Coca-Cola European Partners Norge

Coca-Cola ber folk pante flaskene sine

Del

Coca-Cola produserer nå alt sitt vann i Norge på flasker av 100 % resirkulert plast. Samtidig erstattes logoen på disse flaskene med en oppfordring til å pante. Målet er å støtte opp om en sirkulær økonomi for norsk plast, der alle flasker samles inn og brukes på nytt.

Telemark av Bonaqua får nye etiketter med pantebudskap
Telemark av Bonaqua får nye etiketter med pantebudskap

Coca-Cola sitt norskproduserte flaskevann, ”Telemark by Bonaqua”, vil heretter produseres på flasker som kun består av resirkulert plast. Samtidig byttes logoen på flaskene i en periode ut med en oppfordring til å pante dem.

– Vi ønsker at hver eneste av våre flasker skal pantes, slik at de kan gjenvinnes. Når vi nå tar i bruk 100 % resirkulert plast på alle vannflaskene vi lager i Norge, velger vi derfor å bruke logoplassen på flaskeetikettene til å minne om hvor viktig det er at man alltid panter alt, sier Barbara Tönz, Country Director for Coca-Cola Norge.

Sirkulær økonomi for plast i Norge

Vannflasker av 100 % resirkulert plast, og panteoppfordring i stedet for logo, er et steg på veien mot Coca-Cola sitt mål om at hver eneste plastflaske selskapet selger skal samles inn og brukes igjen.

– Når man står med en flaske i hånden er det lett å glemme hvorfor det er så viktig at den ender opp i pantemaskinen, og ikke i søppelbøtta. Plast er ikke søppel, men verdifullt materiale som kan brukes på nytt mange ganger. Vi vil minne folk om dette. De kan være stolte over hver eneste flaske de putter i panteautomaten, da legger de til rette for at den samme plasten kan gjenbrukes i nye flasker. Jo flere flasker vi samler inn, jo nærmere er vi en sirkulær økonomi for plastflasker i Norge, sier Stein Rømmerud, administrerende direktør for Coca-Cola European Partners Norge.

Siden 2013 har Coca-Cola hatt 25 % resirkulert plast i alle sine norskproduserte flasker på tvers av alle merkevarene. Selskapets mål er 100 % resirkulert plast i alle sine flasker, 50 % allerede innen 2023.

Alle flasker blir 100 % resirkulert plast i Sverige

Her er de nye svenske flaskene

Samtidig som Coca-Cola i Norge tar i bruk 100 % resirkulert plast på alt norskprodusert flaskevann, innfører Coca-Cola i Sverige – som første land i verden – 100 % resirkulert plast på hver eneste av de 205 millioner flaskene selskapet produserer hvert år i nabolandet; blant annet på merkevarene Coca-Cola, Fanta og Sprite. Etikettene på disse merkevarene endres også her for en periode radikalt fra sitt vanlige design: Logoen erstattes med en tydelig panteoppfordring, for å bevisstgjøre på hvordan enhver flaske som pantes er et bidrag til en sirkulær økonomi for resirkulert plast.

Kontakter

Mette Vinther Talberg, kommunikasjonssjef, Coca-Cola European Partners Norge AS
mtalberg@ccep.com
mob: 99 69 69 82

Frida Keane, kommunikasjonsdirektør, Coca-Cola AS
keane@coca-cola.com
mob: +46 72 14 70 240

Bilder

Telemark av Bonaqua får nye etiketter med pantebudskap
Telemark av Bonaqua får nye etiketter med pantebudskap
Last ned bilde
Slik ser de nye svenske flaskene ut
Slik ser de nye svenske flaskene ut
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde

Dokumenter

Om Coca-Cola European Partners Norge

Coca-Cola European Partners Norge
Coca-Cola European Partners Norge
Robsrudskogen 5
1471 Lørenskog

+47 67 92 40 50http://www.coca-cola.no

Om Coca-Cola Norge

The Coca-Cola Company (TCCC) er verdens ledende produsent av alkoholfrie drikkevarer. Oppskriften på Coca-Cola ble laget i 1886 av apotekeren John S. Pemberton i Atlanta, USA, og i Norge kom Coca-Cola på markedet i 1926. Coca-Cola Norge eier og leder merkevarene mens Coca-Cola European Partners Norge AS (CCEPN) har ansvaret for produksjon, salg og distribusjon av Coca-Cola i Norge. Fra produksjonsanlegget på Lørenskog, like utenfor Oslo, markedsføres og distribueres Coca-Cola®, Coca-Cola uten sukker®, Coca-Cola light®, Fanta®, Sprite®, Sprite zero®, Urge®, TAB X-tra®, Glaceau Smartwater®, bonaqua®, Adez®, fuzetea®, Honest®, Powerade®, Minute Maid®, Kuli®, CHAQWA®. Coca-Cola European Partners Norge har rundt 600 ansatte i Norge, og Coca-Cola Company Norge har i overkant av 10 ansatte. Se www.coca-cola.no for mer informasjon.

Følg saker fra Coca-Cola European Partners Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Coca-Cola European Partners Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Coca-Cola European Partners Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom