kinoer over hele landet 26. mai 2023. «Den lille havfruen» er den kjente og kjære historien om Ariel, en vakker og energisk ung havfrue som tørster etter eventyr. Som den yngste av kong Tritons døtre og den mest opprørske, ønsker Ariel å finne ut mer om verden utenfor havet, og forelsker seg i den kjekke prins Erik. Det er forbudt for havfruer å samhandle med mennesker, men Ariel velger å følge hjertet sitt. Hun inngår en avtale med den onde havheksen Ursula, som gir henne sjansen til å oppleve livet på land, men som til slutt setter livet hennes – og livet til faren hennes i fare. Sanger og skuespiller Halle Bailey har hovedrollen som Ariel, Jonah Hauer-King som Erik , Tony Award®-prisbelønte Daveed Diggs er stemmen til Sebastian, Awkwafina er stemmen til Svimse, Jacob Tremblay som stemmen til Fomle, Noma Dumezweni som Dronningen, Art Malik som Grimsby, med Oscar®-prisbelønte Javier Bardem som kong Triton, og to-ganger Oscar®-nominerte Melissa McCarthy som Ursula. «Den lille havfruen» er regissert av Oscar®-nominerte Rob Marshall med et manus av to-ganger Oscar®-nominerte David Magee. Sangene har musikk fra Oscar®-prisbelønte Alan Menken og tekster av Howard Ashman, og nye tekster av tre-ganger Tony Award®-vinner Lin-Manuel Miranda. Filmen er produsert av to-ganger Emmy®-prisbelønte Marc Platt, to-ganger Emmy®-prisbelønte John DeLuca og Rob Marshall, med Jeffrey Silver som utøvende produsent.

For å se denne videoen, må du gi ditt samtykke øverst på denne siden.Se filmen herVideokanal

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

©By Egeskov + © 2023 Disney
©By Egeskov + © 2023 Disney
Last ned bilde
© 2023 Disney
© 2023 Disney
Last ned bilde
© 2023 Disney
© 2023 Disney
Last ned bilde
© 2023 Disney
© 2023 Disney
Last ned bilde
© 2023 Disney
© 2023 Disney
Last ned bilde

Lenker

Om VisitDenmark Norge

VisitDenmark Norge
VisitDenmark Norge
Tollbugata 8
0158 Oslo

https://www.visitdenmark.no

Følg pressemeldinger fra VisitDenmark Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra VisitDenmark Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra VisitDenmark Norge

Planlegg sykkelferien: Ny nettside hjelper deg å utforske Danmark20.4.2023 11:04:13 CEST | Pressemelding

Danmarks sykkelruter har fått en ny nettside som gjør det enklere for alle som planlegger sykkelferie i Danmark. Detaljerte kart gjør det enkelt å finne overnatting, steder å spise og opplevelser langs ønsket sykkelrute. Den nye nettsiden heter Ruter.dk og er nylig lansert av det danske vegvesenet i samarbeid med Dansk Cykelturisme. Totalt beskrives 11 ulike sykkelruter på 5000 km som forbinder Danmark fra kyst til kyst.

Danmark kaprer Mona Lisa med kunstig intelligens og bruker henne som talsperson6.3.2023 10:08:57 CET | Pressemelding

En ny aktiveringskampanje fra reiselivsorganisasjonen VisitDenmark ønsker å sette «hyggelandet» på kartet som motgift mot bucketlist-turisme. Ved å bruke kunstig intelligens kommer Mona Lisa, Frihetsgudinnen og andre ikoniske turistattraksjoner til live med et enkelt budskap: Ikke kom til meg – besøk Danmark i stedet. Bortsett fra den frekke tilnærmingen, skiller kampanjen seg ut ved å være fullstendig skrevet av kunstig intelligens.

En av Danmarks best bevarte hemmeligheter: Bunkerkomplekset REGAN Vest - åpner for besøkende 13. februar.9.2.2023 14:32:08 CET | Pressemelding

60 meter under jorden i Rold Skov i Nordjylland ble den 5500 kvadratmeter store bunkeren bygget for å beskytte den danske regjeringen og kongefamilien i tilfelle tredje verdenskrig skulle tre ikraft. Etter en «sniktitt» vinteren 2022 åpner bunkeren nå offisielt for besøkende 13. februar. Anlegget er en del av et nytt museum med kald krigstema med ulike utstillinger både over og under bakken.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom