Sony Music Norway

Christel Alsos slipper musikk og legger ut på vinterturné

Del

Det kan være nådeløst å stå på en scene, uten noe som helst slags filter mellom seg selv og publikum. Men det er nettopp der Christel Alsos føler at potensialet for å oppnå noe helt ekstraordinært ligger. "Jeg ønsker at de som er på konsert skal komme i kontakt med følelser de kanskje ikke vanligvis lar seg selv kjenne så mye på. At jeg kan berike en liten stund av livene deres".

Christel Alsos (c) André Løyning
Christel Alsos (c) André Løyning

Når Christel Alsos legger ut på vinterturné fredag 7. februar er det for å stoppe opp litt, og finne tilbake til kjernen av det hun driver med, kjernen i musikken. "De siste årene har jeg turnert heftig med ulike store bandkonstellasjoner. Et drømmescenario. Men nå er tiden inne for å la låtene få større plass i seg selv, med en enkel besetning og en annen sårbarhet" forteller hun. "Det føles både skikkelig skummelt, og veldig riktig. Det handler for meg om å stole på at en opplevelse kan føles større og sterkere ved å gjøre den mindre og mer sårbar".

Oppsettet hun reiser rundt med nå lar henne gjøre nettopp dette, komme helt inn til beinet på låtene og pusten i stemmen. "Nærheten til historiene bak, og stemningen i, sangene kommer enda tydeligere fram, og med det tror jeg at publikum og jeg kommer enda nærmere hverandre." 

I denne forbindelse har Christel funnet fram låtene "Where The Light Is" og "Molly Part II" som aldri kom med i hovedutgivelsene sine, henholdsvis "Closing the Distance" i 2007 og "At That Time of the Night" i 2016. Utelatt, men de har alltid vært som "darlingene" i uttrykket "kill your darlings" i prosessen rundt å sette sammen et album. "Where the Light Is" fikk riktignok ligge som et gjemt spor helt på slutten av den fysiske versjonen av albumet, men ingen av dem ble utgitt digitalt. Før nå, for nå har anledningen altså budt seg slik at de blir tilgjengelige, som en morsom kuriositet for de spesielt interesserte.

"Molly Part II er en historie om moren til Nick drake, Mary (Molly) Drake. Den handler om å være nær pårørende for de som sliter i livet og det ubarmhjertige i å ikke kunne redde de som ikke vil reddes." forteller Christel "Den ble brukt i en annen versjon på albumet, "Molly" som var riktig i den sammenhengen, men i denne versjonen kommer historien frem på en annen måte."

"Where the light is er en sang om det umistelige håpet, midt i natten, midt i håpløsheten. Om å stå stødig i seg selv, til tross for alt det flyktige rundt en. Jeg sto midt i en merkelig fase i livet mitt, hvor jeg hadde den ungdommelige selvsikkerheten. Jeg var så ung, men følte meg samtidig voksen og erfaren. Og midt i den krysningen var jeg veldig skjør. Jeg husker veldig godt innspillingen, som var et onetake kl. 01:30 i et mørkt studio med masse stearinlys og dette pumpeorgelet, som minte meg om mormor. Det var veldig viktig for meg å ikke pusse på alt det uperfekte i opptaket, men beholde skakk tråing og skakk vokal. På den måten føles låten nå som en liten tidskapsel som fanget akkurat det øyeblikket, en natt i 2006." utdyper Christel, og fortsetter "Nå er jeg på et sted hvor jeg begynner å bli eldre, men er fremdeles mellom å være ung og være gammel og er nok litt skjør i det også. Jeg synes låten er litt fin å ta frem nå, for å minne meg selv på hva som bor i min egen musikalske kjerne og ta det med meg på veien videre."

Låtene er tilgjengelig fra fredag 7. februar. Samme dato legger Christel Alsos ut på vinterturnéen hvor hver by og hvert publikum er forskjellig, men noe er alltid likt. For på beste rockestjerne-vis sender Christel en kravliste. Og det dreier seg ikke bare om kvaliteten på høyttalere og annet teknisk, for på bakrommet må hun ha Twist og saltstenger. "Det er kanskje ikke så rock n roll. Men farmor pleide alltid ha et eller annet stående fremme når vi kom på besøk, og Twist og saltstenger var mine favoritter. Så da blir enhver backstage litt hyggeligere og mer hjemkoselig."

Fullstendig turnéoversikt

07.02 Fosnavåg, Fosnavåg Konserthus 

08.02 Kristiansund, Kulturfabrikken 

09.02 Ålesund, Parken Kulturhus

14.02 Flekkefjord, Flekkefjord Kultursenter Spira

15.02 Sandnes, Sandnes Kulturhus

21.02 Sandnessjøen, Kulturbadet Sandnessjøen 

22.02 Bodø, Stormen Konserthus

18.03 Jessheim, Ullensaker Kultursenter 

19.03 Drammen, Drammens Teater

20.03 Asker, Asker Kulturhus 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Christel Alsos (c) André Løyning
Christel Alsos (c) André Løyning
Last ned bilde

Lenker

Om Sony Music Norway

Sony Music Norway
Sony Music Norway
Gjerdrums vei 10A
0484 Oslo

+47 22 88 00 00http://www.sonymusic.no

Vi er Norges ledende plateselskap, og representerer et bredt spekter av aktive internasjonale og norske artister, i tillegg til en omfattende katalog av stor musikkhistorisk betydning, kvalitet og innflytelse.

I Sony Music Entertainment Norway respekterer og beundrer vi våre artister og vi er stolte av å kunne representere og støtte deres visjoner og kreative tiltak. Vi er 40 ansatte som medvirker til å skape et vekstgrunnlag som fremmer musikkens utvikling og som skaper det gode arbeidsmiljøet som kjennetegner oss som virksomhet.

Sony Music Entertainment Norway A/S utgir bl.a. Beyoncé, Madcon, The Chainsmokers, Kygo, Alan Walker, Maria Mena, Camila Cabello, Jesper Jenset, Khalid, Rat City, Calvin Harris, Stina Talling, Miley Cyrus, HAYES, Justin Timberlake, Katastrofe, EMIR, Amanda Delara, Foo Fighters, Morgan Sulele, Ina Wroldsen, Hkeem, P!nk, Lars Vaular, Bruce Springsteen m.fl.

Følg saker fra Sony Music Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sony Music Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Sony Music Norway

Travis Scott slipper ny singel og musikkvideo25.9.2020 07:30:00 CESTPressemelding

Travis Scott slipper i dag sin nye singel og musikkvideo «FRANCHISE», sammen med Young Thug og M.I.A. HØR DEN HER: https://TravisScott.lnk.to/FRANCHISE Sangen kommer med en offisiell musikkvideo regissert av Travis Scott og White Trash Tyler, filmet i Michael Jordans legendariske herregård i Chicago. SE DEN HER: https://TravisScott.lnk.to/FRANCHISEOfficial Musikkvideoen ble premiert på IMAX-kinoer i USA i går, i forkant av visningen av Christopher Nolans film TENET, hvis lydspor også inneholder Travis Scott-låten «The Plan». I tillegg til den offisielle musikkvideoen slippes det også tre alternative videoer for å fullføre «FRANCHISE»-verdenen; en lyric-video, en visualizer og etinnblikk i studioet. Link: https://travisscott.lnk.to/FRANCHISELyricVideo Link: https://travisscott.lnk.to/FRANCHISEVisualizer Link: https://travisscott.lnk.to/FRANCHISECactusSlatt Artwork er laget av den verdenskjente samtidskunstneren George Condo. Kan sees HER, samt ligger også som vedlegg lenger ned i presse

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom