Bane NOR Eiendom

Byggestart i Mysen

Del
Mens det er lite byggeaktivitet generelt i landet, setter Bane NOR Eiendom spaden i jorda i Mysen.
Sagtomta, fasade sør. Illustrasjon: Lightroomstudio
Sagtomta, fasade sør. Illustrasjon: Lightroomstudio

Det er et tregt boligsalgsmarked i Norge, leser vi i nyhetene. Bane NOR Eiendom opplever ikke det samme og annonserer byggestart for knutepunktprosjektet rett ved Mysen stasjon. Fra Mysen stasjon går det 1-2 tog i timen. Stasjonen ligger på Østre linje som kjører via Ski på vei til Oslo. Det er mange som pendler både til Ski og Oslo S fra Mysen.

Knutepunktutvikling

Utviklingsdirektør i Bane NOR Eiendom, Morten Austestad, forteller: - Folk vil bo sentralt og ved togstasjoner. Boligsalg har ikke gått ned for oss som er landets ledende knutepunktutvikler. Vi tilbyr leiligheter og kontorer der folk lett kan bruke kollektivt, og det er det mange som ønsker seg.

Prosjektet på Mysen skal huse leiligheter, næring og Indre Østfold kommunes nye helsestasjon. Når det står ferdig vil det føre til enda mer aktivitet i sentrum av det som er en av Østlandets mest attraktive småbyer.

Prisrekord

Byggeprosjektet har fått navnet S16 Sagtomta Mysen etter stedsnavnet Sagtomta og fordi denne tomten var omtalt som S16 i områdereguleringsplanen fra 2015. 10 av de 44 leiligheten som er planlagt, er allerede solgt gjennom Aktiv som er prosjekts megler. Toppleiligheten tangerte prisrekorden i området da den ble solgt for 9.3 millioner kroner.

Godt samarbeid med kommunen

Prosjektsjef i Bane NOR Eiendom, Jacob Aars-Rynning sier: - Indre Østfold kommune og Eidsberg Sparebank har vært pådrivere for dette viktige stedsutviklingsprosjektet og samarbeidet med dem har vært svært godt. Vi ser frem til et fortsatt godt samarbeid i den videre utviklingen av Sagtomta hvor det skal bygge mange flotte boliger og attraktive næringsarealer.

Bane NOR Eiendoms investering i Mysen er en del av flere enkeltinvesteringer i Bankkvartalet som til sammen nærmer seg en halv milliard kroner. Med dette er Mysen bedre rigget for innbyggerveksten kommunen vet kommer.

Fornøyd ordfører

Ordfører i Indre Østfold, Saxe Frøshaug, er godt fornøyd med det gode samarbeidet med Bane Nor Eiendom og deres partnere så langt, og ser fram til å utvikle et svært spennende sentrumsområde videre.  

- Dette er svært gode nyheter for Mysen og Indre Østfold kommune. Vi er veldig glade for at dette prosjektet endelig blir realisert. Utbyggingen av Sagtomta er stedsutvikling i praksis og det vil gi et viktig løft for Mysen. Når prosjektet står ferdig, vil Mysen være et viktig knutepunkt og godt rustet til å møte befolkningsveksten som kommer. Kommunens nye helsestasjon skal flytte inn her, og det betyr at vi kan tilby våre yngste innbyggere og deres foreldre gode tjenester i splitter nye lokaler. Det gleder vi oss til, sier ordfører Saxe Frøshaug.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Sagtomta, fasade sør. Illustrasjon: Lightroomstudio
Sagtomta, fasade sør. Illustrasjon: Lightroomstudio
Last ned bilde
Jacob Aars-Rynning
Jacob Aars-Rynning
Last ned bilde

Om Bane NOR Eiendom

Bane NOR Eiendom
Bane NOR Eiendom
Schweigaards gate 33
0191 Oslo

22 45 50 00https://banenoreiendom.no

Norges ledende knutepunktutvikler

Bane NOR Eiendom AS eier, forvalter og utvikler all jernbaneeiendom i Norge. Porteføljen har en anslått brutto verdi på 23,6 milliarder kroner og omfatter stasjoner, jernbanetilknyttede service- og driftsbygg, næringsbygg, boliger og tomter. De fleste eiendommene er sentralt plassert ved kollektivknutepunkter og langs jernbanen.

Vi utvikler moderne og miljøvennlige boliger og næringsbygg og bidrar aktivt til by- og stedsutviklingen i Norge. På stasjonene tilbyr vi gode fasiliteter til de reisende, legger til rette for hyggelige serveringssteder og fine butikker og tilbyr bil- og sykkelparkering. Til togoperatørene tilbyr selskapet funksjonelle og moderne verksteder, terminaler og driftsbygg.

Våre 150 ansatte håndterer en portefølje på 926 bygg og ca. 3.000 leiekontrakter, og over 200 pågående eiendomsutviklingsprosjekter. De årlige investeringene utgjør ca. 1,3 milliarder kroner.

Bane NOR Eiendom AS er en del av Bane NOR-konsernet og har som samfunnsoppdrag å utvikle attraktive knutepunkt som får flere til å velge toget..

Følg pressemeldinger fra Bane NOR Eiendom

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Bane NOR Eiendom på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Bane NOR Eiendom

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom