First House

Business for Peace Awards 2014 – Richard Branson og fem andre prisvinnere i Oslo rådhus 15. mai

Del

Business for Peace Awards 2014 – Internasjonale næringslivstopper samles i Oslo med Richard Branson og fem andre prisvinnere i Oslo rådhus 15. mai Et stort antall internasjonale næringslivstopper møtes i Oslo 15. mai under Business for Peace Summit 2014. Arrangementet toppes av Oslo Business for Peace Award i Oslo rådhus kl 1700. Her vil Richard Branson sammen med fem andre rollemodeller i internasjonalt næringsliv få sine priser og bli intervjuet av den kjente nyhetsankeret Nik Gowing.

Oslo Business for Peace Award (http://businessforpeace.no), som i år deles ut for femte gang, ansees av mange som den høyeste utmerkelse en forretningsleder kan få internasjonalt. Prisen gis til enkeltpersoner som er rollemodeller for resten av næringslivet ved å skape verdier for både sitt selskap og for samfunnet. Vinnerne bestemmes av en jury bestående av tidligere Nobelprisvinnere i fred og økonomi , etter en global nominasjonsprosess hvor International Chamber of Commerce (ICC), FNs utviklingsorganisasjon (UNDP) og FNs organisasjon for næringslivet (UN Global Compact) bidrar med sitt nettverk i over 170 land.

Årets jurymedlemmer er: Shirin Ebadi, Leymah Gbowee, Michael Spence og Finn Kydland.

Vinnerne av årets pris er
• Selima Ahmad, Bangladesh - som har grunnlagt et handelskammer for kvinner, og har bygget opp organisasjoner for kvinnelige entreprenører i Bangladesh og internasjonalt
• Ouided Bouchamaoui, Tunisia - som med utgangspunkt i sitt renommé som rettferdig næringslivsleder har vært brobygger i nasjonsbyggingen i Tunisia, og som avslo å bli statsminister for å kunne fortsette i rollen som brobygger
• Sir Richard Branson, UK - som spesielt får prisen for innsats knyttet til fremme av grønn energi, men som også er kjent for en rekke andre tiltak for samvirke næringsliv/samfunn
• Kesha Kumari Damini, Nepal - som har skapt en mikrofinansiert basis for 60.000 kvinner i Nepal, med fokus på å gi muligheter til medlemmer av den sterkt diskriminerte Dalit-kasten
• Adnan Kassar, Libanon - som har vært en samlende kraft for næringslivet i et vanskeligstilt Libanon og i arabiske land, der han også har vært sentral i etableringen av The General Union of Arab Chambers of Commerce. Tidligere leder av ICC.
• Marilyn Carlson Nelson, USA - som har brukt prinsipper fra sitt arbeid med frivillige organisasjoner i sitt lederskap av Carlsongruppen, der hun i dag er styreleder. Gruppen har tatt sterke grep for bekjempelse av trafficking. Trudy Rautio, CEO i Carlson Inc, mottar prisen på vegne av Carlson Nelson.

”Vi er svært fornøyd med hvordan Oslo Business for Peace Award har etablert seg som den høyeste anerkjennelse for forretningsverdighet som en forretningsleder kan få internasjonalt”, uttaler Per L Saxegaard, leder av Business for Peace Foundation. ”Årets prisvinnere representerer et spennende spekter, fra mikrofinansierte småbedrifter i Nepal via ledende nærings- og politisk utvikling i Bangladesh og arabiske land til en global stjerner som Richard Branson. Alle ønsker de å komme til Oslo rådhus for å motta utmerkelsen!”

15, mai vil også en gruppe på ca 100 internasjonale styreledere, administrerende direktører og andre ledende samfunnsaktører delta i en rundebordskonferanse om hvordan fremtidens næringsliv må og kan skape verdier både for bedriftene og samfunnet de er en del av. Det legges vekt på praktiske erfaringer fra selskaper i Norden og verden for øvrig. I en annen rundebordskonferanse diskuteres hvordan næringslivet skal legge til rette for kvinner i ledende stillinger.

Blant deltagerne er Sir Mark Moody Stuart, tidligere styreformann i Royal Dutch Shell styreleder i Foundation for the Global Compact i FN, Trudy Rautio, CEO & President Carlson Inc. et av verdens største reiselivskonsern, som bl.a. eier Radisson, TGI Fridays. Utenriksminister Børge Brende deltar, bl.a. med sine erfaringer fra World Economic Forum.

Rundebordskonferansen går direkte over i prisutdelingen i Oslo rådhus, der 800 personer er ventet å delta i arrangementet, som er åpent for allmenheten så langt plassene tillater. (http://registration.businessforpeace.no/award)

For mer informasjon, kontakt
Per L. Saxegaard
Founder and chairman
per@businessforpeace.no
Mobil +47 92080880

Jørn Lein-Mathisen
Presse liaison
Jorn@businessforpeace.no
Mobil +47 99285983

Kontakter

For mer informasjon, kontakt
Per L. Saxegaard
Founder and chairman
per@businessforpeace.no
Mobil +47 92080880

Jørn Lein-Mathisen
Presse liaison
Jorn@businessforpeace.no
Mobil +47 99285983

Dokumenter

Om First House

First House
First House
Haakon VII's gate 10
0161 Oslo

210 46 200http://www.firsthouse.no

Vi tilbyr rådgivning på strategisk nivå innen finansiell og politisk kommunikasjon, virksomhetskommunikasjon, krise- og mediehåndtering. Selskapet har vært i etablert drift siden 1. januar 2010.

Følg saker fra First House

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra First House på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra First House

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom