VisitDenmark Norge

Danmark starter Tour de France festen 2022, med Grand Dèpart fra København.

Del
Startskuddet går i den danske hovedstaden, den mest sykkelvennlige byen i verden. Danmark vil sette scenen for verdens mest berømte sykkelritt, og blir dermed det tiende landet som arrangerer Grand Départ i Tour de France i 2022. De tre første etappene av den 109ende utgaven vil finne sted i København og den sørlige delen av landet.
København: Første etappe Tour de France 2022
København: Første etappe Tour de France 2022

Tour de France ruten 2022 ble presentert i Paris 14. oktober, foran 3.000 inviterte gjester og verdenspressen. Dansk Grand Dèpart var i fokus, og H.K.H. Kronprinsen av Danmark fortalte om danskenes lidenskap for sykling. 

Ordførerne i de fem involverte danske byene, den danske industri,- nærings- og finansministeren Simon Kollerup og Kronprinsen i Danmark var alle til stede, da løpsdirektør Christian Prudhomme presenterte de 21 etappene av neste års Tour de France på Palais de Congrès i Paris. I år begynte presentasjonen med fokus på Danmark og den danske sykkelkulturen.

«I dag ble 2022 Tour de France -ruten presentert for verdenspressen med et spesielt fokus på de tre unike etappene i Danmark og historien om den danske sykkelkulturen. Når en av verdens største sportsbegivenheter starter i Danmark neste sommer, vil vi komme til å ha en stor feiring over hele landet. Vi vil benytte anledningen til å vise vårt vakre sykkelland og vår sykkelglede til hele verden», sier Lars Weiss, overborgmester i København og styreleder i Grand Départ Copenhagen Denmark.

Før Christian Prudhomme avslørte ruten for neste års Tour de France, viste partnerne bak den danske Grand Depart en ny video. Videoen viser den unike danske sykkelkulturen, den danske lidenskapen for sykling og den danske entusiasmen for Tour de France.

Link til video her

"Tour-fans fra hele verden kan glede seg! I dag har vi avslørt hele ruten for Tour de France 2022, som inkluderer Grand Départ og de tre første etappene fra Danmark. De første etappene setter vanligvis tonen for løpet - og tonen vil bli satt i en ekte sykkelnasjon, Danmark. Med den unike danske sykkelkulturen og lidenskapen for hverdagssykling, og de mange flotte stedene langs ruten, vil den danske Grand Départ virkelig være en spektakulær måte å starte neste års Tour de France. Jeg kan ikke vente!" sier Christian Prudhomme, direktør i Tour de France.

Oversikt over de danske etappene får du her

PRESS
• Grand Départ Copenhagen Denmark's video 'Denmark - a cycling country' and Pictures from the route presentation can be found here: https://bit.ly/3kNGZS6

Contact

• Lord Mayor and Chairman of the Board, Lars Weiss, and Alex Pedersen. Contact: press officer in the Tour Secretariat, Simon Kærup cell +45 24926298, email EL1U@kk.dk

• Danish Minister for Industry, Business and Financial Affairs, Simon Kollerup. Contact press adviser Camilla Christensen Weigel, cell +45 91337097, email. cachwe@em.dk

• HRH The Crown Prince. Contact communications officer Oliver Jøhnk Boel, cell +45 33402514, email. ojb@kongehuset.dk

• The Danish Embassy in France. Contact press coordinator Rebecca Helewa Graversen, cell +33 663160565, mail: rebgra@um.dk

• The Confederation of Danish Industry. Contact consultant Emil Stub, cell + 45 3117 0898, mail: emns@DI.DK

• Visit Denmark. Contact PR & Press Manager, Anna Orlando, +39 351 0617782, mail. aor@visitdenmark.com

• Sport Event Denmark. Contact senior communication manager, Eline Andersen. Cell +45 51225385, mail: ea@sporteventdenmark.com

FAKTA

Grand Départ Copenhagen Denmark, finner sted fra 1. til 3. juli 2022. 1. etappe er en 13 km individuell tidskamp i København. 2. etappe inneholder 199 km gjennom pittoresk landskap fra Roskilde - Nyborg. 3. etappe er en etappe på 182 km fra Vejle - Sønderborg, som starter i kupert terreng før ruten tar rytterne til Sør-Danmark. Les alt om de danske løypene her: https://letourcph.dk/en/stages

Følg de siste nyhetene og all informasjon om Tour de France i Danmark på nettstedet www.letourcph.dk og på sosiale medier: @letourdk på Facebook, Twitter og Instagram

Grand Départ i Danmark er organisert av et partnerskap etablert for dette formålet, med næringsdepartementet, Københavns kommune, Nyborg kommune, Sønderborg kommune, Vejle kommune og Roskilde kommune som interessenter. Region Hovedstaden i Danmark, Region Sjælland, Region Sør -Danmarks idrettsarrangement Danmark bidrar til partnerskapet.

Det er opprettet et sekretariat, som er ansvarlig for den daglige driften av partnerskapet og sikrer planleggingen av Grand Départ i Danmark. Direktør for sekretariatet er Alex Pedersen.

Plakat

Basert på den danske Grand Départ, ble det annonsert en plakatkonkurranse i april, som inviterte danske grafiske designere og lidenskapelige amatører til å legge inn bud på årets plakat. Vinneren var den danske grafiske designeren Peter Ludvigsen.

Plakaten: https://bit.ly/3kNGZS6

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

København: Første etappe Tour de France 2022
København: Første etappe Tour de France 2022
Last ned bilde
Kronprinsen av Danmark var tilstede da Tour de France ruten 2022 ble presentert i Paris.
Kronprinsen av Danmark var tilstede da Tour de France ruten 2022 ble presentert i Paris.
Last ned bilde
Kronprinsen av Danmark var tilstede da Tour de France ruten 2022 ble presentert i Paris.
Kronprinsen av Danmark var tilstede da Tour de France ruten 2022 ble presentert i Paris.
Last ned bilde
Den offisielle plakat for Tour de France 2022
Den offisielle plakat for Tour de France 2022
Last ned bilde

Om VisitDenmark Norge

VisitDenmark Norge
VisitDenmark Norge
Tollbugata 8
0158 Oslo

https://www.visitdenmark.no

Følg pressemeldinger fra VisitDenmark Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra VisitDenmark Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra VisitDenmark Norge

Planlegg sykkelferien: Ny nettside hjelper deg å utforske Danmark20.4.2023 11:04:13 CEST | Pressemelding

Danmarks sykkelruter har fått en ny nettside som gjør det enklere for alle som planlegger sykkelferie i Danmark. Detaljerte kart gjør det enkelt å finne overnatting, steder å spise og opplevelser langs ønsket sykkelrute. Den nye nettsiden heter Ruter.dk og er nylig lansert av det danske vegvesenet i samarbeid med Dansk Cykelturisme. Totalt beskrives 11 ulike sykkelruter på 5000 km som forbinder Danmark fra kyst til kyst.

Danmark kaprer Mona Lisa med kunstig intelligens og bruker henne som talsperson6.3.2023 10:08:57 CET | Pressemelding

En ny aktiveringskampanje fra reiselivsorganisasjonen VisitDenmark ønsker å sette «hyggelandet» på kartet som motgift mot bucketlist-turisme. Ved å bruke kunstig intelligens kommer Mona Lisa, Frihetsgudinnen og andre ikoniske turistattraksjoner til live med et enkelt budskap: Ikke kom til meg – besøk Danmark i stedet. Bortsett fra den frekke tilnærmingen, skiller kampanjen seg ut ved å være fullstendig skrevet av kunstig intelligens.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom