Caritas Norge

Caritas følger situasjonen på Filippinene

Del

Caritas følger den alvorlige situasjonen på Filippinene tett. Per nå er mer enn 5 000 familier evakuert.

Taal-vulkanens utbrudd har ført til evakueringen av 5 000 familier.
Taal-vulkanens utbrudd har ført til evakueringen av 5 000 familier.

I går registrerte filippinske myndigheter et utbrudd fra vulkanen Taal. Det er per nå registrert 144 utbrudd fra vulkanen, og mer enn 5 000 familier har evakuert fra sine hjem i Taal-regionen og befinner ser i 75 evakueringssentre. Til sammen anslås det at mer enn 200 000 mennesker fra 22 landsbyer kan være rammet av de kraftige utbruddene. Filippinske myndigheter varsler også at det kan komme flere utbrudd fra den aktive vulkanen.
– Caritas Norge fortsetter, i samarbeid med våre partnere på Filippinene, å følge situasjonen nøye, sier leder for utlandsarbeid i Caritas, Marit Sørheim.

Caritas Filippinene har siden i går bidratt med støtte til de som er evakuert. Caritas koordinerer også med mange ulike aktører for å kunne bidra med rent vann til de som er rammet. Caritas er et av verdens største humanitære nettverk og har lang erfaring med å koordinere nødhjelp og annen støtte under og etter naturkatastrofer som rammer Filippinene årlig.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Taal-vulkanens utbrudd har ført til evakueringen av 5 000 familier.
Taal-vulkanens utbrudd har ført til evakueringen av 5 000 familier.
Last ned bilde
Caritas Filippinene har satt krisestab, og bidrar i koordineringen av redningsarbeidet.
Caritas Filippinene har satt krisestab, og bidrar i koordineringen av redningsarbeidet.
Last ned bilde

Om Caritas Norge

Caritas Norge
Caritas Norge
Storgata 38
0182 Oslo

+47 23 33 43 60http://www.caritas.no

Globale utfordringer – lokale løsninger

Caritas Norge er en hjelpeorganisasjon som arbeider for å bedre hverdagen for mennesker i Norge og i land i Europa, Afrika, Asia og Latin-Amerika. Caritas Norge ble opprettet 1952 som Norsk Katolsk Flyktningehjelp. I 1964 ble Caritas Norge en selvstendig stiftelse. Styret er Caritas Norges øverste organ og blir valgt av rådsmøtet, hvor alle menighetene i Den katolske kirken i Norge har stemmerett. Les mer om Caritas Norges organisering i Caritas Norges vedtekter.

Følg pressemeldinger fra Caritas Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Caritas Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Caritas Norge

Climate change: An insurmountable obstacle to achieving zero hunger?14.10.2019 14:33:10 CEST | Pressemelding

The Zero Hunger Conference 2019 gathers experts and practitioners on World Food Day, on October 16, to discuss solutions to the greatest dilemma in our time – sustainable food systems. After decades of decline, malnutrition began to increase in 2015, and more than 821 million people suffer from hunger in the world today. Ten years before the deadline, it is clear that the 2030 zero hunger target will not be achieved unless we manage to get back on track. The conference will last from 09.00 to 13.00.

Caritas gratulerer Abiy Ahmed11.10.2019 14:13:54 CEST | Pressemelding

Caritas Norge gratulerer Etiopias statsminister Abiy Ahmed med tildelingen av Nobels Fredspris. Han får prisen for fredsavtalen mellom Etiopia og Eritrea, som markerte slutten på tiår med krig mellom de to nabolandene. - Det er all grunn til å applaudere tildelingen av fredsprisen til Abiy Ahmed. Fredsforhandlingene han forpliktet seg til i det han ble valgt til president endte i en avtale som avsluttet en lang og komplisert konflikt, sier generalsekretær i Caritas Norge, Martha Rubiano Skretteberg. Eritrea var i en føderasjon med Etiopia frem til 1993, da landet ble selvstendig etter 30 år med frigjøringskamp. Det brøt ut en grensekrig mellom landene fra 1998-2000. Fredsavtalen som ble signert i år 2000 ble aldri respektert av partene, og de to landene har befunnet seg i en «no war/no peace»-situasjon siden den gang. Da statsminister Abiy Ahmed ble tilsatt prioriterte han fredssamtaler med Eritrea, aksepterte den internasjonale Alger-avtalen fra 2000 og fikk dermed slutt på den lange