Caritas Norge

Caritas: - Positive matsikkerhetsløfter

Del

Caritas Norge er glade for at regjeringen nå lover å sette matsikkerhet høyere på bistandsagendaen, slik organisasjonen lenge har ønsket.

Caritas Norge mener det er positivt at regjeringen vil øke satsingen på matsikkerhet for noen av verdens aller fattigste.
Caritas Norge mener det er positivt at regjeringen vil øke satsingen på matsikkerhet for noen av verdens aller fattigste.

I Granavolden-plattformen peker regjeringen på viktigheten av å øke tilskuddene til klimatilpasset landbruk i bistandsbudsjettet, og lover å trappe opp bistanden til matsikkerhetsarbeid de neste årene. Dette er en utvikling Caritas mener gir grunn til optimisme.

– Klimaendringene er en av de viktigste årsakene til at seks millioner flere sultet i fjor, sammenlignet med året før. Derfor er det å sørge for at jordbruket tilpasses til et endret klima avgjørende for å nå målet om å utrydde sult innen 2030. For å nå det målet må vi se en kraftig opptrapping av midlene som går til klimatilpasset jordbruk i forhold til i dag, sier generalsekretær i Caritas Norge, Martha Rubiano Skretteberg.

Matsikkerhet gir utvikling

Hun understreker også at det å sørge for matsikkerhet er avgjørende for utvikling i noen av verdens fattigste land.

– Omtrent halvparten av de som rammes av sult i dag er barn. Den sulten som rammer barn får konsekvenser på sikt, fordi den ofte rammer framtidig helse, utdanning og yrkesdeltakelse. Uten at alle familier får matsikkerhet kan ikke noen av verdens fattigste land oppleve utvikling.

Fornøyde med prioritering av de fattigste

Caritas Norge har tidligere engasjert seg sterkt i kampen for at regjeringen bør prioritere bistand til småbrukere i de aller fattigste landene. Dette fordi investeringer i landbruket er mer enn dobbelt så effektivt som investeringer i andre sektorer for å bekjempe fattigdom.

– Derfor er det positivt at regjeringen nå vil prioritere også glemte konflikter i noen av verdens fattigste land, sier Skretteberg.

Samtidig sier Caritas Norge seg fornøyd med at regjeringen følger opp det som lenge har vært et ønske for organisasjonen, nemlig at bistand og nødhjelp skal ses mer i sammenheng.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Caritas Norge mener det er positivt at regjeringen vil øke satsingen på matsikkerhet for noen av verdens aller fattigste.
Caritas Norge mener det er positivt at regjeringen vil øke satsingen på matsikkerhet for noen av verdens aller fattigste.
Last ned bilde
Generalsekretær i Caritas Norge, Martha Rubiano Skretteberg
Generalsekretær i Caritas Norge, Martha Rubiano Skretteberg
Last ned bilde

Om Caritas Norge

Caritas Norge
Caritas Norge
Storgata 38
0182 Oslo

+47 23 33 43 60http://www.caritas.no

Globale utfordringer – lokale løsninger

Caritas Norge er en hjelpeorganisasjon som arbeider for å bedre hverdagen for mennesker i Norge og i land i Europa, Afrika, Asia og Latin-Amerika. Caritas Norge ble opprettet 1952 som Norsk Katolsk Flyktningehjelp. I 1964 ble Caritas Norge en selvstendig stiftelse. Styret er Caritas Norges øverste organ og blir valgt av rådsmøtet, hvor alle menighetene i Den katolske kirken i Norge har stemmerett. Les mer om Caritas Norges organisering i Caritas Norges vedtekter.

Følg saker fra Caritas Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Caritas Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Caritas Norge

Climate change: An insurmountable obstacle to achieving zero hunger?14.10.2019 14:33:10 CEST | Pressemelding

The Zero Hunger Conference 2019 gathers experts and practitioners on World Food Day, on October 16, to discuss solutions to the greatest dilemma in our time – sustainable food systems. After decades of decline, malnutrition began to increase in 2015, and more than 821 million people suffer from hunger in the world today. Ten years before the deadline, it is clear that the 2030 zero hunger target will not be achieved unless we manage to get back on track. The conference will last from 09.00 to 13.00.

Caritas gratulerer Abiy Ahmed11.10.2019 14:13:54 CEST | Pressemelding

Caritas Norge gratulerer Etiopias statsminister Abiy Ahmed med tildelingen av Nobels Fredspris. Han får prisen for fredsavtalen mellom Etiopia og Eritrea, som markerte slutten på tiår med krig mellom de to nabolandene. - Det er all grunn til å applaudere tildelingen av fredsprisen til Abiy Ahmed. Fredsforhandlingene han forpliktet seg til i det han ble valgt til president endte i en avtale som avsluttet en lang og komplisert konflikt, sier generalsekretær i Caritas Norge, Martha Rubiano Skretteberg. Eritrea var i en føderasjon med Etiopia frem til 1993, da landet ble selvstendig etter 30 år med frigjøringskamp. Det brøt ut en grensekrig mellom landene fra 1998-2000. Fredsavtalen som ble signert i år 2000 ble aldri respektert av partene, og de to landene har befunnet seg i en «no war/no peace»-situasjon siden den gang. Da statsminister Abiy Ahmed ble tilsatt prioriterte han fredssamtaler med Eritrea, aksepterte den internasjonale Alger-avtalen fra 2000 og fikk dermed slutt på den lange