Coca-Cola European Partners Norge

Brusflasker blir fellesmåltider for unge

Del

Tusenvis av unge over hele landet får aktivitetstilbud gjennom Fellesverket til Røde Kors. Årets julekampanje fra Coca-Cola lar norske forbrukere gi en gave til dem, i form av et måltid de kan samle seg rundt i førjulstiden.

Coca-Cola sin kampanje gjør det lett å støtte arbeidet til Røde Kors med noen få tastetrykk: Man skanner rett og slett QR-koden på Coca-Cola flasken, og kommer inn på en kampanjeside der man registrerer koden under flaskekorken. For hver 10. kode som registreres gir Coca-Cola et måltid til Røde Kors, nærmere bestemt til deres aktivitetshus for ungdom.

– Julen, og det at folk deler gode opplevelser og øyeblikk sammen, har alltid vært viktig for Coca-Cola. Magien som oppstår gjennom samhold når mennesker møtes er tema for vår nye julefilm, og vi er glade for at samarbeidet med Røde Kors også gir oss mulighet til å følge opp i praksis. Vi vil derfor med årets julekampanje legge til rette for at unge over hele landet får muligheten til å hygge seg sammen over et godt måltid – samtidig som folk blir gjort oppmerksomme på det verdifulle tilbudet Røde Kors sine aktivitetshus er for mange unge, sier Inger Marie Ingdahl, kommunikasjonsdirektør i Coca-Cola Norge, og fortsetter:

– Flaskene våre er en viktig kommunikasjonskanal. Ved å ta dem i bruk som del av kampanjemekanikken, håper vi at enda flere blir kjent med det gode arbeidet Røde Kors gjør gjennom Fellesverket, sier Ingdahl.

– Vi er glade for at Coca-Cola retter fokus mot at mange unge har behov for ekstra møteplasser, og at det er viktig for dem å kunne møtes over et godt måltid i førjulstiden. Vi har samarbeidet med Coca-Cola i Norge i 20 år, og internasjonalt i over 100 år, og at de nå bruker flaskene sine til å gjøre flere nordmenn oppmerksomme på arbeidet vårt gjennom Fellesverket er noe vi setter stor pris på, sier Ingeborg Elingsen de Brucq, rådgiver i Røde kors, Humanitære programmer og beredskap i Røde Kors.

Fellesverket – et tilbud til ungdom

Fellesverket har i dag 16 hus i 13 byer over hele Norge, og flere er på trappene. Tilbudet er et resultat av at Røde Kors registrerte økende forskjeller, og ville etablere et lavterskel, gratis aktivitetstilbud for alle unge; tilgjengelig også for de fra familier med mindre økonomiske midler. På aktivitetshusene får de unge mulighet til å treffes for bare å være sosiale, og de kan blant annet få leksehjelp, arbeidstrening eller gatemekling (teknikker for å løse konflikter på en konstruktiv måte).

I løpet av kampanjen vil Coca-Cola støtte Fellesverket med måltider til en verdi av én million kroner. Dette tilsvarer 3 000 måltider som unge kan samle seg rundt på de ulike aktivitetshusene. De velger selv om de bruker midlene til å bestille måltider fra andre eller om de bruker dem på selv å lage en god middag sammen på aktivitetshuset.

For å se denne videoen, må du gi ditt samtykke øverst på denne siden.Også Coca-Colas nye julefilm setter fokus på samhold, og hverdagsmagien som oppstår i møtet mellom mennesker

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Coca-Cola European Partners Norge

Coca-Cola European Partners Norge
Coca-Cola European Partners Norge
Robsrudskogen 5
1471 Lørenskog

+47 67 92 40 50http://www.coca-cola.no

Om Coca-Cola Company Norge og Coca-Cola European Partners Norge

The Coca-Cola Company (TCCC) er verdens ledende produsent av alkoholfrie drikkevarer. Oppskriften på Coca-Cola ble laget i 1886 av apotekeren John S. Pemberton i Atlanta, USA, og i Norge kom Coca-Cola på markedet i 1926. Coca-Cola Company Norge eier og leder merkevarene mens Coca-Cola European Partners Norge AS (CCEPN) har ansvaret for produksjon, salg og distribusjon av Coca-Cola i Norge. Fra produksjonsanlegget på Lørenskog, like utenfor Oslo, markedsføres og distribueres Coca-Cola®, Coca-Cola uten sukker, Coca-Cola light®, Fanta®, Sprite®, Sprite zero®, Urge, Glaceau Smartwater®, bonaqua®, Adez®, fuzetea®, Honest®, Powerade®, Minute Maid®, Kuli®, CHAQWA®. Coca-Cola European Partners Norge har i overkant av 600 ansatte i Norge, og Coca-Cola Company Norge har rundt 10 ansatte.

Se www.coca-cola.no for mer informasjon.

Følg pressemeldinger fra Coca-Cola European Partners Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Coca-Cola European Partners Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Coca-Cola European Partners Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom