Computas

Computas blir NAVs nye IT-partner

Del

Sammen med en sterk konstellasjon av samarbeidspartnere vant Computas anbudet om å bli blant NAVs nye IT-partnere de neste fire årene. – Sammen skal vi lage digitale velferdstjenester i verdensklasse, sier Computas-sjef.

Computas blir en av NAVs IT-partnere de neste fire årene
Computas blir en av NAVs IT-partnere de neste fire årene

NAV utlyste i høst et anbud for å anskaffe partnere som skal bidra til å dekke kapasitet for produktutvikling og vedlikehold av løsninger. I januar fikk IT-konsulentselskapet Computas beskjeden om at de var en av fire parter som gikk seirende ut av anbudsprosessen. 

– Vi er både stolte og ydmyke over å få ta del i NAVs digitale transformasjon. Vi vil bruke vår kompetanse og erfaring til å lage digitale velferdstjenester i verdensklasse, sier administrerende direktør i Computas, Trond Eilertsen. 

Med seg på laget har Computas en sterk konstellasjon av samarbeidspartnere, som Eilertsen mener var avgjørende for resultatet av anbudsprosessen.

– I denne partneravtalen fronter vi en større gruppe med ekspertkompetanse. Vi har med oss Capgemini, Webstep, CGI Norge, NoA Ignite (tidligere Making Waves), Agitec, Scienta, Decisive og JProfessionals. Samarbeid blir viktig i strukturerte og moderne arbeidsformer som dette, noe vi har god erfaring med fra tidligere, og det er ekstra motiverende når vi får gleden av å fronte et så sterkt lag, forteller Computas-sjefen, og legger til:

– Vår kultur for kunnskapsdeling vil være en av suksessfaktorene i vårt samarbeid med NAV og underleverandørene.

Opptil 600 årsverk over fire år

Partneravtalen med NAV er estimert til å ha et omfang på mellom 400 og 600 årsverk, fordelt over fire år.

– Det er klart at omfanget er stort, men vi må ta høyde for at arbeidspresset kan svinge både opp og ned. Modernisering av NAV og fornyelse av IT i etaten er en dynamisk prosess. I tillegg har NAV selv interne fagmiljøer av betydelig størrelse innen kompetanseområdene avtalen dekker, sier Eilertsen og legger til:

– Sammen med våre underleverandører står vi uansett klare for å håndtere både store og små oppdrag på en trygg og effektiv måte.

Er glad for å få Computas inn i NAV-partnerskapet 

IT-direktør i NAV, Jonas Slørdahl Skjærpe, meddeler at selv om etaten satser på eget fagmiljø, er de avhengig av ekstern kompetanse og kapasitet som bidrar til å løse deres samfunnsoppdrag med gode digitale tjenester. Her kommer Computas og deres samarbeidspartnere inn. 

– Selv om NAV satser på rekruttering til egne fagmiljøer for å sikre eierskap til produktutviklingen vår, vil vi fortsatt være avhengig av kompetanse og kapasitet fra markedet i årene fremover, sier Skjærpe og avslutter:

– Vi er glade for å kunne jobbe tett sammen med Computas i årene fremover. De vil bli en del av de tverrfaglige teamene våre, og utveksle ideer og bygge kompetanse sammen med oss.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Computas blir en av NAVs IT-partnere de neste fire årene
Computas blir en av NAVs IT-partnere de neste fire årene
Last ned bilde
Trond Eilertsen, administrerende direktør i Computas
Trond Eilertsen, administrerende direktør i Computas
Last ned bilde

Om Computas

Computas
Computas
Akersgata 35
0158 Oslo

21 99 33 20https://www.computas.com

Computas er en nordisk leverandør av IT-løsninger og rådgivningstjenester innen teknologisk innovasjon. Vi utvikler verdiskapende og samfunnsnyttige løsninger til offentlig og privat sektor, og har særlig spisskompetanse innenfor offentlig forvaltning, justis, tilsyn, helse, logistikk, kraft og energi. Våre tverrfaglige team tilbyr den kompetansen som kreves gjennom hele digitaliseringprosessen. Vi jobber i tett samarbeid med våre kunder for å utvikle skreddersydde løsninger med høy brukernytte. Selskapet er Google Cloud Premier Partner med Europas største Google Cloud-sertifiserte miljø, Atlassian Gold Partner og Microsoft Gold Partner.

Computas ble etablert i Norge i 1985. Vårt hovedkontor ligger i Akersgata i Oslo sentrum. Vi har også kontor i København, samt en leveranseenhet i Bucuresti, Romania – Computas Development Center.

Følg pressemeldinger fra Computas

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Computas på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Computas

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom