Stortinget

Delegasjon fra Stortinget deltar under FNs generalforsamling

Del

En delegasjon fra Stortinget vil delta under FNs generalforsamling i New York, som starter tirsdag 24. september. Viktige temaer i år er klima, bærekraftsmålene og Norges kandidatur til Sikkerhetsrådet.

Høynivåuka i UNGA (United Nations General Assembly) markerer starten på en ny sesjon i FN. Foto: UNPhoto
Høynivåuka i UNGA (United Nations General Assembly) markerer starten på en ny sesjon i FN. Foto: UNPhoto

Tradisjonen tro, har utenriksministeren invitert Stortinget til å sette sammen en delegasjon på 12 personer, som blir en del av Norges offisielle delegasjon. Siden oppstarten av FN, har stortingsrepresentanter tatt turen til New York for å få kjennskap til FNs agenda og organisasjon, og hvordan norsk utenriks- og utviklingspolitikk er en del av FN. Gjennom et omfattende program over to uker, gis det anledning til å sette seg inn i norske hovedprioriteringer, samt danne kontaktnettverk med sivilsamfunn og internasjonale aktører.

Søkelys på bærekraft og klima

I år er det særlig klima og bærekraftsmålene som er spesielt viktige temaer, i tillegg til Norges kandidatur til Sikkerhetsrådet. Mot slutten av denne sesjonen er det klart om Norge blir valgt inn som medlem, for første gang siden 2001-2002. Delegasjonen deltar i toppmøter og en rekke sidearrangementer. Norge har fått tre plasser i toppmøtet om bærekraftsmålene under generalforsamlingen. Andre høydepunkter fra programmet inkluderer møte med leder av bistandsorganisasjonen FNs kontor for prosjekttjenester, Grete Faremo, deltakelse i Norges eget arrangement om hav og møte med representanter fra EU-parlamentets delegasjon til FNs generalforsamling.

– Tar ofte menneskerettigheter for gitt

Stortingsrepresentant Ingjerd Schou (H) skal holde innlegg om menneskerettigheter i et sidearrangement.

– I Norge tar vi menneskerettigheter ofte for gitt. Arbeidet med menneskerettigheter er et arbeide som må arbeides med hver dag. I flere land går dette arbeidet i gal retning. I arbeidet i Europarådet har jeg særlig fulgt dette i 47 medlemsland, sier hun.

Stortingets delegasjon består av Liv Signe Navarsete, Ingjerd Schou, Linda Hofstad Helleland, Espen Barth Eide, Karin Andersen, Arild Grande og Himanshu Gulati. De vil være tilstede under høynivåuka og generaldebatten. Solveig Horne, Michael Tetzschner, Else-May Norderhus, Ingalill Olsen og Ole Andre Myhrvold vil følge komitéarbeidet.

Kontakter

Pressevakt(Vennligst ring, ikke send sms.)

Pressevakt for pressehenvendelser til Stortingets presidentskap, direktør og øvrig administrativ ledelse.

Tel:+47 920 10 681

Bilder

Høynivåuka i UNGA (United Nations General Assembly) markerer starten på en ny sesjon i FN. Foto: UNPhoto
Høynivåuka i UNGA (United Nations General Assembly) markerer starten på en ny sesjon i FN. Foto: UNPhoto
Last ned bilde

Om Stortinget

Stortinget
Stortinget
Postboks 1700 Sentrum
0026 Oslo

23 31 30 50http://www.stortinget.no

Stortinget er Norges nasjonalforsamling. De viktigste oppgavene til Stortinget er å vedta lover, bestemme statens budsjett og kontrollere regjeringen.

Følg saker fra Stortinget

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Stortinget på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Stortinget

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom