Mattilsynet

Christl Kvam ny regiondirektør i Mattilsynet

Del

Christl Kvam (59) er ansatt som ny direktør i Mattilsynets region Øst. Kvam har lang ledererfaring fra næringsliv, politikk og forvaltning som statssekretær, leder for Akademikerne, regiondirektør i NHO, fylkesmann i Oppland og kommunedirektør i Hamar.

Foto: Jens Haugen
Foto: Jens Haugen

–  Jeg er veldig motivert av det oppdraget Mattilsynet har og mener det bare blir viktigere framover, sier Kvam. –  Samarbeid med tilsynsobjekter engasjerer meg, hvordan vi kan nå felles mål som økt mattrygghet og god dyrevelferd. Vi skal ikke finne fem feil, men veilede sånn at man blir bedre, sier hun.  

Kvam er gårdbruker i Biri, utdannet siviløkonom fra Norges handelshøyskole og har i tillegg Forsvarets sjefskurs, styrekandidatprogram fra BI og sykepleierutdanning. 

– Jeg gleder meg til å få en så mangfoldig og erfaren leder inn i den strategiske ledelsen av Mattilsynet. Vi har store oppgaver foran oss, og de perspektivene Christl tar med seg fra næringsutvikling og samarbeid i forvaltningen, vil vi ha nytte av i hele tilsynet, sier adm. dir. Ingunn Midttun Godal. 

Kvam tiltrer stillingen 1. september. Ingrid Elisabeth Bjerke-Mattson fungerer i stillingen fram til da. 

Nøkkelord

Bilder

Foto: Jens Haugen
Foto: Jens Haugen
Last ned bilde

Om Mattilsynet

Mattilsynet
Mattilsynet
Felles postmottak - postboks 383
2381 Brumunddal

22 40 00 00http://www.mattilsynet.no

Mattilsynet er eit statleg, landsdekkjande forvaltingsorgan som er med på å sikre forbrukarane trygg mat og trygt drikkevatn. Vi skal fremje folke-, plante- , fiske- og dyrehelse, miljøvennleg produksjon og etisk forsvarleg hald av fisk og dyr. Mattilsynet har også oppgåver i høve til kosmetikk og legemiddel og fører tilsyn med dyrehelsepersonell.

Mattilsynet sine roller er å utarbeide framlegg til, forvalte og rettleie om regelverk, føre eit risikobasert tilsyn, formidle informasjon og kunnskap og ha beredskap. Mattilsynet skal gi faglege råd til Landbruks- og matdepartementet, Nærings-og fiskeridepartementet og Helse- og omsorgsdepartementet.

Følg pressemeldinger fra Mattilsynet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Mattilsynet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Mattilsynet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom