Nye Veier

Bygger ny døgnhvileplass på Rudshøgda

Del

Nye Veier har inngått avtale med det lokale firmaet Hatterud Maskin AS om etablering av ny døgnhvileplass ved nye E6 på Rudshøgda i Ringsaker. Døgnhvileplassen skal ha plass til minst 20 vogntog og anlegget skal stå klart innen utgangen av 2022.

Prosjektsjef Jarle Kristian Tangen i Nye Veier og Per Hatterud i Hatterud Maskin.
Prosjektsjef Jarle Kristian Tangen i Nye Veier og Per Hatterud i Hatterud Maskin.

Kontrakten som er inngått mellom Nye Veier og Hatterud har en samlet verdi på nesten 20 millioner kroner fordelt over 12 år.

- Etableringen av døgnhvileplassen er et viktig suksesskriterium for Nye Veiers utbygging av ny trafikksikker firefeltsvei gjennom Innlandet. E6 er en av Norges viktigste næringsveier og det er viktig at sjåførene, som har arbeidsdagen sin på veien, får et godt tilbud til pauser og hviletid. Mange av sjåførene kjører lange distanser, både innad i regionen, men også til og fra andre landsdeler og utlandet, og da passer det godt med et kvalitetsstopp på Rudshøgda. En god døgnhvileplass er viktig for sjåførenes arbeidsforhold og trafikksikkerheten på veien, sier Jarle Kristian Tangen, prosjektsjef i Nye Veier.

Kontrakten med Hatterud omfatter både bygging og drift av døgnhvileplassen.

- Det er positivt for alle parter at vi nå har blitt enige med en lokal aktør med god kjennskap til Rudshøgda og Ringsaker. Hatterud skal stå for byggingen av hele anlegget og de får også ansvaret for å drifte plassen i 12 år, noe som i seg selv betyr lokal verdiskaping og arbeidsplasser i mange år fremover, sier Tangen.

Døgnhvileplassen gir plass til minst 20 vogntog og halvparten av parkeringsplassene skal være store nok til å ivareta de lange modulvogntogene. Oppstillingsplassene skal ha tilgang til strøm for fryse- og kjølebiler og det skal etableres et moderne dusj- og toalettanlegg for sjåførene.

Lastebileiernes egen organisasjon, Norges Lastebileierforbund (NLF), ser frem til at yrkessjåførene får ta i bruk den nye døgnhvileplassen.

- Vi har gledet oss til etableringen av døgnhvileplassen helt siden det ble besluttet bygging av ny E6, og vi har jobbet aktivt sammen med både kommunen og Nye Veier for å få til en løsning. At døgnhvileplassen nå blir etablert på Rudshøgda, der det allerede er mye næringsaktivitet, er svært positivt og yrkessjåførene ser virkelig frem til å ta den i bruk når den står klar neste år, sier Guttorm Tysnes, regionleder i NLF Innlandet.

Daglig leder Kim Brandsnes i Rudshøgda Næringsforening er både stolt og glad over at valget falt på Rudshøgda.

- Rudshøgda Næringsforening har jobbet med plassering av døgnhvileplass til Rudshøgda helt siden 2017, og det er veldig artig at det nå blir en realitet. Rudshøgda har et rikt næringsliv hvor brorparten er store industri, transport- og handelsvirksomheter. Rudshøgda er et sentralt knutepunkt, og fasilitetene for sjåførene ligger allerede til rette med kort avstand til butikk, bensinstasjon, kro og vaskeanlegg. I tillegg bugner det av kultur og turstier for de som ønsker å bevege seg litt i hviletiden, sier Brandsnes.

Planarbeidet for den nye døgnhvileplassen starter nå og Per Hatterud melder at de forventer at hele anlegget står klart til bruk i løpet av neste sommer.

Nøkkelord

Bilder

Prosjektsjef Jarle Kristian Tangen i Nye Veier og Per Hatterud i Hatterud Maskin.
Prosjektsjef Jarle Kristian Tangen i Nye Veier og Per Hatterud i Hatterud Maskin.
Last ned bilde
De ser frem til bygging og åpning av ny døgnhvileplass på Rudshøgda: Kim Brandsnes (Rudshøgda Næringsforening),  Guttorm Tysnes (NLF), Per Hatterud (Hatterud Maskin) og Jarle Kristian Tangen (Nye Veier).
De ser frem til bygging og åpning av ny døgnhvileplass på Rudshøgda: Kim Brandsnes (Rudshøgda Næringsforening), Guttorm Tysnes (NLF), Per Hatterud (Hatterud Maskin) og Jarle Kristian Tangen (Nye Veier).
Last ned bilde
Den nye døgnhvileplassen på Rudshøga skal gi plass til minst 20 vogntog. (Foreløpig ideskisse).
Den nye døgnhvileplassen på Rudshøga skal gi plass til minst 20 vogntog. (Foreløpig ideskisse).
Last ned bilde

Om Nye Veier

Nye Veier
Nye Veier
Kjøita 6
4630 Kristiansand

+47 479 72 727http://www.nyeveier.no

Nye Veier er et fullt ut statlig eid aksjeselskap. Selskapets oppgaver omfatter å planlegge, bygge, drifte og vedlikeholde viktige hovedveier. Disse binder landet vårt sammen, og knytter Norge til hovedveier i utlandet. Nye Veier skal være en slank og effektiv byggherreorganisasjon, med et mål om å sikre helhetlig og kostnadseffektiv utbygging og drift av trafikksikre hovedveier.

Denne infrastrukturen vil raskt styrke næringslivets konkurranseevne, gi innbyggere mer effektiv, forutsigbar og tryggere veitransport og mer vei for pengene. 

Selskapets verdier er "Fornyer", "Forbedrer" og "Forsikrer".

Følg pressemeldinger fra Nye Veier

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nye Veier på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nye Veier

Anleggsarbeid for ny E18 har startet ved Kokkersvold i Porsgrunn17.6.2021 11:41:09 CEST | Aktuelt

- Arbeidet med anleggsvei ved Kokkersvold i Porsgrunn begynner i juni og markerer starten på byggingen av ny E18 mellom Langangen og Rugtvedt. Anleggsveien som nå er under bygging skal gi tilgang til området ved Blåfjell og Kokkersvold. Det er det franske entreprenørselskapet EIFFAGE som skal bygge to tuneller til ny firefelts E18 på oppdrag for Nye Veier, sier Morten Lossius, prosjektsjef i Nye Veier for E18 Langangen-Rugtvedt.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom