Norges Curlingforbund

Curlinggutta sikter mot EM-gull på hjemmebane på Lillehammer

Del

Den 20. til 27. november skal de norske curlinggutta kjempe om tittelen “europamester” på Lillehammer.

Det norske herrelandslaget i curling er klare for å kjempe om EM-gull på Lillehammer. Foto: Richard Gray, WCF
Det norske herrelandslaget i curling er klare for å kjempe om EM-gull på Lillehammer. Foto: Richard Gray, WCF

Europamesterskapet i curling er et av de største curling-arrangementene i verden. I år går EM av stabelen på Lillehammer, og det er hele 46 lag som skal møtes til kamp i Håkons Hall (A) og i Ungdomshallen (B). 

Det norske herrelandslaget skal spille i A-gruppen, og består av skip Steffen Walstad, viseskip Torger Nergård, Markus Høiberg, Magnus Vågberg og Magnus Nedregotten.

Svært god sesong

De norske gutta har hatt en svært god sesong hittil, med seier i Champéry i oktober. De har også kommet til sluttspill i alle internasjonale turneringer de har deltatt på så langt. 

Regjerende verdensmester Sverige har vist knallform, og er klare for å de gi norske gutta hard konkurranse. I tillegg til de norske gutta, peker også Sveits og Skottland seg ut som favoritter. 

Norge har fem EM-gull fra før, sist i 2011. Da var også Torger Nergård med på laget, som kan vise til tre EM-gull fra totalt. 

Curling-damene kjemper om plass i A-gruppa 

De norske curlingdamene spiller i B-gruppa. De har ambisjoner om å spille seg opp i A-gruppa og få en plass i VM-kvalik. 

Laget består av Kristin Skaslien, Marianne Rørvik, Martine Vollan Rønning og Mille Haslev Nordbye. De to sistnevnte er selv fra Lillehammer.

Stort lokalt engasjement

Det er et stort lokalt engasjement om arrangementet på Lillehammer, noe som blant annet har ført til venteliste for å delta som frivillig.

- Vi gleder oss til å følge de norske curlinggutta i sin jakt på sitt første EM-gull. Herrelandslaget har vist godt form gjennom hele sesongen, og vi har stor tro på at de kommer til å vise curlingkunster, sier Pål Trulsen, generalsekretær i Norges Curlingforbund. 

Media som ønsker å akkreditere seg til mesterskapet kan gjøre det på: https://worldcurling.org/media

Arrangørenes hjemmeside: https://www.ecc2021.no/

Media som har spørsmål, ønske om bistand kan ta kontakt med Stein B. Olsen på 97718106 eller steinb@lillehammer.com

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Det norske herrelandslaget i curling er klare for å kjempe om EM-gull på Lillehammer. Foto: Richard Gray, WCF
Det norske herrelandslaget i curling er klare for å kjempe om EM-gull på Lillehammer. Foto: Richard Gray, WCF
Last ned bilde

Dokumenter

Lenker

Om Norges Curlingforbund

Norges Curlingforbund
Sognsveien 73
0840 Oslo

21 02 98 00

Norges Curlingforbund ble startet i 1957 og består i dag av om lag 30 klubber og 4000 medlemmer. I Norge er curlingen utbredt fra Kristiansand i sør til Trondheim i nord, og fra Halden i øst til Haugesund og Bergen i vest. De siste 16 årene etter OL i Salt Lake har vi fått nye anlegg i Stavangerregionen, Kristiansund, Hedmarken, Trondheim, Kristiansand, Lillehammer og Haugesund (ila. 2018).

Selv om norsk curling er liten i medlemsantall internasjonalt har vi gode resultater historisk sett. I VM-sammenheng har vi fire gull for herrer og to gull for damer, i EM har vi fem og to. Vi har også et godt etablert rullestollandslag som er regjerende verdensmestere og som har deltar i PL i PyeongChang.

Norges Curlingforbund jobber med å fremme curlingidretten i både bredde og topp i alle aldre, hos alle kjønn og hos både funksjonshemmede og funksjonsfriske. Medlemsmassen vår reflekterer i dag dette, med yngste utøvere som er under ti og våre eldste er over 90 år. Curling er en idrett for livet.

Følg pressemeldinger fra Norges Curlingforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Curlingforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Curlingforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom