Scenekvelder AS

De første hovedrollene er klare for Folketeaterets MAMMA MIA!

Del

Folketeateret setter opp MAMMA MIA! og nå er to av hovedrollene klare: Karoline Krüger skal spille den ikoniske rollen som Donna, og Kåre Conradi skal spille en av de mulige fedrene når en av verdens mest berømte musikalforestillinger settes opp i Oslo i 2021.

For å sikre en fullkommen feelgood-opplevelse for publikum og øvrige involverte, flytter Folketeateret premieredatoen til 26. august 2021, fra den opprinnelige premieredatoen i februar.

MAMMA MIA! er en av verdens mest berømte musikalforestillinger, hvor ABBAs hitmusikk veves sammen med fortellingen om Donna som fra hotellet sitt på en gresk øy-idyll skal gifte bort datteren sin. Nå er det altså klart at det er Karoline Krüger som skal innta Folketeateret i rollen som Donna.

– Etter et langt og bratt 2020 skal det bli noe helt spesielt å få gå på scenen foran et fullsatt Folketeater, strekke hendene i været og fremføre Dancing Queen, sier Karoline Krüger.

Krüger har selv et nært forhold til MAMMA MIA! og ABBAs musikk.

– I 1977 meldte jeg meg inn i Hjemmets plateklubb bare for å få velkomstgaven, en gigantisk vinylsamling med ABBAs Greatest Hits. Soundtracket fra jenterommet mitt på Landås var Money, Money, Money, The Winner Takes it All og alle de andre fantastiske ABBA-låtene. MAMMA MIA! på Folketeateret i 2021 er en fest jeg virkelig ser frem til å være med på, sier Krüger.

Karoline Krüger er både komponist, sanger og skuespiller. Krügers karriere i rampelyset startet for alvor med deltagelsen i Eurovision Song Contest i 1988. I løpet av karrieren har Krüger gitt ut flere soloalbum, medvirket på et titalls andre musikkproduksjoner, samt flere musikalske teaterforestillinger. Krüger er for tiden aktuell med Folketeaterets oppsetting av Chess.

– Jeg gleder meg enormt til å være tilbake på Folketeateret, og det skal bli flott å gjøre MAMMA MIA! med denne supre gjengen. Jeg var på audition for mange, mange år siden i London til rollen som Sky. Da ba de meg komme tilbake til et nytt møte for vurdering igjen, og jeg skulle møte Benny og Bjørn. Men så kræsjet det med en annen jobb i Norge så jeg ikke kunne reise. Derfor er det ekstra gøy å endelig skulle være med i forestillingen nå, sier Kåre Conradi.

Kåre Conradi er utdannet ved Statens teaterhøgskole og London Academy of Music and Dramatic Art. Ved Folketeateret var Conradi en del av oppsetningen My Fair Lady i 2013. Ved siden av en lang rekke teaterroller, har Conradi spilt i flere norske filmproduksjoner. I 2016 fikk Conradi Hedda-prisen for beste mannlige skuespiller i Richard III.

For å virkelig kunne legge til rette for den festen MAMMA MIA! er, flyttes premieren på forestillingen til høsten 2021. Lange perioder med stengte dører, og en pandemi som fortsatt begrenser muligheten til å fylle salene ved norske scener, har ført til endring i planene.  

– Det er viktig for oss å skape god stemning i salen og gi publikum den fantastiske MAMMA MIA!-opplevelsen. Verden trenger forestillinger som denne mer enn noensinne, sier Karianne Jæger, executive produsent i Scenekvelder.

Hun legger til:

–Det er mange som gleder seg til å se denne forestillingen, nå 12 år etter at den sist ble satt opp på Folketeateret i Oslo. Med de restriksjonene og utfordringene som følger av koronapandemien er det krevende å skape den magiske atmosfæren MAMMA MIA! fortjener. Vi satser på at verden snart åpner seg igjen, og at vi kan samle flere mennesker og skape MAMMA MIA!-stemning rett over sommeren neste år.

MAMMA MIA! gikk fra West End til å bli et globalt fenomen. Judy Craymer, forestillingens skaper og produsent, har engasjert utallige publikummere med hennes geniale visjon om å iscenesette den fortellende magien til ABBAs tidløse sanger med en solfylt, morsom fortelling om en mor, en datter og tre mulige pappaer som utspiller seg på en gresk øy-idyll.

Scenekvelder presenterer, i samarbeid med det svenske produksjonsselskapet Per Se, MAMMA MIA! på Folketeateret i Oslo etter avtale med Judy Craymer, Richard East og Björn Ulvaeus for Littlestar i samarbeid med Universal.

I MAMMA MIA! er all musikk og sangtekster skrevet av Benny Andersson og Björn Ulvaeus. Musikalen er skrevet av Catherine Johnson, regissert av Phyllida Lloyd, med koreografi av Anthony Van Laast. Mark Thompson står bak produksjonsdesignet, Howard Harrison er ansvarlig for lysdesign, Andrew Bruce og Bobby Aitken står for lyddesign, og musikalsk ansvarlig og ansvarlig for ekstramateriell og musikkarrangementer er Martin Koch.

Til nå er forestillingen sett av over 65 millioner mennesker, fordelt på 50 produksjoner på 16 forskjellige språk. MAMMA MIA! ble en av de lengstspillende musikalene i Broadways historie, hvor den spilte i 14 år. 6. april 2019 hadde forestillingen 20-årsjubileum på Novello Theatre på West End i London.

Fra og med 26. august 2021 kan publikum nyte denne feststemte, danseglade forestillingen som vil forlenge sommeren med flere måneder!

Publikum som allerede har billetter til en forestilling i februar eller mars flyttes til en tilsvarende dag i august og september.

Øvrige billetter er i salg på https://www.folketeateret.no/program/mamma-mia/forestillinger

Nøkkelord

Kontakter

Karianne Jæger
Executive Producer i Scenekvelder AS
Telefon: +47 928 00 318
Epost: karianne@scenekvelder.no

Bilder

Last ned bilde
Karoline Krüger - Foto: Scenekvelder
Karoline Krüger - Foto: Scenekvelder
Last ned bilde
Kåre Conradi - Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen
Kåre Conradi - Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen
Last ned bilde

Om Scenekvelder AS

Scenekvelder AS
Scenekvelder AS
STORGATA 21
0184 Oslo

http://www.scenekvelder.no

Det er Scenekvelder som fyller Folketeateret med innhold. Scenekvelder er produksjonsselskapet som står bak de norske oppsetningene av internasjonale stjernemusikaler som Mary Poppins, Singin in the Rain, Les Misérables og The Phantom of the Opera.