Widerøe

Damene først om bord hos Widerøe

Del
I anledning kvinnedagen har vi i Widerøe lyst til å sette fokus på kvinner. I verden i dag er det mange kvinner som verken får gå på skole, ha lønnet arbeid, ha egen bankkonto eller delta i politikk- og samfunnsliv. Også i Norge har vi fremdeles en vei å gå. Menn får i gjennomsnitt bedre betalt enn kvinner for samme type arbeid - og det er langt færre kvinner enn menn i lederstillinger og styrerom i næringslivet. Derfor har vi bestemt at alle kvinner, akkurat i dag, skal få gå om bord først. Så; velkommen om bord - damene først!

Dette er annonseringen på alle widerøeavganger i Norge i dag. På samtlige 41 destinasjoner blir kvinner i dag invitert først i køen. Uavhengig av boardingklasse inviterer vi kvinner til å gå om bord først.  Det meldes om smil, gratulasjoner fra menn og god stemning fra ansatte i vårt langstrakte land.

Link til vår facebookinnlegg https://fb.watch/j8fgs3XH3t/ 

Link til nedlastning av video her https://we.tl/t-RRUXbui0QM

Kontakter

Om Widerøe

Widerøe
Widerøe
Langstranda 6
8003 Bodø

75 51 35 00https://www.wideroe.no/

Widerøe er Norges eldste luftfartskonsern med over 3500 engasjerte medarbeidere. Konsernet består av datterselskapene Widerøe`s Flyveselskap AS, Widerøe Ground Handling AS, Widerøe Technical Services AS, Widerøe Zero AS, Widerøe Property AS og Widerøe Asset AS.

I Distrikts-Norge er Widerøes flyvninger av stor betydning for både næringsliv, helsevesen, utdanning, reiseliv og kultur, og fungerer som distriktenes kollektivtransport. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 42 lufthavner i Norge og Widerøe Technical Services er representert med tekniske baser og tjenester på fem ulike destinasjoner i Norge. 

Widerøe-konsernet eies av Flyco og Fjord1 med eierandeler på henholdsvis 66 og 34 prosent. 

Følg pressemeldinger fra Widerøe

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Widerøe på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Widerøe

Widerøe Zero, med støtte fra forskningsrådet, skal finne driftskonsepter for fremtidens elfly20.3.2023 14:45:32 CET | Pressemelding

Prosjektet skal hovedsakelig utforske mulige driftskonsepter for både et ni-seters elfly og et helikopterfly (eVTOL). I den forbindelse har Widerøe Zero inngått samarbeid med Widerøe Ground Handling og Widerøe Technical services for å undersøke alle dimensjoner rundt drift og håndtering av batteridrevne luftfartøy. Prosjektet har oppstart før sommeren og vil vare frem til sommeren 2026.

Februar leverer på merket, men makrotall skaper usikkerhet rundt markedsutviklingen fremover2.3.2023 10:21:43 CET | Pressemelding

Resultatet i februar byr på få overraskelser. Markedet utvikler seg omtrent som forventet og i tråd med det vi har sett så langt i 2023. Kabinfaktor er på 61% i februar. Dette er 3,7 prosentpoeng bedre enn januar og 3,4 prosentpoeng bedre enn i februar 2022. Bedringen mot 2022 må sees i lys av fjorårets omikron-nedstenging i januar og februar som påvirket trafikken svært negativt.

Lav etterspørsel og mye dårlig vær preger resultatet i desember4.1.2023 10:00:00 CET | Pressemelding

Som forventet avsluttes året med nok en svak måned i desember. Markedet ligger fremdeles godt under 2019 nivå, selv om vi kan vise til en vekst i antall passasjerer og kabinfaktor fra 2021. Veksten skyldes at produksjonen i desember er justert sammenlignet med 2021. Antall passasjerer i 2021 ble kraftig preget av omikron-utbruddet og nedstenging av samfunnet. Passasjerveksten i 2022 må derfor sees i lys av dette.

Svak bedring i november, men fortsatt overkapasitet på norsk innenriks5.12.2022 08:00:00 CET | Pressemelding

Etter to svært svake høstmåneder, ser vi en forsiktig bedring i november. Kapasiteten er kuttet mot 2021, mens etterspørselen holder seg på samme nivå. Dette gir en økning i kabinfaktor målt mot fjoråret på 2,9 prosentpoeng. Totalkapasiteten på norsk innenriks er noe redusert i november, men det tilbys fremdeles for mange seter i det norske innenriksmarkedet. Widerøe har lykkes med å justere prisene mot et noe mer bærekraftig nivå i november. Det er fremdeles et stykke igjen før vi ser en prisutvikling som speiler de store kostnadsøkningene vi ser i bransjen, primært som følge av økt drivstoffpris, dollarkurs samt gjeninnføring av flypassasjeravgiften. Justering av prisene gir en økning i yield fra oktober til november.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom