Universal Music Norge

DAGNY innleder en ny æra med Heartbreak In The Making

Del
Foto: Torgeir Rørvik
Foto: Torgeir Rørvik

"A thundering synthpop explosion"
The Guardian 

"Norwegian pop starlet...irresistible"
Harper's BAZAAR 

"Dagny provides a masterclass in shimmering Scandinavian pop"
NME 

"Dagny’s collection of pop singles is an embarrassment of riches"
Billboard 

"A dose of blissful synthpop...Dagny has all but perfected the genre"
Idolator 

28. april er DAGNY tilbake med sin første singel fra sitt kommende prosjekt. Heartbreak In The Making tar for seg den uforklarlige følelsen av å begi seg inn i et forhold med åpne øyne og armer. Og ikke bare finne en slags tilfredsstillelse i å ignorere alle røde flagg, men til og med akseptere og nesten omfavne konsekvensene (les: et knust hjerte), konsekvenser hun kunne se komme på flere mils avstand. 

- Selv om du går rundt med denne følelsen i magen som sier at dette aldri kommer til å ende bra. Litt som når du står der og stirrer ned i den første tequilashoten ute på byen: du vet jo så veldig godt hvilken vei det kommer til å bære hen, men gjør det likevel, sier hun. 

- Så du står der på kanten av stupet, føler på denne merkelige dragningen mot noe skjebnebestemt, kanskje til og med farlig, og likevel, så velger du å kaste deg ut i det. Og det handler ikke nødvendigvis bare om kjærlighet heller. 

Gitt suksessen til Strangers/Lovers, inkludert singelen Somebody, vinneren av Årets låt på P3 Gull og den mest spilte låten på norsk radio to år på rad, samt sterke anmeldelser i publikasjoner som Vevo, NME, The Guardian, Billboard, Nylon m.fl., tyder alt på at fans av DAGNY kommer til å ha mye å se frem til også det kommende året. 

Dagny Norvoll Sandvik, født i Tromsø, Norge, er en ustoppelig popkraft. Hittil har DAGNYs musikk blitt strømmet over en milliard ganger, hun har blitt nominert til 6 Spellemannspriser, samarbeidet med Katy Perry, Ashnikko og Julie Bergan som låtskriver, og sluppet musikk med Kygo, Astrid S, Seeb, Steve Aoki, The Wombats og indiepop-bandet Crystal Fighters. Debutalbum Strangers/Lovers, utgitt i oktober 2020, beviste hennes musikalske kvalifikasjoner, og hitten "Somebody" har over 85 millioner strømminger på Spotify alene. Albumet ble hyllet av The Guardian ("tordnende synthpop-eksplosjon"), The Independent ("blendende pop - 8/10"), BBC Music ("en av de mest sikre debuttene i 2020"), The Metro ("lekkert, pent sett med bops - Album of the Week") og mer. 

Fjoråret var travelt for DAGNY. Etter to år med nedstenging og restriksjoner reiste hun på en utsolgt headline turné med over 16 000 solgte billetter. Hun spilte festivaler som Slottsfjell, Bukta og Øya; i tillegg gjorde hun utsolgte konserter i Amsterdam, Berlin og London. Singlene Brightsider og Highs & Lows, ble og sluppet før hun på slutten av året lånte bort stemmen sin på Kygos Lonely Together, en låt hun også var med og skrev. 

Det meste tyder på at 2023 kommer til å bli et vel så begivenhetsrikt år: I løpet av sommeren spiller hun på mer enn 10 festivaler, i tillegg til å være support for Stingi Storbritannia, der hun også gjester Mighty Hoopla-festivalen i London. Før hun i høst gjør sin største konsert noensinne, i Oslo Spektrum, og fortsetter arbeidet med oppfølgeren til debutalbumet Strangers/Lovers.  

DAGNYs nye singel Heartbreak In The Making er nå tilgjengelig via Little Daggers Records. 
Hør den her fra midnatt: 
https://Dagny.lnk.to/HeartbreakInTheMaking

Instagram: @dagnymusic
TikTok: 
@dagnymusic
Twitter: @dagnymusic
Facebook: /dagnymusic

LIVE DATES 2023 

4. juni - Mighty Hoopla, London, UK 
9. juni - NEON Festival, Trondheim, NO 
10. juni Vaulen Open Air, Stavanger, NO 
16. juni Idyll Festival, Fredrikstad, NO 
17. juni - Bergenfest, Bergen, NO 
24. juni Bedfork Park, Bedford, UK (supporting Sting) 
25. juni - Scarborough Open Air Theatre, Scarborough, UK (supporting Sting) 
2. juli - Cardiff Castle, Cardiff, UK (supporting Sting) 
3. juli - Hare & Hounds, Birmingham, UK (headline) 
4. juli - The Piece Hall, Halifax, UK (supporting Sting) 
7. juli - Stavern Festival, Larvik, NO 
15. juli - Rootsfestivalen, Brønnøysund, NO 
22. juli - Malakoff Festival, Norfjordeid, NO 
29. juli - Q Stock festival, Oulu, FI 
18. august - Alta Live Festival, Alta, NO 
19. august - Parken Festival, Bodø, NO 
27. august - Castle Park, Colchester, UK 
2. september - Grenseløsfestivalen, Kirkenes, NO 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Torgeir Rørvik
Foto: Torgeir Rørvik
Last ned bilde
Foto: Torgeir Rørvik
Foto: Torgeir Rørvik
Last ned bilde
Foto: Torgeir Rørvik
Foto: Torgeir Rørvik
Last ned bilde
Foto: Torgeir Rørvik
Foto: Torgeir Rørvik
Last ned bilde
Foto: Torgeir Rørvik
Foto: Torgeir Rørvik
Last ned bilde
Foto: Torgeir Rørvik
Foto: Torgeir Rørvik
Last ned bilde

Om Universal Music Norge

Universal Music Norge
Universal Music Norge
Drammensveien 88B
0271 Oslo

+47 22 54 14 00http://www.universalmusic.no

Universal Music AS er verdens, og Norges, største musikkselskap og representerer blant annet artister som Astrid S, The Weeknd, TIX, Ramón, Post Malone, Ariana Grande, Dagny, Ruben, Shawn Mendes, The Beatles, Odd Nordstoga, Drake, Imagine Dragons, The Rolling Stones m.fl.

Følg pressemeldinger fra Universal Music Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Universal Music Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Universal Music Norge

Ny musikk fra The Weeknd, Cian Ducrot, Larsiveli, Jon Ranes, Adrian Sellevoll med flere!2.6.2023 10:43:39 CEST | Pressemelding

Alessandra får med seg hitmaskinen Gabry Ponte på ny remix av Queen of Kings! Ingebjørg Bratland og Odd Nordstoga med ny låt. Det er "Ingenting å vera redd for" HOURS gjør sin egen vri på tidløs klassiker. Larsiveli dykker ned i vanskelige kjærlighetsforhold Jon Ranes slipper EP - Loverboy & The Heartbreakers. Adrian Sellevoll på jakt etter lykken! The Weeknd har slått seg sammen med Playboi Carti og Madonna på den nye låten "Popular". Låten følger utgivelsen av "Double Fantasy" og er nok en smakebit fra lydsporet til TV-serien The Idol som kommer på HBO 4. juni. Musikken fra serien,The Idol Vol. 1, slippes 30. juni. Serien er skapt av Abel (The Weeknd) Tesfaye sammen med Sam Levinson (Euphoria) og Reza Fahim, og har The Weeknd og Lily-Rose Depp i hovedrollene. Den Grammy-vinnende produsenten Jon Batiste har sammen med den amerikanske rapperen J.I.D, britiske singer-songwriteren Cat Burns, colombianske pop-sangeren Camilo og Sør Koreanske NewJeans lansert "Be Who You Are (Real Magic)".

Ingebjørg Bratland og Odd Nordstoga med ny låt. Det er "Ingenting å vera redd for"2.6.2023 10:00:00 CEST | Pressemelding

I mars for tre år sidan tikka det inn ein sjeldsynt sms fra Ingebjørg Bratland til Odd Nordstoga. «Hei Odd! Vil du eta lunch med meg på Thetatercaféen?» stod det. Lunch blei det, og i tillegg til maten la Ingebjørg ein idé ho hadde på bordet: «Om me ikke skulle gjera noko i lag att i 2023?» Då var det ti år sidan dei hadde laga plata «Heimafrå» og spelt seg gjennom landet med 134 konsertar i alt fra små grendehus til Operaen i Oslo. «Ingenting å vera redd for» er fyrste høyrbare prov på at idéen vart noko av. Ikke lenge etter møtet sat Odd i koronavåren og laga ei slags glad protestvise mot alt som går på tverke her i verda. «Denne kunne vera noko for oss» tenkte han, og sende ein demo til Ingebjørg. Det blei tommel opp og klappe-emojis frå den andre sida av byen. Seinare har det ikke gått mindre på tverke i verda, og fleire «protestvers» har blitt lagde til: Kom, la oss leva i det under me har fått av tid Ho er dobbel verda me er i Det er nok av mørkt og natt Men det er trippelt opp a

Dykker ned i vanskelige kjærlighetsforhold2.6.2023 08:00:00 CEST | Pressemelding

Rapperen Larsiveli returnerte nylig fra sin tre år lange “pause” med den hardtslående “Judas”. 2. juni tar artisten for seg utfordrende kjærlighetsrelasjoner i form av dobbeltsingelen “Hva hvis” og “Trenger mer”. “Hva hvis” tar for seg et “av og på”-forhold, hvor lytteren får et brutalt ærlig innblikk i Larsivelis følelser. - Låta ble skapt midt i en sorgprosess. Da jeg skrev versene var jeg i en fase der det var vanskelig for meg å akseptere hva som hadde skjedd, og kastet derfor mye skyld over til den andre parten. I “Trenger mer” går Larsiveli inn i en større selvransakelse. Han går fra å skylde på alle andre, til å ta ansvar selv. - Det er en bittersøt låt med en sexy vri. Den bærer et mørkt preg av sjalusi og usikkerhet som går i harmoni med en cocky holdning om at jeg er et bedre alternativ. Igjen står Marius Solberg (YLTV) og produksjonsselskapet nisju bak det visuelle. Filmatiseringen av Romeo + Julie fra 1996 får en nytolkning av Larsiveli og skuespiller Vilde Vengnes (Evy & A

Adrian Sellevoll på jakt etter lykken1.6.2023 11:08:54 CEST | Pressemelding

Adrian Sellevoll er klar med sin nyeste singel "Dø Lykkelig" - et musikalsk uttrykk for følelsen av intens kjærlighet og evig lykke. Med denne låten tar Adrian lytterne med på en følelsesladet reise som kretser rundt tanken om å ha noen for alltid og oppleve fullkommen lykke i deres nærvær. "Låten handler om en jente du vil ha for alltid, og hvis du får henne, kan du dø lykkelig. Det gjenspeiles mye i det jeg føler når jeg er forelsket” - Adrian Sellevoll. 25 år gamle Adrian Sellevoll er en artist, låtskriver og modell fra Bergen som balanserer en travel hverdag fylt med musikkprosjekter og spennende fremtidsplaner. Han er for tiden dypt involvert i arbeidet med et kommende album, hvor han utforsker nye musikalske retninger og viser frem sin allsidighet som artist. Videre planlegger Adrian en stor turné som vil finne sted i 2024, og sommerkonserter er også en del av hans kommende agenda. Adrian er for tiden også involvert i produksjonen av et nytt, spennende TV-program. Med sine tidlig

Jon Ranes slipper EP – Loverboy & The Heartbreakers1.6.2023 10:00:00 CEST | Pressemelding

Jon Ranes, også kjent som Loverboy, artistdebuterte i 2017 med rapgruppen og fenomenet UNDERGRUNN. Siden den gang har de spilt festivaler og scener rundt i hele Norge, deriblant Øyafestivalen, Slottsfjell og Sentrum Scene. Parallelt med musikervirksomheten har Ranes også en lovende skuespillerkarriere, og er blant annet å se i «Ut og stjæle hester», NRK serien «Flus» og «Pørni». Den 20 år gamle artisten slapp debut-albumet sitt “Loverboy” i fjor, som var på andre plass på albmtopplisten. Nå er han klar med en ny EP, «Loverboy & The Heartbreakers» som slippes 02. juni. EPen inneholder fire låter: Hjemlengsel Hun Vil ha To Tynne Menn Victoria Jon Ranes forteller: - «Loverboy & The Heartbreakers» er en videreutvikling av Jon Ranes prosjektet og et steg videre mot målet. Låtene er tett knyttet til min musikalske bakgrunn og er en bukett av referanser til mine store helter. Musikken er lagd av en dyktig gjeng deriblant Kastel, Rik Pappa og et sammensveisa band. Vi er The Heartbreakers.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom