Bruk opp julerestene og lag deilig julebord
Norsk institutt for bærekraftsforskning NORSUS kunne i dag, 16 desember fortelle at norske husholdninger står for 55 % av det totale matsvinnet i Norge. Det utgjør betydelige mengder mat. Vi hjelper deg å redusere matsvinn gjennom julen.
Alt kan rulles inn i en potetlefse
Lefse er noe mange kjøper eller lager til jul. Det smaker godt med nesten all slags rester. Bruk fantasien og det du har i skapet, rull sammen og la lefsene ligge litt i kjøleskapet før de skjæres i passende biter og legges på fat. Det smaker nydelig etter en dag ute mens middagen forberedes eller på julebordet.
– Lefseruller er en super måte å bruke opp restene på, sier Gerd Byermoen, i Opplysningskontoret for frukt og grønt. Bruk fantasien og sett sammen ulike smaker, så blir det noe for alle.
Deilige vintersalater med julesmak
Resten av kålen og rødkålen blir fantastiske vintersalater. Kombinert med litt nøtter og sitrus blir det fantastiske smaker på julebordet.
En favoritt er kremet rødkålsalat med granateple. Den er enkel å tilberede, vakker å se på og smaker himmelsk. Den passer til all julemat.
Vil du lage salaten til en komplett lunsjrett anbefaler vi å tilsette byggryn og litt flere grønnsaker.
Rosenkål er også velegnet til å lage salat – sammen med eple og pyntet med granateple er den både vakker og smakfull på julebordet.
En frisk og søt avslutning
Det er ekstra feriefølelse å avslutte med noe søtt og godt. Hvis noe av frukten er i ferd med å bli litt vel moden er det smart å lage fruktsalat. Godt moden frukt er ekstra søt. Kombiner gjerne med litt hakkede mandler eller nøtter og du har en vakker og smakfull dessert.
Du kan koke en sukkerlake med julens krydder eller du kan bare skvise litt appelsinsaft over når frukten i seg selv er søt og god.
God jul – med verdens beste samvittighet!
Nøkkelord
Kontakter
Gerd ByermoenKommunikasjonssjef
Har ansvar for å tilrettelegge intern og eksterne kommunikasjon og er hovedkontakt for alle mediehenvendelser. Er opptatt av å formidle kunnskap om frukt, bær og grønnsaker og ikke minst spre matglede.
Bilder
Om Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Gulrotens dag3.4.2024 11:23:29 CEST | Pressemelding
4. april er den internasjonale gulrotdagen. Gulrot er den grønnsaken vi både produserer mest av i Norge og spiser mest av, den trives godt i det norske klimaet og kan produseres over store deler av landet. Det er tid for å hedre en av våre mest allsidige grønnsaker.
Gode grunner til å spise appelsiner i påsken23.3.2024 08:00:00 CET | Pressemelding
I Norge importerer vi appelsiner hele året, og ifølge OFGs Frukt- og grøntstatistikk 2023 importerte vi hele 32 382 tonn appelsiner. Per nordmann blir dette i gjennomsnitt rundt 30 appelsiner - drøyt seks kilo i året (1). Mange av disse spises i påsken, men hvorfor akkurat da?
Kritisk til priskrig på påskesnop21.3.2024 10:28:53 CET | Pressemelding
Påsken er for mange en tid for å kose seg litt ekstra. Det er priskrig i butikken på påskegodt, og barnas påskeegg skal fylles. Samtidig kan det være greit å være bevisst på hvor mye usunt man skal tillate seg. Holder du igjen en stund til eller er det fulle påskeegg til hele familien allerede nå?
Frukt- og grøntvolumet går ned, men omsetningen i dagligvarebransjen er rekordhøy14.3.2024 10:52:25 CET | Pressemelding
I dag presenterte Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) ferske tall fra rapporten Frukt- og grøntstatistikk 2023. Rapporten viser volumnedgang for frukt og grønt, samtidig som omsetningen i dagligvarebransjen var rekordhøy i 2023. Dyrtid har stor innvirkning og dette er dårlig nytt for folkehelsen.
Nordmenn dropper dietter12.2.2024 08:52:28 CET | Pressemelding
En ny undersøkelse viser at de aller fleste nordmenn dropper dietter til fordel for mer langsiktige endringer i kostholdet.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom