Byggenæringens Landsforening

Byggenæringen vurderer nye varianter av bemanningstjenester

Del
I den siste tiden – etter at begrensningene i innleiereglene ble vedtatt i arbeidsmiljøloven - har flere medlemsbedrifter tatt kontakt med Byggenæringens Landsforening i forbindelse med at de har fått tilbud om nye tjenester fra bemanningsforetak som de tidligere hadde avtaler med.

Det har blitt såpass mange henvendelser at foreningen nå har lagt ut en offentlig tilgjengelig vurdering av fem ulike varianter. - Som media har skrevet om den siste tiden tilbys mange av våre medlemmer nye varianter av bemanningstjenester i disse dager. Derfor går vi i disse dager ut med vår vurdering av fem ulike varianter av bemanningstjenester som våre medlemmer har fått tilbud om, sier Nina Solli, adm. direktøri Byggenæringens Landsforening (BNL).De ulike variantene BNL så på er: 

  1. Arbeidsformidling/rekruttering 
  2. Arbeidsformidling av selvstendig oppdragstakere 
  3. Bemanningsforetak legger om driften til å bli entreprenørvirksomhet 
  4. Samarbeidsavtale mellom bemanningsforetak og bedrift 
  5. Bemanningsforetak kjøpes opp av tidligere innleier og fungerer som internt bemanningsbyrå i konsernet 

Selv med de vedtatte innleiebegrensningene vil det fortsatt finnes lovlige alternative måter å knytte til seg arbeidskraft på. - Noen varianter fremstår som lovlige private arbeidsformidlingsoppdrag, mens andre tjenestetilbud kan være i en gråsone og i noen tilfeller være fordekt innleie. BNL anbefaler derfor at medlemsbedriftene undersøker de mulighetene som finnes, og vi ber samtidig bedriftene være oppmerksomme på å unngå omgåelser av nytt regelverk, avslutter Solli.

Nøkkelord

Kontakter

Trond Cornelius BrekkeKommunikasjonssjef og samfunnskontaktByggenæringens Landsforening

Tel:40241000trond@bnl.no

Bilder

Lenker

Om Byggenæringens Landsforening

Byggenæringens Landsforening
Byggenæringens Landsforening
Postboks 7187 Majorstuen
0307 OSLO

23 08 75 00http://www.bnl.no

BNL er en paraplyorganisasjon for 15 bransjer i byggenæringen som har over 3400 medlemsbedrifter og sysselsetter mer enn 70 000 ansatte. BNL ble etablert i 1997 og er i dag den nest største landsforeningen i NHO.

BNL organiserer industri og eiendomsbedrifter, samt utøvende håndverkere og entreprenører.

BNL  tilbyr medlembedriftene veiledning i kollektiv og individuell arbeidsrett, tilgang på prognoser og annen rådgivning.

Følg pressemeldinger fra Byggenæringens Landsforening

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Byggenæringens Landsforening på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Byggenæringens Landsforening

Nytt kompetansetilbud innen bærekraft til byggenæringen6.3.2023 14:56:58 CET | Pressemelding

Byggenæringen står for 20% av klimagassutslippene, og disse skal ned. Nye materialer, ny teknologi og mer effektiv bygging og drift må fases inn, og det stiller nye krav til fagarbeidere og funksjonærer i næringen. Regjeringen bevilger nå flerfoldige millioner til bransjeprogram for kompetanseutvikling, slik at bedrifter og tillitsvalgte kan samarbeide med utdanningstilbydere om å utvikle korte bærekraftmoduler tilpasset byggenæringen.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom