Caritas Norge

Caritas kritiserer bistandskutt

Del

For å dekke økte asylkostnader tar regjeringen penger fra bistandsbudsjettet. Caritas mener dette er prinsipielt uheldig.

Caritas er kritiske til at regjeringen kutter i støtten til matsikkerhetsprosjekter.
Caritas er kritiske til at regjeringen kutter i støtten til matsikkerhetsprosjekter.

Regjeringen foreslår i sitt forslag til revidert statsbudsjett å bruke 112.3 millioner bistandskroner til å dekke opp økte kostnader knyttet til flyktningankomster. Caritas Norge reagerer på denne omdisponeringen, og mener regjeringen bør finne rom til å løse begge oppgaver uten reduksjoner.

- Som et av verdens rikeste land bør staten Norge unngå å kutte i bistanden til noen av verdens fattigste land, selv om antallet flyktninger til Norge øker, sier generalsekretær Martha Rubiano Skretteberg.

Samlet foreslår regjeringen å kutte i posten for matsikkerhet, et av Caritas Norges viktigste satsningsområder, med 11 millioner kroner. Dette betyr 9 millioner færre kroner som kan brukes til å forberede fattige i land som DR Kongo og Uganda på en verden der klimaet gjør matproduksjon vanskeligere.

- I en tid med klimaendringer som forverrer forholdene for de aller fattigste er arbeidet for økt matsikkerhet og bekjempelse av sult noe av det viktigste som finnes. Derfor synes vi det er trist at regjeringen velger å kutte i akkurat denne posten, sier Skretteberg.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Caritas er kritiske til at regjeringen kutter i støtten til matsikkerhetsprosjekter.
Caritas er kritiske til at regjeringen kutter i støtten til matsikkerhetsprosjekter.
Last ned bilde
Generalsekretær i Caritas Norge, Martha Rubiano Skretteberg.
Generalsekretær i Caritas Norge, Martha Rubiano Skretteberg.
Last ned bilde

Om Caritas Norge

Caritas Norge
Caritas Norge
Storgata 38
0182 Oslo

+47 23 33 43 60http://www.caritas.no

Globale utfordringer – lokale løsninger

Caritas Norge er en hjelpeorganisasjon som arbeider for å bedre hverdagen for mennesker i Norge og i land i Europa, Afrika, Asia og Latin-Amerika. Caritas Norge ble opprettet 1952 som Norsk Katolsk Flyktningehjelp. I 1964 ble Caritas Norge en selvstendig stiftelse. Styret er Caritas Norges øverste organ og blir valgt av rådsmøtet, hvor alle menighetene i Den katolske kirken i Norge har stemmerett. Les mer om Caritas Norges organisering i Caritas Norges vedtekter.

Følg saker fra Caritas Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Caritas Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Caritas Norge

Climate change: An insurmountable obstacle to achieving zero hunger?14.10.2019 14:33:10 CEST | Pressemelding

The Zero Hunger Conference 2019 gathers experts and practitioners on World Food Day, on October 16, to discuss solutions to the greatest dilemma in our time – sustainable food systems. After decades of decline, malnutrition began to increase in 2015, and more than 821 million people suffer from hunger in the world today. Ten years before the deadline, it is clear that the 2030 zero hunger target will not be achieved unless we manage to get back on track. The conference will last from 09.00 to 13.00.

Caritas gratulerer Abiy Ahmed11.10.2019 14:13:54 CEST | Pressemelding

Caritas Norge gratulerer Etiopias statsminister Abiy Ahmed med tildelingen av Nobels Fredspris. Han får prisen for fredsavtalen mellom Etiopia og Eritrea, som markerte slutten på tiår med krig mellom de to nabolandene. - Det er all grunn til å applaudere tildelingen av fredsprisen til Abiy Ahmed. Fredsforhandlingene han forpliktet seg til i det han ble valgt til president endte i en avtale som avsluttet en lang og komplisert konflikt, sier generalsekretær i Caritas Norge, Martha Rubiano Skretteberg. Eritrea var i en føderasjon med Etiopia frem til 1993, da landet ble selvstendig etter 30 år med frigjøringskamp. Det brøt ut en grensekrig mellom landene fra 1998-2000. Fredsavtalen som ble signert i år 2000 ble aldri respektert av partene, og de to landene har befunnet seg i en «no war/no peace»-situasjon siden den gang. Da statsminister Abiy Ahmed ble tilsatt prioriterte han fredssamtaler med Eritrea, aksepterte den internasjonale Alger-avtalen fra 2000 og fikk dermed slutt på den lange