Den Norske Opera & Ballett

Camilla Spidsøe tildelt Aase Byes Minnepris for 2018

Del

Ballettsolist og samtidsdanser Camilla Spidsøe ble tildelt prisen etter Nasjonalballettens fremføring av Vårofferet i Operaen onsdag 27. februar.

Foto: Erik Berg
Foto: Erik Berg

Prisvinneren ble overrasket foran en fullsatt sal da Bjarte Hjelmeland entret Hovedscenen for å overrekke prisen. Aase Byes Minnepris er en av de høyeste æresbevisninger en norsk scenekunstner kan tildeles. Prispengene er på 100.000 kroner. 

– Camilla Spidsøe er en strålende danser, med en unik energi og lidenskap for sin kunstform. Hun berører publikum og inspirerer alle som jobber med henne, sa Bjarte Hjelmeland som er styreleder for Aase Byes legat. 

Blant tidligere prisvinnere finner vi kjente skuespillere som Lise Fjeldstad, Bjarte Hjelmeland og Anne Marit Jacobsen, og framstående musikere som Solveig Kringlebotn og Knut Skram. 

Spidsøe er solist i Nasjonalballetten og har i mange år vært regnet som en av landets fremste dansere. I 10 år var hun danser i Carte Blanche, Norges nasjonale kompani for samtidsdans. I løpet av karrieren har Spidsøe mottatt en rekke priser og utmerkelser for sitt arbeid. Hun er en ettertraktet danser blant anerkjente koreografer og har fått mange roller skapt for seg. 

Aase Bye var en av norsk teaters største kunstnere i mellomkrigstiden, og de første tiårene etter annen verdenskrig. Hun testamenterte alt hun eide til «Aase Byes legat for fortjente kunstnere». Legatets styre deler årlig ut Aase Byes pris til en slik fortjent kunstner.

Nøkkelord

Kontakter

For mer informasjon, vennligst kontakt:
Kommunikasjonsrådgiver Ole-Morten Vestby / omv@operaen.no / 97076610

Bilder

Foto: Erik Berg
Foto: Erik Berg
Last ned bilde
Foto: Erik Berg
Foto: Erik Berg
Last ned bilde

Om Den Norske Opera & Ballett

Den Norske Opera & Ballett
Den Norske Opera & Ballett
Kirsten Flagstads pl. 1
0150 Oslo

21 42 21 21http://www.operaen.no

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg saker fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den Norske Opera & Ballett

Kveldens forestillinger av Lyset på Nasjonalballetten i Operaen avlyses8.10.2020 14:34:52 CESTPressemelding

Vi har i dag mottatt en bekymringsmelding fra Statsbygg om at takplatene under balkongene i publikumsområdet på Hovedscenen i Operaen må sikres bedre. Vi har derfor i samråd med Statsbygg besluttet å avlyse kveldens tre forestillinger av Lyset på Nasjonalballetten. Berørte områder er stengt av og sikres nå av Statsbygg. Avlysningen gjelder foreløpig kun kveldens forestillinger torsdag 8.10. Publikum med billetter varsles nå. Vi beklager dette, men publikums sikkerhet kommer først.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom